30 november, kycklingkorv och serier

Känner mig hängig och inte alls nå pigg. Fryser och svettas omvartannat, febrig?

Har precis ätit en sen middag, eftersom frukosten var så sen så har jag inte varit hungrig. Kyckling och ris. Kanske favoriten. Mamma har köpt kycklingkorv till mig, istället för korv på griskött. Har inte smakat än, men hoppas de är goda. Ser ut som vanlig varmkorv, men ska innehålla kött från fågel istället, låter bra tycker jag som gillar kyckling bättre än gris och kokött.

Det är 3 avsnitt av Andra Avenyn som gäller nu ett tag framöver. Det är nog den enda serie som jag har sett alla avnitt av. På söndagkvällarna sitter jag ju bara och väntar på att 3 nya avsnitt ska komma ut. The Hills har jag faktiskt också sett alla avsnitt av, kan ha missat något.

I morgon är det kortdag i skolan, en stund på eftermiddagen bara. Sen ska jag på någon mottagning och prover på 700 olika ämnen i kroppen. Kommer få reda på allt jag är allergisk mot, gud jag vet inte om jag vill höra svaret.

Jag och Emma ska börja sola solarium igen. Eftersom jag redan är hyffsat brun sen Gran Canaria så behöver jag nog bara sola en gång i veckan. Får se vilken dag vi startar.

30 november, sovmorgon och ostscones

Första advent och ljusstaken är på plats i mitt rum.
 

Mamma väckte mig klockan 2. Drog mig en stund innan jag klev upp och bakade ostscones till frukost.


Ska lägga mig i soffan och titta på Globen horse show på tv. Bara ta det lugnt resten av dagen. Tänker nog inte ens klä på mig. Kan mysa omkring i min siden pjamas hela dagen.

29 november, en lång önskelista

Ofattbart att klockan redan är vid midnatt.

I dag när jag klev på bussen så stoppade jag ner värdekortet i automaten och sa stan.
Busschauffören:  Hur gammal är du? 19?
Jag flinade och sa nej 17.
Tog det som en liten komplimang. Haha, flinade för mig själv och gick och satte mig.

Sitter och lyssnar på Britney Spears - Womanizer, och tittar på kläder och skor.
Hittat en hel del som kanske går till önskelistan. Önskelistan kan göras milslång om det vore så. Men så är det nog för alla. Människan är ju en som bara vill ha mer och mer. Man är aldrig nöjd. Alla borde gå kurser i att vara nöjd med det man redan har.
Läste i en bok, kommer inte ihåg vad den heter, om en familj med invandrarbarn som var otroligt nöjda med de lilla lyx de hade. En tv var otroligt lyxigt för dem. Och att få ägg till frukost på lördagar. Tänk om en annan kunde uppskatta det lika mycket som de gjorde, istället för att blänga surt på ägget och skjuta det åt sidan. Eller som när jag tappar tålamodet för att det inte går att skala på 10 sekunder. Då låter jag hellre bli att äta ägget. Hur dum får man vara? Fast man kan ju faktiskt be någon annan skala.
Men nog om det, här är lite skor och kläder jag funderar på att bjuda hem till min garderob.

Dessa klackskor från chicy.se 455 kronor styck.


Kanske denna klänning till nyår. Också från chicy.se 529 kronor.


Cardigan från H&M, 349 kronor.


29 november, adventsljusstakarna på plats

Klockan passerar snart nio och jag har precis kommit hem från ridhuset. Tränade lite markarbete med Britney. Hon var jätteduktig.

Var och fotade i skidbacken en bra stund. Gick bra det med. Lite kallt om fötterna och fingarna i regnet. Eller ja, snöblandat regn, men det övergick till regn senare. Superhalt ute, bara så ni vet.

Har hjälpt mamma att sätta ut adventsljusstakarna. I morgon är det ju faktiskt första advent. Då ska jag äta en mysig söndagsfrukost och tända det första av de fyra ljusen.


29 november, lördag

Det sket sig rätt rejält med min fotoidé. Men ska göra den i morgon istället. Ska snart åka till Hedebacken för att fota skidåkare. Det ska nog gå bra.
Ikväll kanske jag tar mig en tripp till ridhuset för att träna med Britney. Idag är en sån dag där jag bara gör det jag själv vill. Ingen press eller så, inga måsten. Känns skönt.

Sov rätt skönt i natt. Somnade nog med ett stort leende på läpparna.

28 november, jag chillar sönder

Har ätit och tittat på 2 avsnitt av the hills och zappat mellan Färjan och Ensam mamma söker. Ska lägga mig och fippla med kamerarn en stund. En lugn hemma kväll. Skönt att koppla av lite.
I morgon ska jag förmodligen fota hela dagen. Både i Hedebacken, det till HT och min julbild som jag pratade lite om förut. Har fixat grejer så nu är det bara att göra iordning. Ni får se resultatet senare i helgen.

Ha det bra allihopa!


28 november, ingen bra bussdag

I morse var bussen försenad. Stod på hållplatsen i 20 minuter innan det döck upp någon buss. Inte för att jag kom försent till något, men mitt tålamod till att stå och vänta är ju inte det bästa. Sen när vi ändå är inne på bussar så måste jag bara klaga på egoistiska tanter som "paxar" platser åt sina väninnor i bussen. Så gör man inte. Finns det en ledig plats så ger man bort den och inte sitter och håller på 2 platser bara för att ens kompis ska kliva på sjuttioelva hållplatser senare. Då kanske jag redan har hunnit kliva av. Ja, jag träffade på en sån händelse i dag. Jag drog en djup ljudlig suck och gick vidare längre bak i bussen.

Jag har skaplig träningsvärk i halva kroppen. Rumpan och benen. Så blir det när man både är med på idrotten på skolan och rider i en och en halv timme, utan att strecha.

Mamma har kokat fullkornspasta, så jag ska göra något till det och äta en försenad lunch.

27 november, idrott = skador

Idrotten på skolan gav mig någon konstig form av nackspärr eller sendrag i nacken. Det gör fortfarande ont och det var snart 9 timmar sen det hände. Kanske ska låta bli att vicka och ruska på huvudet så kanske det går över tills i morgon.

Nu ska jag bryta det nyttiga och gå ner och ta en bulle och en pepparkaka, men just nej! Det ska jag inte alls det, för jag har borstat tänderna. "Haha, synd för dig Elise". Attans. Får bli ett glas vatten då. Huvudvärken börjar komma smygandes nu, igen. Det blir sängen med litteraturhistoria boken om en stund. Den är rätt mysig den boken måste jag säga. Näe skämt och sido, hatar verkligen historia över huvudtaget. Och någon inte-så-smart kom ju på att svenska B ska innehålla just litteraturhistoria, och sen att vi skulle ha prov på grekiska gudar och annat skräp var väl också någon som kom på. Suck. Varför kan man inte bara få ha de roliga ämnena? Foto och matte hela dagarna? Föresten så ska jag nog byta från grön till gul mattebok, alltså snäppet svårare. Var min lärare som tyckte det, lite skryt sådär får avsluta denna torsdag.


27 november, strunta i det onödiga

Nu är jag nästan arg, men bara nästan.
Jag, som vanlig människa, behöver inte onödiga saker. Så håll de onödiga borta från mig.
Och som jag sa i dag på lunchen: Smör är överskattat.
Det är rätt mycket som är överskattat.
Bilddagboken till exempel, gäspar ju bara av att logga in och sen att det tar hundra år att få fram en bild, nej jag har tröttnat.
Just nu koncentrerar jag mig på att dricka vatten, minst 2 liter om dagen. Kämpa på.

27 november, möte med älgar

När jag och Britney efter mycket om och men kommit ut i skogen så tog det inte lång stund innan vi möter 2 stora älgar. Lite i skymningen sådär och mitt i skogen. Britney stannade och tittade på nått, när jag tittade vad det var så såg jag älgarna. De bara stod där en bit bort och tittade.
Nu har jag fått klart för mig att det faktiskt finns älgar i skogen.

27 november, jag kan inte koka ägg

Första och sista gången jag kokar ägg. Hur kan man misslyckas med en så enkel grej? Jag förstår fortfarande inte. Innehållet i äggen rann ut och det var ägg över allt i kastrullen. Och det blev värre än vad det är på bilden. Jag som tänkte ha ägg i min sallad. Ja det blev sallad till middag. En sallad med majs, gurka, tomat, sallad, oliver, cashewnötter och dadlar, gott och nyttigt, hur bra som helst.



27 november, en av de bättre morgnarna

God morgon.

Ja en god morgon har jag haft iallafall. Vaknade faktiskt hyffsat pigg, för att vara morgontrött mig då. Hann äta frukost i lugn och ro och hann med bussen lugnt och fint. Nog för att det var mycket folk på bussen, ändå går det 2 bussar. Trängsel med barnvagnar och stora gympaväskor, men det är väl menat att det är sånt som vi bussåkare ska stå ut med. Men det är faktiskt inte mitt fel att jag inte har körkort och en egen bil. Det kunde väl vara som i USA, att man får köra bil när man är 16. Så är det iallafall på my supersweet sixteen, eller vad det heter. Nej, jag har nog tittat för mycket på MTV känner jag. Även fast jag inte hinner med TV längre, men förut.
När jag satt på bussen så hade jag en konstig känsla i/över halsen. Som om någon tog stryptag på mig och det var svårt att andas. Halsduken satt inte åt eller nått, konstigt. Nu är det nästan borta. Eller föresten, jag kanske bara är tjock i halsen, på väg att bli sjuk? Jag som inte brukar bli sjuk, hm.

Det kryper i fingertopparna på mig, är verkligen på skriv humör. Men knappt så jag får skriva något.
8.05 Mediekommunikation
9.25 Historia
11.15 Idrott
Mediekommunikationen är väl den enda lektion jag kommer skriva på, men det är ju för hand. Inte alls lika kul då, + att man bara får skrivkramp när man ska försöka hinna skriva allt läraren säger. Det är faktiskt omöjligt.

Hinner med stan en liten sväng i dag med. I morse fick jag reda på vad mamma vill ha i julklapp, så nu vet jag.
Kommer hem runt 2 och då ska jag åka till stallet. Det var en vecka sen nu igen. Förstår inte vart min tid tar vägen. Stackars Britney, men i dag ska jag rida en långtur och ge henna massa knäckebröd.

Tiden bara rinner i väg när jag sitter och skriver, måste kila till lektionen nu.


26 november, äntligen hemma

Har precis kommit hem. Mötet gick bra och nu har jag en del jobb inplanerat om ska publiceras i tidningen i januari och februari. Nu ska jag bara ta kontakt med folk, sen ge mig ut och fota, kommer även skriva en liten text.

Köpte denna söta stickade kofta. Hur mysig som helst. Lite suddiga bilder får man leva med ibland.




26 november, vilsna killar

Grattis till mig som klarade av hela svenska lektionen. Disukterade faktiskt också.
Men de som förgyllde hela lektionen var nog de 2 killarna som helt vanligt gick in i klassrummet och var på väg att sätta sig bredvid mig, men upptäckte att det var fel klass och klassrum. Alla vände sig om och tittade förvånat på vad de ville. De sa: Oj fel klass! Och gick ut. Alla i klassen började givetvis skratta.

Nu ska jag bara fördriva tiden till klocka 4, då mötet är. Blir nog stan en sväng. Typiskt att det är medlemsrabatt på H&M just i morgon då jag inte har tid för att gå på stan.

26 november, för mycket sömn

Det där konstiga med tiden är nog för att jag har sovit för mycket i natt. Gick och la mig klockan 7 i går kväll och sov till 9 i morse, 14 timmar. Utan att vakna, ja det förklarar nog det virriga huvudet. Om man nu kan få för mycket sömn. Ändå var jag jättetrött när jag skulle kliva ur sängen. Åh, måste försöka vakna till.

26 november, klantigast?

Omg, jag är helt ute och cyklar! Helt tom i huvudet? Kom till skolan strax efter 11, gick till engelskan och satte mig utanför med några från klassen. Sen såg jag att Malin satt inne i klassrummet och frågade vad hon gjorde där. De sa att hon gjorde prov såklart, och att de redan var klara med sitt. Jag fick lite smått panik. Jag var en hel timme fel i min planering. Sjukt. Jag gjorde iallafall provet, fick visserligen sitta på lunchen, men åh gud. Jag är nog inte rikigt hundra i huvudet idag.

Nu vet jag ganska säkert att jag har lektion om 20 minuter. Sitter i närheten av några i klassen så jag ska nog inte missa lektionen. Sen mötet ska jag nog inte heller glömma bort. Suck, jag känner mig jättetom i huvudet. Vad har hänt?

26 november, åh nej

Jag har råkat försova mig en del. Sitter med tandborsten i munne nu. Även att fast jag inte längre vet vilken tandborste som är min, men jag antar att den gröna är min eftersom jag alltid använder den. Men det kan ju vara så att det är någon annans också.

På frukostbordet möttes jag av en lapp från mamma där det stod; God morgon mina älsklingar, hoppas ni får en bra dag, kram mamma" de va lite gulligt av henne.

Har engelska prov vid halv 12 som jag inte får missa. Vore illa. Sen har jag ett möte klockan 16.00.
Men nu måste jag skynda mig!


25 november, en lapplisa och en fotoidé

Har precis kommit hem från skolan. Tidigare än jag trodde faktiskt. Hann precis med bussen som gick en timme tidigare. Så någon shoppingrunda hann jag inte med i dag.
På lunchrasten samlades hela klassen i studion och våran fotolärare tog ett julkort på oss. Ni kan ju tänka er 20 stycken som ska tränga ihop sig på en bild. Det blev massor av skratt och en hel del knuffar hit och dit. Men vi fick en bild till slut.
Känns som jag ägnat hela dagen åt att vara i studion eftersom vi var där på fotolektionen också. Lärde oss lite om ljus och fick posa en del också.

När jag gick till bussen såg jag den första "lapplisan" i hela mitt liv. Ni vet en sån som sätter parkeringsböter på bilar. Heter det parkeringsvakt? Jaja, en sån iallafall. Hon satte böter på ett par bilar och jag kunde inte låta bli att glo. Vände mig om flera gånger också, måste ha sett dummt ut. Hennes jobb kan inte vara uppskattat. Sen när jag stod på hållplatsen och hon gick förbi så sa några alkisar som satt på bänken, "jag hoppas du satte dit din gamla kollega, gjorde du det så ska du få en kram". Hon mummlade något och gick vidare, så sa alkisen "jaha, ja men du får en kram nästa gång då".

När jag satt och funderade på bussen så fick jag en idé. En fotoidé. Jag tänker inte avslöja vad, men det har med jul att göra. Ska försöka hinna med den i helgen medans det är ljust ute. Så får se om resultatet kommer upp på lördag eller söndag.

Nu ska jag laga någon form av mat, jag känner mig trött och slö och det finns ett paket grillkorv i kylskåpet så jag skulle tro att det blir korv med bröd. Om jag nu inte hinner ändra mig på de 10 sekunder det tar att gå ner till köket, men det skulle jag knappast tro, så korv med bröd, hej tisdagsmiddagen!


25 november, god morgon.

God morgon! 
Det snöar i dag med, men det bryr jag mig inte om. Jag ignorerar snön och tar på mig klackskor.

Har gjort mig iordning nu och ätit frukost. Ska åka till skolan snart. Går från 10.15 till 14.25 i dag. Har endast 2 lektioner, matte B och foto A. Känns skönt.
Det blir stan på eftermiddagen. Måste göra ett nytt försök till julklapparna. Om jag ändå visste vad folk önskade sig.

Den som inte ser att min hårfärg är blond kan skaffa sig glasögon, för jag knappast brun, svart eller rödhårig.

24 november, ut i snön!

Tänkte faktiskt titta på Färjan, men jag missade början så jag orkade inte titta. Hade som plan att titta på en dokumentär om en man som väger 500 kilo, klockan 21.00 på 4an. Men jag tror att jag skippar det också.

Oj, tittade ut genom fönstret nu och faktiskt så har det slutat snöa! Wiho! Nu ska jag och Nickolina gå ut och busa i snön. Tar med mig kameran. Får hoppas på någon bra bild trotts mörkret, men jag har ju ändå blixt på kameran. Hoppas på något bra. Ska klä på mig massor, så jag inte blir sjuk.

24 november, vad ska du göra på nyår?

Åh, fortfarande såå arg och irriterad över att jag åkte till skolan helt i onödan. Liksom, jag var där och skrev ett blogginlägg sen åkte jag ner på stan. Meningslös skoldag.
Gick omkring på stan en timme själv. Ja, att shoppa själv är bland det bästa som finns. Man slipper höra allt tjat om att nu går vi hit eller dit. Jag kan gå vart jag själv vill och stanna exakt hur länge jag vill på varje ställe. Utanför Ombonat fanns en skylt där det stod; Jul i butiken. Och mycket riktigt, de spelade jullåtar. Tittade efter julklappar åt mamma, men plågades av den hemska julmusiken så jag gick därifrån.

Köpte lite småplock till mig själv, en del hårprodukter, hittade även detta söta hårspänne som givetvis fick följa med mig hem. Det är ganska stort. Jag kan sätta ihop hela håret med det. 19.90 kronor på H&M's barnavdelning.



När jag kom hem var jag bara så trött, som alltid på måndagar. Så jag gjorde mig en kopp cappucino och ett par korvmackor och satte mig framför tv:n med engelskaboken. Tror ni att jag gjorde någon engelska? Precis, ingenting. Tittade på Laguna Beach och gossip girl.



Resultatet efter att jag klippte mitt hår. Inte allt för stor skillnad, men det syns. Tycker jag iallafall, som vet hur slitet och jävligt det var innan. Det är rakare i topparna nu. Inte världens bästa bild, syns dåligt, men jaja.
 


Jag har börjat se fram emot nyår. Hoppar gärna över det där med julen, men välkommen nyårsfirande.
Vad ska Du göra på nyår?


24 november, lagomt surt

24:e november betyder en månad kvar till julafton. Det är ett himla snöoväder ute. Det blåser och snön yr omkring. Vitt överallt. Det kanske blir snö på julafton i år ändå.

Det är ett himla och liv i klassen. Ska vi skippa lektionerna? Fotografering till julkort, pizzabeställning och en hel del planering upp i allt arbete.
Är lagomt sur nu. Kom till skolan strax efter 12, fick reda på att jag inte har någonting att göra på mediekommunikationen och engelskan blir inställd, suck. Jaja, då var det ju jävligt värdelöst att jag åkte hit.

Jag klippte håret i går, faktiskt. 2-3 cm. Det slitna, kluvna topparna är nu borta. Nu känns det friskt igen. Ska ner på stan om en liten stund. Ska köpa hårprodukter och smycken och lite annat tjaffs. Lite julklappar vore ju inte fel att införskaffa.


23 november, Andra Avenyn och varm choklad

Det är storm ute. Men ingen snöstorm än så länge. Får väl se hur det ser ut i morgonbitti.
Kommande veckas avsnitt av Andra Avenyn har precis kommit upp på svt.se så jag ska gå ner till köket och göra iordning en kopp varm choklad och några mackor och sätta mig och kolla på 3 avsnitt. Mer än så tänker inte jag göra ikväll. Går och lägger mig efter det och tar en god sömn till klockan 10 i morgon, skönt!

23 november, iskallt att ha hund

Var ute på en promenad med min lilla Nickolina. Men promenaden blev inte längre än 10 minuter, för shit så kallt det var. Kylan bet i kinderna och det blåste iskallt. Jag frös fast jag hade massa kläder på mig, mössa, halsduk och allt. Fast jeans var väl inte det varmaste valet. När vi kom hem efter den lilla promenaden så vägrade Nickolina att gå in. Hon ville leka med bollen, suck. Jag sparkade iallafall lite stelfrusen-fotboll med henne innan jag lurade in henne med hjälp av ett köttben.

Bilden är från förra vintern, har inte såhär mycket snö nu. Knappt ett tunt lager bara.




Mamma sa att det skulle bli snöstorm, deprimerande. Första tanken var; åh gud, hur ska jag ta mig till busshållplatsen i morgon. ( max 150 meter till busshållplatsen). Brr, nej vinter är verkligen inte min favoritårstid.


23 november, söndag igen

Veckona går snabbt. Det var inte alls länge sedan det var söndag och jag satt här vid datorn och tittade på veckans avsnitt av Andra Avenyn. Nu är det söndag igen och jag bara väntar på att avsnitten ska läggas upp.

Jag har bara gått omkring och myst i pjamas hela dagen. Klev inte ur sängen förens halv 1 då jag var tillräckligt utvilad. Har hunnit sytt lite på ett linne, lagat mat till mig och syrran, köttbullar och mackaroner. Har tittat lite på tv också, söndag är den enda dag jag har tid för tv. Man kan säga att söndagar är min avslappningsdag. Det gör ingenting om jag inte får någonting gjort, och jag gör bara det jag själv har lust med.
Tog även hål i örat, det gick hur bra som helst och gjorde inte alls ont. Jag har en blå pärla där nu.




22 november, god kväll

Blev inte många timmars sömn i natt, så nu är jag skapligt trött. Har börjat gäspa och ögonen vill liksom stänga sig och förbli stängda. Jag har ont i magen av allt godis. Det står fortfarande framför mina ögon och ser äckligt ut, blä. Inget mer godis för min mage i dag. Jag har sjukt tråkigt. Skulle ju ha varit med Sandra, men så blev det inte. 

Klippklipp i håret. Jag vet att jag tjatar om mitt slitna hår och jag vet att jag har ångest över det. Men nu har jag nästan bestämmt mig, jag ska toppa. Lite, lite, lite så de knappt syns men så de kluvna i topparna försvinner. Fast jag är rädd för att det inte kommer hjälpa ett dugg. Alltså när håret är nytvättat är det inget fel på det, känns jättemjukt och fint och inge risigt alls, men dagen efter en tvätt så är det risigt. Nått ska jag göra åt det, snart.

I morgon ska jag sova ända tills jag vaknar!

22 november, lugn kväll framför datorn

God eftermiddag!

Har precis ätit en god middag, fläskfilé, klyftpotatis och gräddsås. Sitter här med massa, verkligen en massa godis. Köpte på hemköp i går, sen fick jag en hel burk av mormor. Fast äter jag upp allt nu så får jag garanterat ont i magen, men det finns ingen risk att jag gör det, för som ni vet så är jag kräsen, ja även när det gäller godis, så jag kanske tycker om en eller två sorter av det jag fick av mormor. Resten får väl mamma eller syrran äta upp.
Sitter och tittar på klipp på Björn Gustafsson igen. Han gör mig alltid lika glad.


21 november, tur eller bara en slump?

Kan det vara så att jag har börjat få en del tur?
Nu har jag hittat en krona på marken/golvet 2 dagar i rad.
En på busshållplatsen i går, och en inne på skolan i dag.
2 kronor är inte mycket, men som man säger, början på en miljon. Haha.
Men pengar är alltid välkommet, hos den rika som den fattiga så hej pengar.

Ska möta Lotta nu, ha den bra fredag allihopa!


21 november,

Matteprovet gick hyffsat.

Jag och Stina satt och pratade om hur vi lekt med våra barbiedockor när vi var små. Hur många tusen man hade och våra mammor som sydde kläder till dom. Båda har även lekt häst, egna stall och allt sånt. Stina saknar tiden som barn, men nja det gör inte jag.

Kollade på Björn Gustafsson på youtube, han är bara för skön. Liksom underbaraste killen som finns? Bara för söt i sina lockar, + att han får mig att skratta. Skön kille.

Ska ner på hemköp och köpa godis lite senare! Åh, det är ju ändå fredag.


21 november, i all stress

Sitter på skolan nu, har matteprov om några minuter. Har precis haft foto. Kan säga att det var ett sjukt pillande att få reportagebilderna på rätt plats. Lotta hämtar mig efter skolan, ska ta en fika på något mysigt ställe.

Jag åt kyckling, ris och currysås till frukost, det är normalt.


20 november, inget minne alls

Det är inte alltid jag har hjärnan med mig. Hade nyss något jag skulle skriva om, men det är långt borta nu. Har totalt glömt bort. Jaja, jag kommer väl på det precis innan jag ska somna.

Jag köpte inga julklappar i dag. Jag vet ju inte vad någon önskar sig.

Jo nu kom jag på vad jag skulle berätta. Vi spelade nämnligen innebandy på idrotten, och shit vad roligt det var. Jag var den enda i klassen som spelat innebandy tidigare. Och faktiskt så gjorde jag 2 mål. Kul var det, men jobbigt.


20 november, man hinner bara man vill

Här är min fina brända macka som jag inte åt till frukost.


Har faktiskt hunnit med en hel del sen jag kom hem vid 2 tiden.  Ätit kyckling, ris och currysås, mums. Jag och mamma var i stallet och tog en promenad, söt Britney. Har pluggat till engelska provet. Klippt håret på mamma och varit i tvättstugan. Även städat mitt rum.




Ska gå på en promenad med voven om en stund.
Även att jag åt årets första pepparkaka i dag, eller det blev 3, gott? nej inte ett dugg.

20 november

Fortfarande på skolan. Sitter och väntar på att några i klassen ska skriva klart historiaprovet så vi kan gå och äta.
Trött, trött, trött. Jag vill åka hem.

20 november, min morgon

God morgon mina kära läsare!

Klockan 05.45 väcktes jag av ett irriterande pipande, såklart väckarklockan. Tröck på den guldiga knappen högst upp och somnade om. När klockan några minuter senare pep igen tröck jag på den guldiga knappen och blundade. Så fortsatte jag i en halvtimme. Sen tvingade jag mig upp ur den varma sköna sängen och gick ut för att hämta tidningen. Vad möttes jag av? Jo, en vit kall gräsmatta som inte längre var någon gräsmatta utan ett vinterlandskap. Gud har skänkt oss 2 cm nysnö i natt, jag menar, tack gode gud för det, eller inte.

Och bara för att jag var trött, som vanligt, så gjorde lite olika saker som de själv ville. Min smörgås blev jättesvartrandig och det luktade brännt, mamma vaknade till och med av lukten. Ooops!

Mötte Malin på bussen. Hon hade haft samma problem som mig att komma ur sängen.

Nu har jag mediekommunikation i en och en halv timme, sen ett hål till 11. Risgrynsgröt till lunch och idrott. Tur att jag slutar tidigt, väldigt tidigt. 12.30
Ska på stan en sväng, jag ska försöka hitta någon julklapp. Om inte så lär de bli någn present till mig själv. Har sett ett rosa pärlhalsband, det vill nog gärna följa med mig hem.

19 november, trasig mobil?

Det är något fel på min mobil, eller snarare headsetet. I morse när jag skulle lyssna på musik på bussen så var ljudet jättekonstigt. Om det skulle finnas 3 ljudspår så var det som att ett fattades, det lät inte alls bra.

Nu vill jag då genast ha en ny mobil, även om det är headsetet som det är fel på. Och jag har ju faktiskt haft min i snart ett år. Dags att köpa en ny (: Iphone skulle sitta fint, men njaa, jag spar hellre pengarna till lägenheten.

19 november, olyckor

Var hos Britney ändå. Hon hade fått ett nytt träns, superfint. Red i mörkret, mörkt var det.
När jag åkte hem från stallet så var det en olycka efter vägen. En bil låg uppochner i diket, massa poliser, bergningsbilar osv. Mkt olyckor nu i halkan. En man hade krockat med en älg i Via i går.

Var på hemköp och yrade runt. Köpte 2 äpplen, som blev dagens inköp.
Ska se bonde söker fru lite senare i kväll. Har faktiskt inget plugg att oroa mig över, så jag bara slappar hela kvällarna.

19 november, jag har alltid rätt!

Mina klasskompisar har fått bevisat för sig att jag är aningen envis. 2 gånger på samma dag till och med.

Först så handlade det om att jag var säker på att vi hade lunch efter idrotten och inte före. Hela klassen sa emot mig, men jag envisades med att det inte alls var som dom sa. Men sen kom jag på att jag tänkte på fredag istället för torsdag, så jag fick väl ge mig.

Sen i matsalen för en stund sedan påpekade jag att Maja bredde på fel sida av mackan. (Hon bredde på ovansidan) Jag sa att om man lägger mackan rätt på bordet så kan man ju inte ha pålägget mot bordet utan måste ha det uppåt, de skrattade åt mig och frågade om jag vara helt dum i huvudet? Då hade ju Maja rätt, som bredde på ovansidan, och inte jag som brer mina mackor på undersidan, då är det jag som får smöret på bordet om man ska ha mackan rätt vänd.
Jaja, man kan inte alltid vara på de smartaste, jag har ändå alltid rätt enligt mig själv


19 november, börjar med att klaga lite

Fortfarande alldeles för tidig på morgonen. Kallt är det också. Värmen på skolan är ju lika med noll.
Historia, engelska och svenska = blä. Onsdagar är blä. Och inte får jag rida i dag heller, bara för att jag inte har något förbaskat körkort.

18 november, ont i käkarna

Jag har seriöst ont i käkarna för att jag har flinat och skrattat så mycket.
Ont gör det. Huvudvärk har jag också.

Oj, jag har nog inte tittat på klockan på ett bra tag. Nu är hon 9!
Ja, då förstår jag varför jag börjar bli trött.
Gonatt!

18 november, dagens outfit

Jeans, Zara
Linne, någon affär i Stockholm
Kofta h&m


18 november,

Det blev ingen fika i dag. Men var på stan med Emelie, Towa och Tom istället.
Har precis ätit mammas pannbiffar, potatis och sås. Lätt det godaste jag ätit i dag.

Fick ett fett häfte i dag på fotolektionen, och jag menar jätte fett alltså grymt tjockt. Har inte ränkat sidorna men många är det. Ja men ett till prov att skriva upp på en liten gullig rosa hjärt-lapp och sätta upp på spegeln.


18 november, fika dags

Min klass är galen. Nu har vi bestämt att bara någon dag innan jullovet så ska vi beställa pizza till skolan och äta!

Har foto nu men jag väntar bara ut tiden tills vi ska gå och montera, suck.
Ska möta upp Lotta sen, ta en fika på stan. Om jag får bestämma så blir det Nya Dackås!
Har faktiskt inget plugg alls i dag, skönt.
Har bara 7 engelskaglosor tills i morgon, men de kan jag redan.

Ibland har vi konstig skolmat, som i dag. Potatis, stekt fisk, kycklingklubbor och kall fisksås. Jag menar, mums eller? Någonting som inte passar in, kanske kycklingen? 



17 november, lata fordons killar

I morse på buss 3 på väg till skolan så hoppade det på ett gäng fordonskillar ute vid fordonslokalerna.
Busschauffören: Ska ni till gymnasiet?
Killarna: Ja
Busschauffören: Och nu har fått order att gå eller?
Killarna gick och satte sig.
De åkte en busshållplats, typ 200-300 meter, snacka om att vara lat.
Men har man busskort så har man.

17 november, Färjan

Håkan Hallin i Färjan är bara för snygg. Bänkad framför tvn lkockan 8. Tills dess prata med folk. Hålla mig uppdaterad liksom.


17 november, dagens outfit

Stor härlig stickad tröja från h&m
halsduk från Indiska
Skinnjacka och klackskor till det.


17 november, blålysen, flinande poliser och våfflor

När jag åkte bussen hem för en stund sen så var det massa polisbilar och blinkande blålysen längsvägen vid påfarten till E4an. Nyfiken som jag, och alla andra är, så tittade nog varenda en ut genom fönstren på bussen. En lastbil hade tappat en kontainer som stod mitt i vägen. En flock poliser stod och flinade åt oss i bussen.

Har precis ätit våfflor till middag, 2 stycken. Jag som inte ens brukar äta våfflor, men nu har jag gjort det 2 gånger på bara några dagar. 
 
I morse på väg till skolan satt jag och tänkte på vad mitt nästa fotoarbete ska innehålla. Vi ska vara i studion och fota saker som man utifrån ska kunna känna igen personen utan att veta vem det är. Tänkte genas på mobilen, den jag alltid håller i handen, och det är nästan ingen som har en likadan. Men hur tråkigt är inte det. Så började fundera på hur man skulle kunna göra elektisk is, El is (e). Kanske ett elaggrigat och massa isbitar. Men isbitarna kommer ju hinna smälta.
Jaja, jag får tänka ut något smart!

16 november, lite smått

Det blir 3 avsnitt av Andra Avenyn innan jag går och lägger mig.

Till dig som undrade varför jag drack cappucino bara fatt det inte smakade kaffe och tyckte jag kunde låta bli ist, så är det så att jag drack faktiskt massor med kaffe i sommras och då var det bara kaffe, lite socker och en skvätt mjölk, men nu när jag provat tobleronecappucino så är ju det så mycket godare, och kaffe smakar det, annars kunde jag lika gärna drick oboy.
Nog om det.

Ska inbilla mig själv att den här skolveckan kommer gå fort och smärtfritt. Har inte ett enda prov faktiskt, och några lektioner inställda. Det blir nog bra.

Funderar vad jag ska ha för kläder i morgon och kom på att jag ska köpa ett par nya skor i veckan.


16 november, bakat kladdmuffins

Jag tänkte först baka drömmar men vi hade inget potatismjöl så det fick bli kladdmuffins.
Lagade även mat samtidigt, lite duktig känner jag mig.
Har inte smakat muffinsarna än, de håller på svalna nu, men de blir säkert goda.






16 november, sov till klockan 2

Jag tog mig en riktig sovmorgon. Klockan 2 kände jag mig tvungen att kliva ur sängen för att hinna få någon skjuts till stallet.

Huvudet värker och jag borde laga någon middag, men har ingen idé om vad. Har inte heller någon idé om vad jag ska göra resten av kvällen. Har ju inte bråttom i säng precis. Kanske ska ta och baka något gott. Får se senare.


16 november, god natt

Klockan har faktiskt passerat ett och jag börjar bli riktigt trött. Men jag har bra sällskap på msn så det känns som jag stannar en stund till innan jag ska krypa ner bland mina täcken och kuddar och sova många sköna timmar i natt. Ska bli skönt att sova ut.

I morgon blir det nog bara stallet. Ska försöka plugga lite också. Sen på kvällen är ju Andra Avenyn ett måste. Veckans 3 avsnitt.

Kevin Borg är skönaste killen. Jag tror att han kommer vinna Idol 2008.

15 november, om filmen

Har precis tittat på filmen tillfällig fru sökes. Rätt hyffsad. Gick att titta på och jag skrattade till någon gång sådär. Tomme, haha skön snubbe. Någon som sett filmen? 
Har hunnit duscha också. Tänkte bara ta det lugnt resten av kvällen. Blir sova lite senare.

15 november, cappucino går att dricka

Sitter här med en kopp tobleronecappucion och funderar på allt möjligt. Pratar med en del folk också.
Faktiskt så håller jag på lär mig dricka kaffe. Drack en hel del i sommras, men sen slutade jag. Men cappucino är faktiskt gott, smakar inte så mycket kaffe. Det är bra. Fast nu fick jag huvudvärk. Ska vila en stund.

15 november, lung lördagkväll

Ouff, nu är jag mätt kan jag lova.

I kväll ska jag ta det lugnt, verkligen lugnt.
Har tvätt som ska tvättas och jag ska skriva klart engelska uppgiften. Sen blir det film vid 8. Tillfällig fru sökes, jag vet inte om den är bra, men det märks.



15 november, pizza till middag

Har precis kommit hem. Hämtade Nickolina på vägen hem, så glad hon blev.

Vi sov rätt länge i dag, sen när vi åt frukost så hade jag katten Cesar i knät, mys. Jag vill ju så gärna ha en katt.
Jag och Emma har iallafall varit i stallet nästan hela dagen, ridit tillsammans och haft det trevligt.

Har en pizza i ugnen, mums! Det är ju ändå lördag så jag ska ta och äta den nu.


14 november, hos Emma.

Sitter hemma hos Emma, vid hennes dator. Vi har ätit vofflor och ska snart åka till hennes häst. Sen får vi se vad vi hittar på resten av kvällen, ska sova här tills i morgon. Det kommer nog bli kul.


14 november, jag är med i tidningen!

Det är sant. På första sidan till och med. Även på ungsidan i tidningen som kommer publiceras varje fredag. Och en av mina korta krönikor finns publicerad på ht.se
Så nu borde alla köpa Hudiksvalls tidning och klippa ur bilden och sätta upp på väggen, haha nej skämt och sido men lite kul är det att vara med.



14 november, gratis frukt

När jag gick till fotolektionen så möttes jag av 2 stora lådor fulla med frukt + en godisskål. Vi fick ta hur mycket vi ville, fruktstund kan jag lova! Man ska ju äta massa frukt varje dag, har ingen koll på hur mycket men kanske 500 gram. Nu är mina reportagebilder klara. Ska bara monteras. Det känns skönt.

Har prov om en timme, får se hur det går.


14 november, halka

Klackskor är inte att rekomendera i dagens halka. Foten gled iväg när jag satte ner den på trätrappen när jag skulle gå till bussen. Man kunde glida på asfalten hela vägen ner till bussen. Superhalt! Bussen var sen, men fram kom jag.

Ska ha fotolektion nu. 
Skriver mer sen.

13 november, resultat av fotografering

Här är några av de 50 tal bilder jag tog i dag när jag var ute och fotade.






12 november, snabbgenomdrag

God kväll.

Sorry att jag inte har bloggat så mycket i dag men jag har faktiskt inte suttit vid datorn alls i dag, förutom i morse då en stund på skolan. Skärpning i morgon, jag lovar!

Tänkte dra igenom dagen lite snabbt.
Volleyboll på idrotten, mitt lag vann båda  matcherna, såklart.
Stan en sväng, köpte en rosa/brun randig tröja på barnavdelningen på h&m för endast 149 kr, 



en rosa hårspray och även cappucino med toblerone smak. Ska prova i morgonbitti.
Var i stallet en snabbis bara för att mocka och göra iordning foder. Inge rida i dag heller på grund av vaccinationen. Saknar att rida. Men på lördag då ska vi gå en sväng.
Var ute och fotade lite frost.
Följde med mamma och syrran på infomationskväll på skolan, visade dem runt och pratade med folk. Det känns som jag bor på skolan.
Målade även naglarna, såhär fint blev det.



13 november, ångest över slitet hår

Åh, jag borde göra något åt mitt hår. Klippa mig vore inte helt fel, för hårets skull. Topparna är jättetunna och slitna. Varje hårstrå har delat sig flera gånger. Skulle jag gå till en frisör nu så skulle hon säga något i stil med "men herregud, vad har du gjort med håret? Det här måste vi klippa av minst 2 dm!" Jag vill inte ha kort hår. Jag har nog en liten ånget över mitt hår. Det kommer nog sluta med att jag klipper topparna en liten liten, och då menar jag riktigt liten, bit själv.

13 november, god morgon

Torsdag den 13e, tur att det inte var fredag den 13e. Jag tror på skrock, och har en del för mig. Lägger inte nycklarna på bordet och går inte under trappor eller stegar till exempel. Men någon speciell otur på fredag den 13 vet jag inte om jag haft. Inte vad jag kan komma ihåg nu såhär på morgonkvisten.
Kom nyss till skolan, halv 8, alldeles för tidigt. Men som tur är så har jag bara 2 lektioner i dag. En nu på morgonen, sen ett skapligt hål till idrotten mitt på dagen. Slutar vid 12 halv 1, det är det bästa med torsdagar. Förutom Britney då. Men i går fick jag ett sms från hennes ägare som skrev att hon blivit vaccinerad så hon skulle få vila någon dag, men jag har inte träffat henne på en vecka så jag ska dit och mocka och pyssla lite iallfall.

Det är jobbigt att hålla ögonen öppna.

12 november, nu är det godnatt

Klockan börjar närma sig tio. Jag ska gå och lägga mig i sängen, tända några ljus och läsa sisådär 15 sidor i mediekunskapsboken innan jag får sova.
Jag är så trött så att det svider i ögonen.
Ny dag och nya tag i morgon, godnatt.

12 novemer, nytt jobb?

Att det alltid ska vara jag som får ta bort den gamla toapappersrullen och sätta dit en ny. Jämt. Någon, den berömda någon ställerden nya pappersrullen ovanpå hållaren, som att den skulle sätta fast sig själv.  Det är som att det skulle vara mitt jobb. Snart ska jag börja ta betalt!

Nu ska jag göra fika, toast och varm choklad, samma som i går kväll men gott är det. Bonde söker fru på tv. Inte alls min favorit, men måste ju hålla koll på den homosexuella killen och den lilla tjejen.

12 november, dagens outfit

Turkos tröja köpt i Danmark
Svarta tights
Skinnjacka
Svarta skor

Tröjan är supermysig. Jag kan riktigt krypa ner i den, jätteskön. Bra val, tack mamma. (Nog för att jag fick den i sommras men ändå.)



Det var faktiskt kallt i dag. Kyla i luften. Man får nästan en liten chock när det blit så här kallt helt plötsligt.


12 november, i all hast

Hej!
Har suttit och knåpat lite i photoshop.
Jag är glad.
Med telefonen vid örat försöker jag skriva en rad.
Ska ner på stan och möta upp Emelie nu.



12 november, krönikor

Skrev nyss en krönika till HTs ungsida som jag är med och gör, skickade in den och fick svar. Men den kommer inte publiceras på grund av att jag nämnde Metro, och tidningarna är ju konkurrenter. Något jag inte alls tänkte på, men ska skriva en annan krönika till ett senare tillfälle. Det är faktiskt roligt att skriva krönikor. Artiklar tar emot men krönikor, helt okej.

Ska ner på stan och hitta något att äta till middag innan jag går till tidningen.

12 november, provet gjort

Historiaprovet är gjort. Drog en djup suck när jag fick se frågorna. Vet inte alls hur det gick, återstår att se.
Nu vill jag bara ha lunch, hungrig! Men engelska först.



12 november, tiden rusar i väg

Herre gud är det redan den tolfte? Vad tiden går snabbt egentligen. 6 veckor kvar till julafton, fyfan. Sämsta tiden på året. Jag är iallafall glad fatt det inte är någon snö på marken. Om bara några månader, jo ungefär 5 stycken men ändå, så är det vår.

Har precis kommit till skolan, har historiaprov om några minuter. Inte stressa, inte stressa. Hörde nyss några ur klassen som satt och förhörde varandra, jag kände inte igen någonting av vad de sa! Hur ska detta sluta? Har jag pluggat på fel kapitel?



11 november, ljus i höstmörkret

Dagens inköp blev lite nya ljus från Åhléns. 4 stycken i små glas, samma färger som väggarna i mitt rum, och 2 ljushållare.


Hörde nyss på tv att Systrar i jeans går i kväll klockan 9 på 3an. Den ska jag försöka hinna se. Har läst boken så det skulle vara roligt att se filmen.
Ska bara skriva klart den grekiska myten först.


11 november, kocken Elise

Måste säga att jag är en superkock, enligt mig själv iallfall.

Dagens middag:
Kycklingwook med cashewnötter och ris.
Sallad, gurka, majs och morot.

Det var gott, men eftersom jag alltid äte rmed ögonen så gjorde jag alldeles för mycket mat. Men jag var hungrig när jag lagade. Lämnade nog hälften av maten.
Visst ser det bra ut, enligt tallriksmodellen?
Inte helt ute och cyklar iallafall.


11 november, dagens outfit

Jag kör på leggins och linnen så länge vädret tillåter. Det är skönast.

Svarta leggins, Gina Tricot
Svart linne, Gina Tricot
Vitt linne, jc
Rosa skärp, Gina Tricot
Svart kofta, h&m

till det hade jag
Svarta skor, Euroskor
Svart skinnjacka, Vero Moda
Vita örhängen, Gran Canaria
Håret uppsatt i en slarvig knut.
Svart/grå väska, Gussaci


11 november, lite allt möjligt

Jag var minst sagt uppe med tuppe i morse. Klockan sex var jag på svaga ben på väg till badrummet. Har ni tänkt på att ögonen känns och ser jättesmå ut på morgonen när man precis har vaknat?

Hittills har jag klarat av mer än halva skoldagen och har bara en jättelång lektion kvar. Slutar klockan 3. Ska ner på stan en sväng, som alla andra dagar. Har inget speciellt jag behöver köpa faktiskt. Eller jo, ljus på Åhléns. Får se om jag tar det i dag eller någon annan.

Jag har inte ridit sen i torsdags och jag saknar det. Hinner inte med stallet förens på torsdag heller. Vilken svikare jag är. Stackars Britney. Men sen ska jag skärpa mig.

I morgon klockan 4 ska jag vara på Hudiksvalls Tidning för fotografering. Gruppfoto på oss som ska göra Ung-sidan. Ska bli spännande.

Men i dag är det tisdag. Tisdag betyder pluggdag även om jag aldrig orkar, men så är det. Historiaprov och inläming i svenska i morgon. Bara kämpa på.

Nu ska jag se vart min klass tog vägen. Äpple ska jag också äta eftersom dagens skollunch smakade värre än potatis.



10 november, fika och tvserier

Lite gladare, har skrivit hälften av engelskan, det är bra.
Nu ska jag göra fika och titta på Färjan, Bartendern Håkan är ju bara för snygg.
Sedan förmodligen städa mitt rum och gå och lägga mig i tid.


10 november, skrämma upp sig själv

Snacka om att skrämma upp sig själv.

Nyss parkerade det en bil utanför fönstret. En man i rock kliver ur och börjar röka och vinkar med hela armen upp mot mig som sitter vid datorn vid fönstret. Jag springer ner och berättar för lillasyster. Hon tittar också. Han går omkring utanför fönstren och tittar in. Vi låser dörren och drar ner alla persienner. Det ringer i telefonen. Jag sa "Det är säkert han!" . Sofie svarade och började skratta och berätta att vi blev rädda. Det visar sig vara en av mammas kompisar som bara skulle vänta med att gå in tills mamma kom hem någon minut senare.

Haha, och jag och syrran som skrämt upp varandra och undrat vad det där kunde vara för en snuskgubbe.

10 november, översättningsfunktionen

Just det, jag har lagt in en översättningsfunktion på min blogg. Nu kan ni läsa min blogg på vilket språk som helst.
Ni hittar den ovanför min visningsbild i det högra hörnet.
Smart va?

10 november, skön sovmorgon.

En god sovmorgon. Inte en människa hemma och jag kunde sova skönt till klockan 10 och dessutom ligga och dra mig i en kvart.

ska springa iväg på min andra lektion nu. Sen stan, hittade ett rosa skärp på Gina Tricot innan skolan, måste nog köpa det! Så snyggt.

9 november, överstrykningspennor

Jag vet att det har varit dåligt uppdaterat här i dag. Men pluggandet har tagit över. Historiaprovet är på onsdag och än fattar jag ingenting. Hittade 2 sidor med sammanfattning från de 40 sidor vi har prov på, kopierade dem och började stryka över med en gul överstrykningspenna. Efter en stund hittade jag en rosa överstrykningspenna, då blev allt mycket roligare. Men bara för en kort stund. Sedan insåg jag att jag faktiskt strykit under varenda rad på sidorna. Smart.

Har precis sett kommande veckas 3 avsnitt av Andra Avenyn. Nu ska jag ner till tvättstugan en snabbis innan jag går och lägger mig och njuter av min sköna säng.

9 november, IKEA

Jag satt och bläddrade i Ikeakatalogen medans jag åt frukost och såg att man kunde göra sitt eget rum på deras hemsida så det gjorde jag. Och här är resultatet.

 


Blir en del plugg i dag. Historiaprovet var det.
Var sugen på att gå ut och fota, men det är dimmigt och jävligt i dag så det blir nog inget.
Film i kväll. Även Andra Avenyn.

8 november

Har snart gjort klart nästan alla inlämningsuppgifter i praktiskt marknadsföring. Borde plugga till historia provet men det är ju så tråkigt så jag orkar verkligen inte.

Åt tacopaj, gott var det kan jag lova.

Jag är bara så tom i huvudet just nu. Ska ta en dusch och sen gå och lägga mig rätt tidigt.


8 november, misslyckad kväll

Har precis kommit hem. Tillbringade natten hos Mathias i Ljusdal. Gårdagens kväll/natt blev inte alls lyckad och absolut inte som jag tänkt mig.
Det blev ingen gfest för min del. Åkte bil med Emelie och Towa. Sen Martina en stund också. Vi var hos Hovars en stund och jag tappade bort Towa, hemskt! Åt en chickenburger på donken, tjockis. Frös en hel del gjorde vi också. Men jag överlevde kvällen. Faktiskt stol över att jag inte drack en droppe!

Var på stan en sväng mitt på dagen och satans vad folk det var.
Provade lite kläder på Gina Tricot men köpte inget. Ingen shopping lust alls i dag. Pratade i telefon med Towa och träffade Andreas på busstationen.

Ska äta tacopaj till middag. Tänkte plugga en del också. Men får väl se hur det blir med det.

Pengarna på mobilen försvinner fort som fan. Smälter som smör i solsken. Gjorde nog av med 40 spänn i går. Sjukt.





7 november, klar för utgång

Har precis fixat iordning mig för en tripp till stadens kalla gator.
Jag kommer garanterat frysa häcken av mig i kväll. Men ska man vara fåfäng och fin så får man ta kylan som sin bästavän.
Batteriet på kameran dog precis så jag hann inte lägga in en bild på hur jag ser ut i kväll. Ni får se det i morgon helt enkelt.

För övrigt så hittade jag en rätt så fin kofta på h&m i dag. De har den tyvärr inte på hemsidan så jag kan inte visa er en bild. Jag provade den men det blev inget köp. Kände inte för den i dag. Kanske en annan dag.

Ska fixa det sista nu och kila iväg till bussen sen gå hem till Emelie. Vi ska möta upp Towa någonstans också. Sen träffar jag nog Frida och går på gfesten med henne och fler folk. Tar nog nattbussen till Ljusdal sen. Hoppas det blir en trevlig kväll.

7 november, ?

Åh, jag vet ingenting.
Vet fortfarande inte hur det blir i kväll och snart måste jag väl börja göra mig iordning om jag ska iväg.
Jaja, jag ska väl äta och duscha så får jag se hur det blir sen.
Till stan ska jag iallafall.
Hoppas på en bra kväll!


7 november, premiär för stans bästa konditori

I dag är det premiär för nya Dackås konditori. Stans godaste fik, helt klart. De har bytt lokaler. Någon dag till veckan ska jag ta en fika där med någon trevlig person. Någon intresserad?

Sitter på skolan nu och har precis haft foto. Fick fram några bra bilder. Det är alltid lika pepp inför gfesten på fotolektionerna på fredag mogron.
Har en timmes mattelektion om några minuter, sen ska jag ner på stan och sen åka hem vid halv 2. Skippar praktisk marknadsföring i dag.

I kväll blir det g-fest. Kommer nog hem i morgon någon gång.


6 november, tom i huvudet

Jag skulle plugga i kväll hade jag tänkt. Men jag har inte ens rört grejerna. Är totalt tom i huvudet.

Har pratat med Klara. Försökt få tag på Emelie, men hon svarar inte på sms. Jag och Klara vill ju veta hur det blir i morgon. Emelie och Towa måste med på gymnasiefesten. Inte lika kul utan er. Kom igen!

Ska ringa ett samtal sen gå och lägga mig. Det är lika bra, jag får ändå ingenting gjort.

6 november

Nu är jag hemma från stallet. Det blev längre än jag trodde. Blev kvar och pratade med Karin ett bra tag. Men kom ut på en ridtur till sist. Britney var jätteduktig.

Nu hade jag tänkt plugga. Men jag märkte att jag tagit på mig ett enormt uppdrag på bilddagboken. Nämligen att lägga ut en bild och skriva några rader om alla som skrev sitt namn och det är många som skrivit sitt namn så nu har jag att göra ett tag. + att jag inte ens har bilder på hälften av alla som skrivit. Får nog spara de jobbet tills på söndag då jag möjligtvis har lite ledig tid över.

I morgon hoppas jag på gymnasiefest med bra folk sen kanske jag tillbringar natten i Ljusdal. Får se hur det blir.

6 november, dagens outfit

Leggins, Gina Tricot
Svart linne, Gina Tricot
Gul/grå kofta, Vero Moda


6 november, hemma

Har precis kommit hem efter en sväng på stan med Nico.
Idrotten var faktiskt rolig, aerobic och lite styrka. Full fart. Jag och Nico hade roligt iallfall, hann med en hel del skratt. Efter att vi duschat och bytt om tog vi bussen ner på stan med våra 20 kilos väskor. Min arm och axel har nog töjts ut minst en meter efter att ha släpat på väskan. Jag lovar, historia boken väger 10 kilo. Jag ska fan ta och väga den nu, vänta lite. Okej min våg ville inte samarbeta, men boken väger mycket. 2 kilo alla gånger. Det är ingen bok man vill släpa hem varje dag direkt, men historia provet närmar sig med stormsteg och jag måste plugga för att få godkänt.
Iallafall så hann vi in på h&m en sväng, jag köpte 5 par strumpor, tråkiga shopping! Och Nico bytte en kofta.
Sen kan ni ju få gissa vad jag gjorde innan jag gick till bussen?
Just det, jag hade en tjuga i fickan och subway var inte alls många steg bort, så jag styrde mina steg mot subway och köpte 3 kakor innan jag gick till bussen.

Innan jag satte mig här vid datorn så skrev jag små söta påminnelselappar. Påminnelser om alla prov och inlämningar jag har. Så kan jag riva bort lappen när jag har gjort det som står. Jag funderade ett bra tag på vart jag skulle sätta lapparna. Sen kom jag fram till att spegeln är nog det ställe jag tillbringar mest tid i mitt rum, förutom sängen och garderoben då. Så de fick bli mellan speglarna.

 

Har precis ätit stuvade mackaroner och köttbullar. Ska byta om till stallkläder och åka till Britney nu.

6 november, fortfarande inte vaknat

Klockan är snart halv 10  och första lektionen är slut. Jag har suttit med reklamfabriken i över en timme nu men bara kladdat ner typ 10 rader. Jag kommer verkligen ingen vart. Det här är hopplöst. En sjukt stor arbetsuppgift och snart får vi ingen mer lektionstid till arbetet.
Ögonen hänger inte med mig alls, känner mig som en sengångare.

Har historia om 10 minuter, sen idrott. Gör så att timmarna går snabbt nu! Så jag får åka till Britney någon gång.
I dag saknar jag faktiskt henne trotts att jag var där i går. Ska bli skönt att komma ut en stund i friska luften i dag med. Flyga fram på en snötäckt väg och bara glömma allt annat för en stund. Inte för att låta som någon hästtönt, men Britney är nog den bästa som finns.

6 november, för tidigt för mig

Fel fel fel. Det är fel att börja skolan klockan 8! Jag menar för mig som bor 3,3 mil från skolan så måste jag åka buss. Bussen går hemifrån 6.57, då är jag på skolan halv 8. Herregud, kroppen har ju inte hunnit vakna före klockan 9. Åh, jag är bara så trött. Sitter på skolan nu såklart. Jag bor faktiskt på skolan. Nej, inte riktigt men det känns så. Vissa dagar är jag här 8-9 timmar. Jag förstår inte hur schemaläggarna tänker.
Jag har ont i ögonen för att jag är så trött och ljuset från datorskärmen plågar mig.

Reklamfabriken i 1½ timme nu, gud vad jag älskar att skriva rapporter. Hoppas ni känner ironin. Jag kommer somna på idrotten, usch. Tur att jag får åka hem om 4½ timme.

5 november, hemma helskinnad

Vi överlevde mörkret. Emma, jag och hästarna. Men mörkt var det i skogen och vi hade bara en pannlampa. Britney är jätteduktig, gumman.

I kväll ska jag inte alls sitta vid datorn hela kvällen. Om en halvtimme ska jag titta på bonde söker fru, vet inte varför men fick lust med det. Sen ska jag lägga mig tidigt i dag också. Börjar ju trotts allt klockan 8 i morgonbitti.
Ska försöka höra med Andreas om man kan få skjuts till skolan så man slipper den tidiga bussen.

5 november, mys med Emma

Tänkte börja med att bjuda på en bild från mitt mys i badet i går kväll.
 

Om en timme ska pappa skjutsa mig till stallet. Ska göra iordning Britney och möta upp Emma och Annie så tar vi oss en ridtur i mörkret.
Jag skulle ju har varit på stan med Emma efter skolan, men det blev inte så. Jag slutade 1½ timme tidigare eftersom läraren inte var där. Så jag åkte hem i stället för att ränna omkring på stan i flera timmar. Men jag hann med en sväng på stan ändå. Provade lite kläder men köpte inget, tyckte jag var duktig faktiskt. Sen tänkte jag göra ett kontoutdrag för att fördriva tiden och se hur mycket pengar jag har på kortet, men självklart så fungerade inte automaten så jag svor och gick därifrån.

Ska plugga pyttelite medans jag väntar på att Emma ska ringa.

5 november, skolkorten

Här är årets skolkort. De kom med posten i måndags. Nu är det bara väntan på skolkatalogen kvar. Den är alltid lika spännande att bläddra i. Nog för att jag tycker att jag ser ut som en köttbulle på det enskilda kortet, men jag får väl vara en köttbulle då. Är iallafall nöjd med årets bilder. Mer än förra året iallfall! Och min hårfärg är ju inte så tokig! 

 


5 november, dagens outfit

Svarta leggins, Gina Tricot
Svart linne, Gina Tricot
Rosa linne, Gina Tricot
Svart skärp, h&m
Svart kofta, h&m
Vita pärlörhängen, Åhléns


5 novemer, asgarv i matsalen

Har lunch nu. Och som vi skrattade i matsalen. Nico och Sofia berättade hur taskiga de var i grundskolan. De har gjort sjuka saker som att offra pengar och smycken i en å för att tro att det ska komma till Orlando Blom. Mycket mer roligt och gud vad vi skrattade. Folk trodde att jag skulle ramla av stolen, och jag lovar att folk glodde rätt rejält. Men ett gott skratt förlänger livet.

Har svenska nu, sista lektionen. Sen ska jag möta upp Emma. 


5 november, god morgon

Har 7 minuter till första lektionen. Historia, morgonen är förstörd. Resten av dagen också, engelska och svenska. Ja jag kan väl inte säga annat än att jag är skoltrött.

Slutar strax före 2. Jag och Emma ska ner på stan en sväng innan vi får skjuts av hennes mamma hem. Sen ska vi mötas och rida tillsammans. Ska bli kul, nu när jag har ridit själv hela hösten.

Ska seriöst försöka plugga nu den här lektionen. Men nog tjatat om läxor och skolan.

I dag såg jag en tjej med svart jacka, svarta byxor, blåa skor och orange halsduk, herregud. Det matchade verkligen inte.

4 november, det här går inte

Näe, nu ger jag upp. Klockan är 8 och jag är supertrött och har ont i huvudet. Har lagt ner pluggandet. Får ta nya tag i morgon.

Ska tappa upp ett hett bad nu och lägga mig och mysa med stearin ljus, sen blir det sängen.

Godnatt!

4 november, lång dag

Klockan är halv sju och jag har kommit hem för en halvtimme sedan. Har bara hunnit laga mat och äta den. Jag vet inte varför jag stekte 5 prinskorvar när jag bara åt 3½, Nickolina fick resten.



Ska begrava mig i högen med läxor nu. Hur fan kan man lägga allting samtidigt? Lärare är ju bra borta i skallen. Om de vill att man ska prestera bra, ja men varför lägger alla lärare allting samtidigt och ger en 4 uppgifter som är nästan lika?

Ska lägga energi på reklamfabriken och pratiskmarknadsföring. Har redan huvudvärk.

Jag var iallafall på stan efter skolan. Mörkt och mysigt. Köpte tights och ett linne på gina tricot, för 148 kr tillsammans, billigt alltså. Letar ju efter en mössa. Jag hittade hur många som helst, i alla möjliga olika färger och former, men inte just i den färgen jag vill ha. Mörkgrå. Varför finns det aldrig de jag vill ha?
Träffade Anton, de va ett tag sen.

Tro det eller ej men det blev kakor på subway innan jag gick till bussen. Provade en ny smak i dag. De bruna kakorna. När jag skulle säga till farbrorn i kassan vad jag ville ha så sa jag 3 kakor, 2 sånna och en ehm.. jag fick verkligen inte fram orden, jag visste inte om jag skulle säga svart, negerkaka, choklad eller vad jag nu skulle säga. Farbrorn var ju ickesvensk så han kanske skulle ta illa upp, men till slut sa jag en brun.

Åh, plugg!

4 november, mysigt klickande

Har precis varit nere i matsalen och ätit lunch med Ida, Linnea, Emmi och Isak. Fisk och potatis, faller inte mig i smaken så jag åt 2 mackor och lite morötter.

Just nu sitter jag i en av medias datasalar och lyssnar på ett mysigt klickande och knappande på musar och tangenter. Det är faktiskt mysigt. Ibland blir det knäpptyst och man hör bara det surrande ljudet från datorerna.

Nu ska jag kila i väg på min 2 timmar och 15 minuter långa fotolektion. Framkalla mina bilder i mörkrummet, det ska bli spännande att se hur de blev sen jag fotat reportagebilderna och fönsterbilderna för någon helg sen.

4 november, less på mig själv

Nu har jag suttit i snart 2 timmar och inte gjort någonting. Tänk vad mycket läxor jag kunnat få gjort om jag bara gett fan i att lämna dem hemma. Jag kunde ju åtminstone ha skickat dem till mig själv på mailen, men allt bara flyger ur mitt huvud när jag kommer hem, suck. Så nu har jag slösat bort 2 timmar av min dyrbara stressade tid till ingen nytta alls och jag har sjukt mycket läxor och prov.
Det är 5 inlämningar + prov i praktiskmarknadsföring, engelskaprov, historiaprov, inlämning i svenska och säkert något mer som tynger ned det hela ännu mer.

Okej, jag har iallafall gjort någon nytta. Sände precis iväg ett mail till Magnus Sjöborg på Hudiksvalls tidning. Angående deras ungdomsredaktion. Missade ett möte när jag var utomlands, så får väl se hur det blir.

Måste köpa nya tights i dag!







4 november, meningslöst

Trött som ett as snoozade jag i en halvtimme i morse. Drömde om Elin Sjulgård i min klass alldeles innan jag vaknade. Hon sa att jag skulle stänga av väckarklockan som precis ringde. Kom upp 10 minuter innan bussen gick, men jag behövde inte stressa för det. Fick skjuts av mamma till skolan. Hann precis till första lektionen som jag sitter på nu. Praktiskt marknadsföring, men seriöst, vi har ingenting att göra. Jag kunde lika gärna ha stannat hemma på förmiddagen, suck. Visst vi ska läsa kapitel 6 och 7 som vi har prov på nästa fredag, men alltså läraren lät oss sitta vid datorerna och göra ingenting. Så vad gör man inte, jo jag sitter på bilddaboken och bloggen. Inte ens msn finns det på de här datorerna, herregud för handel säger jag bara. Tacka vet jag media. 

Resten av förmiddagen kommer jag få sitta och vänta på att klockan ska bli 10.15 då nästa lektion börjar. Då hoppas jag få reda på vad jag fick på matteprovet som jag gjorde veckan innan jag åkte utomlands.

Plågsamt att jag slutar klockan 4, blir stan en sväng senare. Måste faktiskt medge att det är mysigt att gå på stan när det är mörkt ute, så som det är vid 4 halv 5 nu. Lite vintermys sådär.

När jag gick ut i dag var det varmt, eller varmt och varmt men 4 grader och man kände hur snön försvann mer och mer.
Det kommer nog vara såhär till och från i någon månad nu. Det snöar, men en vecka senare smällter den bort. Skönt för oss som hatar vinter.


3 novemer, nybadad hund

Lilla hunden badade. Blöt blev hon, och det är alltid lika roligt när hon ska torka sig själv.






3 november, snyggaste fotbollsspelaren

Han är den snyggaste fotbollsspelaren, enligt han själv. Stefan Grönlund, käre vän. Men han kanske har rätt, haha, 92an iallafall. Lilleplutten då, hoppas du blir glad nu.



3 november, massage

Strax efter 3 var jag hos sjukgymnasten. Efter en försenad buss och en slaskigt blöt promenad på 50 meter. Vi pratade lite och jag fick massage, skönt! Jag behövde det.
Var klar vid 4 så jag kliade ner på stan för att köpa present åt syrran. Jag träffade Klas utanför fyren, sen ropade Emelie, Towa och Tom på mig, de satt och fikade på café fyren. Jag som precis tänkt ringa till Emelie och Towa för att höra om de ville göra mig sällskap på stan en stund. Men de slapp jag ju.
Pratade med de någon minut innan jag sprang in på Gina Tricot och köpte ett par örhängen till syrran, hon blev glad för dem så det var ju bra. Jag och Tom gick till busstationen. Där träffade jag Emma, de va ett tag sen. Satt och pratade med henne hela bussresan hem, tiden gick ju lite fortare så.

Åt kyckling, wookade grönsaker och ris när jag kom hem. Pluggade faktiskt en halvtimme också, sen tittade jag på The Hills.

Resten av kvällen vet jag inte hur jag ska spendera faktiskt.


3 november, klantskalle

Jag kan kalla mig själv klantskalle nu.  Kom nyss till skolan och har mediekommunikation, vi ska gå igenom en websida och skriva en rapport om vad vi lärt oss, men självklart har jag rapporten på datorn hemma vilket jag egentligen redan visste, men inte hann flytta över den i morse. Men sen flög det ur mitt huvud och nu sitter jag här och kan inte göra någonting. Då hade jag ju lika gärna kunnat stanna hemma som jag tänkte från början, men eftersom jag måste till sjukgymnasten efter skolan så måste jag ändå in till stan så då är det onödigt att hoppa över lektioner. Mindre smart.

Jag som tänkte ta ett bad i morse innan skolan, men när jag vaknade var jag så förbannat trött så jag orkade inte. Men sen ångrade jag mig. Jag duschade ju, så då hade jag lika gärna kunnat tappa upp ett bad och legat och vaknat där.

Slutar den här lektionen om 40 minuter. Har en timmes engelska sen slutar jag. Ska ner till sjukgymnasten, sen blir det stan. Måste köpa present till syrran, och Lotta.
Mamma skulle laga kyckling och ris till mig tills jag kom hem. Sen blir det plugg resten av kvällen. Har en del stora prov framöver, suck. Men jag vet ju hur det blir när jag säger att jag ska plugga. Orkar med det en kvart max en halvtimme, sen gör jag massa annat som jag anser viktigare men som egentligen inte alls är ett dugg viktigt.

2 november, film

Jag vet inte vad som har hänt med mig, men jag brukar inte alls tycka om att titta på film men nu har jag gjort det 2 kvällar i rad. Men film är sällan bra.

Andreas var här i kväll. Vi tittade på Exorcisten, dålig film. Han lekte även med min hund.






Jag har städat mitt rum och hittat en hel hög med läxor som jag glömmt bort. Fick lite smått panik och måste göra de i morgon efter skolan och sjukgymnasten.

I morse väckte pappa mig med min kamera i högsta hugg.
Här har ni en riktigt sur god morgon bild.
 


Nu ska jag se Andra Avenyn sen sova. Som vanligt så är det sovmorgon i morn, skönt!
Även en applåd till mig som tittade på Grey's anatomy i dag!

2 november, grattis Mathias

Grattis till Mathias Bergqvist som fyller 17 år i dag!

Sovmorgon, härligt. Fick sova till 12, rekord för att vara hos pappa.
Jag har hunnit äta frukost, byta sängkläder och blivit fotad av pappa på mitt sura morgonhumör. Han hade norpat min kamera.

I natt började jag läsa en bok, populär musik från Vittula. Kände att det var dags för den, eftersom varenda kotte har läst den. Inte för att jag är någon bokmal, men ibland kan det vara bra.

När jag var utomlands så gick inte en enda nagel av på hela veckan, men nu när jag har börjat vara i stallet igen så går naglarna av hur som helst. Men jag får väl offra naglarna för Britney. Ska snart dit igen.

Det blir tårta här i dag, för att syrran har fyllt år, men som ni vet så äter jag ju inte tårta så jag får väl titta på.
Ska hem till mamma efter middagen.

En chillsöndag helt enkelt.

1 november, bastu

Nu har jag bastat och duschat. Varmt och skönt var det.



Nu snart ska jag göra fika till familjen, te med kex och ost. Nog för att jag inte tycker om te för 5 öre, men man ska ju plågas någon gång också. För övrigt så vill jag smaka tobleronecappucino, det ska jag be pappa köpa.
Sen ska jag titta på skräckfilm, ensam.
Skulle ha följt med Andreas och skjutsat folk, men han skulle inte åka förens vid 11 så det blir så sent.

1 november, gå på vatten?

Jag tog med kameran till stallet. Tänkte att det kanske skulle kunna bli någon bild.
Eftersom jag är hos pappa nu så har jag inget redigeringsprogram, så som photoshop så ni får oredigerade bilder.
Britney var knäpp i dag. Pigg och sprallig.
När jag åkte hem såg jag en fågel som gick på vattnet.




1 november, vinter på riktigt

I dag är det en sånn där riktigt fin vinterdag. Solen skiner från en klarblå himel och snön ser inte alls sådär kall och hemsk ut. Ni kan ge er på att jag ska ut och rida!

Vaknade faktiskt rätt sent, med tanke på att jag är hos pappa och han tycker vi ska äta gemensam frukost klockan 9. Halv 11 vaknade jag av en mardröm. Pappa, syrran och Klas var inblandade, även gymnasiet och massa ickesvenskar och pistoler. Jag fick inte kontakt med någon och ingen förstod vad jag ville.

Från att ha sovit i bara trosor med ett tunnt lakan till täcke och fönstret öppet och ändå tycka att det är varmt, till att sova med t-shirt, pjamasbyxor dubbla duntäcken och ändå frysa. Kroppen har nog inte vant sig än.

Ida berättade nyss att historiaprovet är framflyttat en vecka, tack gode gud för det! Nu slipper jag plugga ihjäl mig i helgen.

RSS 2.0