28 februari, Några till














28 februari, Lite bilder från fotorundan




















28 februari, I morgon ska den riktiga våren börja

Det ropar vår ute! Solen skiner från en klarblå himel och snön är sådär kristallisk.
Jag är faktiskt redan uppe, trots att jag trodde att jag skulle sov till 3 idag eftersom jag kom hem rätt sent igår och det är lov. Men klockan 10 kunde jag inte ligga kvar i sängen längre. Solen sken in genom fönstret och de gör mig på bra humör, att vakna till det alltså. Jag har varit nere i tvättstugan. Tvättdag idag. I princip halva min garderob är i tvätten nu. Dags att tvätta alltså. Jag hinner ju inte på veckorna.

Planerna för idag är att vara ute så mycket som möjligt mitt på dagen under solen.
Vill nog fota lite, om jag hittar något att fota. Det är så fototråkigt i det här villaområdet. Jag får gå bort en bit helt enkelt och se om jag hittar något. Hunden får självklart följa med.
Så nu ska jag ner och äta frukost, får se vad det blir. Sen klä på mig och springa ner till tvättstugan igen, innan jag går ut med kameran. Ni får självklart se bilderna senare, om jag blir någorlunda nöjd med dem såklart.


27 februari, Slut godisat!

Revyn var super och jag skrattade så jag fick en hostattack. Min kompis som dansade var jätteduktig. Kul att se.
Och vet ni vad!? Jag åt godis i dag med! 4 dagar på en vecka. Nu j*vlar är det slut godisat för min del fram till sommarn, de bestämed jag nu såhär på nattkröken, kommer dock ångra mig i morgon då jag hittar min godispåse från ikväll, men den kan jag ju slänga i soperna redan nu. Så får det bli. Inget mer godis alltså!


27 februari, Hela världen ropar lov!

Ni anar inte hur skönt det är att ha lov, nu när alla redan haft sitt och jag har det goda kvar liksom. Super! Ska verkligen njuta av den här veckan. Bara göra saker jag vill göra och sova ut.

Provet gick jättebra och jag hoppas på mvg. Mamma hämtade upp mig på skolan och sen fick jag övningsköra hem, i mammas skor (3 storlekar för stora) eftersom jag hade höga klackar. Men det gick bra. Mötte till och med polisen och idag körde inte en enda bil om mig trotts att jag hade övningskörningsskylten. Vettiga bilister idag alltså.

Har hjälpt mamma att packa upp mat och andra varor hon köpt och nu ska jag hjälpa till med maten. Strax före 6 åker jag iväg på revy och kommer nog inte hem förens 10 eller nått ikväll. Då går jag nog och lägger mig på en gång. Alltid trött på fredagar.

27 februari, tidsfördriv

1. Var du ett lugnt eller busigt barn?
Ganska lugn har jag för mig
2. Vad föredrar du, sol -eller snösemester?
Sol!
3. Vad tror du att du gör om 5 år?
Jag har nog gått ut mäklarutbildningen. Bor i Karlstad och jobbar som mäklare.
4. Hur ofta läser du böcker av egen vilja?
På senare tid har jag faktiskt börjat läsa en bok hela tiden
5. Vilken kändis hade du helst blivit sedd med?
Paris Hilton
6. Hur är du klädd just nu?

Leggins, tunika, skärp
7. Hade du någon favoritsyssla som barn?
Leka häst
8. Har du åkt ambulans?
Nej
9. Vilken är din favorialkoholtdryck?
xcider

10. Vilket språk tycker du är det vackraste att lyssna på?
Norska
11. Har du varit på någon musikfestival någongång?
Nej, om inte Stadsfesten räknas
12. Har du gjort något denna månad som du är stolt över?
Min krönika och bilder publicerades i Hudiksvalls Tidning
13. Vad är det mest konstiga du har fått som present?
Ett snoppljus
14. Är du trevlig mot telefonförsäljare?
Lite
15. Vilken film såg du senast på bio?
Mirrors
16. Kan du nämna tre skånska ord?
Redigt är de enda jag kommer på
17. När känner du dig som snyggast?
När jag är brun.
18. Har du någon extrainkomst utöver det du jobbar med/pluggar till?
Ja, HT.
19. Vilket practical joke/hyss som du har gjort tyckte du blev mest lyckat?
Haha, ingen aning faktiskt
20. Vilken låt lyssnade du på senast/just nu?

Melissa Horn-sen en tid tillbaka. Den dumma låten vi ska göra ett skivomslag till

27 februari, snart börjar mitt lov!

God morgon.

Som ni kanske förstår så sitter jag på skolan nu. Ska ha foto B om en stund och jag har äntligen kommit på en hyffsad idé, med hjälp av en kompis som gått ut foto/film linjen. Så ska träffa henne på måndag och fota och spåna mer idéer. Men idag måste jag lämna in en skiss på skivomslaget. Men jag har 2½ timme på mig så det ska nog gå bra.
11.30 har jag matte B. Sa jag att jag klarade provet föresten?
Lunch sen. Det är ju fortfarande önskevecka här på skolan, men det har inte varit god mat en enda dag. Får se om det är något bättre idag.
Vid 2 har jag prov i småföretagande A. Jag har pluggat och det är inte särskillt svårt så provet ska nog gå smärtfritt om inte läraren rotat fram ett ovanligt svårt prov. Efter provet har jag lov! Woho!

I eftermiddag ska jag skynda mig hem och käka sen kommer pappa och hämtar upp mig och vi ska åka iväg och se en revy. Det ska bli spännande eftersom en tjej i min klass är med och dansar.

Ni får ha en  s u p e r b r a   fredag allihopa.
Och idag ska jag försöka att inte äta godis! Har blivit alldeles för mycket sötsaker på senaste tiden.

26 februari, längtar efter sommaren








26 februari, ett spegelporträtt


26 februari, 6 timmar på en stol

Idag har jag suttit i aulan i 6 timmar! Och vad i helsike har jag gjort där? Jo, lyssnat och tittat på 3ornas projektarbetsredovisningar. Det var rätt intressant, men när klockan började närma sig halv 2 då blev det bara drygt och jag satt och suckade den sista halvtimmen. Ingen bra lunch fick jag idag heller. Rivna morötter stoppade jag i mig några gafflar. Det serverades lax, tror ni att jag stoppar in lax i munnen? Finns bara ett ord för fisk, BLÄ!

Alltså detta väder får jag spunk på. Skulle det inte bli vår nu? Eller var det bara som de lurades igår när solen sken, fåglarna kvittrade, det var 5 grader varmt och asfalten var framme på gatorna i stan? Tydligen för i morse när jag går ut för att hämta tidningen får jag snö i skorna. Det har alltså kommit en dm nysnö inatt och som om det inte vore nog så har det snöar hela dagen. Pissväder rent utsagt! Mars börjar om 2 dagar och då ska våren börja. Den får nog skynda sig lite, och spola förbi snöovädret!


25 februari, en rätt underbar dag

Började med att vi fick en timmes sovmorgon då vi inte hade någon historia, så vi började 9 istället för 8. När jag kom till skolan sa en lärare att jag var fin idag. Småsaker värmer faktiskt också på sina hörn. Sen var det lunchkonsert i aulan. Rätt bra faktiskt. Musik tvåorna som stod för underhållning i 45 minuter. I och med konserten så missade vi större delen av engelskan och jag slapp redovisa muntligt inför klassen. Visst, jag kommer måsta göra det nästa vecka, men ändå skönt eftersom jag knappt hunnit förbereda mig.
På svenskan så fick jag beröm för mitt sätt att skriva och mitt språk. Alltid roligt, så då sken jag upp lite. Slutade skolan 13.45 då gick jag ut och upptäckte att det var  v å r v ä d e r!  Solen sken och det var 5 grader varmt. Jag gick till stadsbiblioteket och lånade en bok. Paulo Coelho - Alkemisten. Jag älskar hans böcker och den boken är den han är mest känd för så jag ska se om den är lika bra som de andra jag läst.
 Någon som gillar hans böcker?

Sen gick jag till busstationen i vårsolen och mötte ett gäng killar i 14 års åldern. Den ena frågade om jag kunde köpa ut cigg åt han.
Det tog jag som en komplimang
eftersom jag är 17. Men jag skakade iallafall bara på huvudet och gick vidare. Sen såg jag hur killen desperat sprang omkring bland folket på busstationen och frågade gubbar och kvinnor om de kunde köpa cigg, men alla ruskade på huvudet. Rätt åt pojken tänkte jag.


24 februari, jag klarade det

Då har jag precis kommit hem från ridklubben, med mitt gröna kort i handen! Nu får jag alltså ut och tävla.


24 februari, jag slipper semlan!

Det är, som alla redan vet, fettisdag idag. Den dag då man får vara tjock och vräka i sig feta äckliga semlor. Jag hatar semlor och har alltid blivit påtvingad minst en semla per år. Då har jag pillat bort både mandelmassan och grädden och ätit locket och sedan tyckt att bottendegen varit för torr eller för mycket deg helt enkelt. Så nej semlor stoppas inte i min mun.
Och nu eftersom jag ganska nyligen har fått reda på att jag är allergisk så tål jag varken brödet eller grädden. Wiho! Jag slipper semlor!
Överlycklig!


24 februari, värdelösa önskningar och planer

Nu sitter jag i en av mediasalarna och ska snart ha foto B. Får se vart lektionen leder, men inte långt skulle jag tro eftersom jag inte har så mycket att göra. Har bokat ett solarium till klockan 4 och grönt kortprovet börjar klockan 6. Ska ner på stan en sväng innan också och köpa något att äta då mina äpplen, jag hade med mig, smakade jätteäckligt. Någon måste ha förgiftat dem eller nått. Blä. Skolmaten var inte heller någon höjdare idag, kycklingwook och spagetti. Och ändå är det önskevecka! Eftersom det inte finns något mat råd så kan man ju undra vem f*n det är som har önskat maten. Får väl se vad de bjuds på resten av veckan.

Ska även ner på biblioteket och se om det har boken i taket lyser stjärnorna. Jag vill läsa boken innan jag ser filmen.


24 Februari, tåg är bättre än buss

Som nästan allt för ofta är klockan inte ens 8 och jag har redan kommit till skolan. Börjar småföretagande A klockan 8, sen har jag matte B och foto B.
Sen efter skolan ska jag sätta mig på tåget och åka iväg och förmodligen sola innan den praktiska delen av grönt kort provet. 

Nu till det dagliga dilemmat, bussen. Jag tror inte jag behöver säga så mycket mer än proppfullt, ryckligt och långsamt. Jag tror inte heller att jag behöver säga att jag hatar att åka buss, det är nog ganska självklart. Men vad gör man som sjuttonåring när man har några månader kvar till körkortet och man bor 3 mil från skolan, jo man åker den där förbaskade bussen varje dag iallafall. 
Jag önskar att det gick tåg dit jag bor. Det är så himla mycket bekvämare och går mycket fortare. Men nu gör det inte det, vilket får mig att känna mig som om jag bor i skogen. Nej ta bort alla bussar och bygg järnvägar överallt istället. Tåg är ju miljövänligare än buss också.  


Grattis till Ralf som fyller 16 idag!

23 februari, uppmärksamhet får en att glänsa

Fick nyss ett mail från en som jobbar på Hudiksvalls tiding, närmare bestämt chefen för ungdomsredaktionen. Han hade fått ett mail från en kvinna som hade läst min krönika om gluten och mjölkallergi och föreslog någon form av aloevera produkt som skulle vara bra mot just glutenallergi. Jag fick ett telefon nummer som jag kunde ringa om jag var intresserad. Kanske kan det vara något bra. Men liksom bara uppmärksamheten av att hon faktiskt läst min krönika och tagit sig tid att maila redaktören för att få tag i mig och ge mig förslaget gör att man växer lite.
Det känns som att jag faktiskt nått ut till världen med min krönika i tidnigen och att folk verkligen bryr sig.
Jag blev verkligen positivt överraskad av mailet och jätteglad. Sånt får en att glänsa.


Aloeveraväxt.
Bild från google.

23 februari, klirr i vuxenpoängs stapeln


Skolan gick väldans snabbt idag och jag gjorde inte ett dugg. Lite onödigt att åka dit, men det gick bra.

Kom hem för en timme sen och har hunnit äta, köttfärsbiffar och spagetti. Varför får jag alltid ont i magen när jag äter köttfärs eller kött från ko eller gris? Kyckling går bra, men inte kött. Konstigt.
Har även hunnit skriva ner lite till på uppgifterna som ska vara inlämnade i morgon. Ska göra klart dem nu innan jag åker iväg till stallet.

Även jag kan agera vuxet, trots att jag har några månader kvar till 18 och vuxenlivet. Men idag klirrade det till i vuxenpoängs stapeln. På stadsbussen ner på stan från skolan så var det som vanligt proppat med folk också kliver det på en gubbe med rullator. Jag flyttade på mig så han fick sitta. Han log mot mig och sa tack. Min kompis sa att det var dagens goda gärning.

Mer vuxenpoäng till mig som ska skriva ett cv eller personligt brev och pallra mig iväg och söka sommarjobb.
Någon som har något tips på hur man ska formulera sig när man skriver cv?


21 februari, godmorgon

Nu har vi precis ätit frukost och vaknade för ungefär en timme sedan. Jag kommer hem senare på eftermiddagen. Då ska jag ivägen sväng till Britney.  Mer än så tänker jag inte uppdatera er om nu, ni får se senare helt enkelt.

21 februari, kvällens värsta tabbe!

Nu måste jag bara berätta om min tabbe!
Jag fick totalt blackout i hjärnan och fick panik.Jag glömde bort mitt lösenord som jag har på msn, bloggen och facebook!
Men asså det konstiga är att jag precis skrev dem, men sen när min kompis skulle skriva mitt lösenord och jag sa  det till henne så slog det slint i huvdet och nu är det totalt bort, alltså lösenordet.
Så jag har suttit och krånglat för att kunna ändra. Men nu är det löst, tog välen halvtimme eller så. Men tack gode gud för att det löste sig.

21 februari, framme hos min kompis

Nu har jag lånat min kompis laptop och sitter i hennes säng. Vi har precis ätit tacos. Gott var det. Hon har precis visat mig något spel på facebook, verkligen lågstadienivå på det, men tydligen så spelar alla i hennes klass det på raster och annan ledig tid, haha. Och nu har jag också en gubbe i det spelet som heter Keso. Helt otroligt.

Vad vi ska hitta på ikväll är fortfarande oklar, vi får se helt enkelt. Kanske går ut en sväng, men det är så himla kallt så det blir nog ingen lång stund.


Uppdaterar mer när jag kommit hem i morgon eftermiddag/kväll. Då kommer bilder och lite allt möjligt.
Ni får ha det så bra.

20 februari, Började morgonen i studion


Modell: Julia
Foto och redigering: Jag









Efter en timme i studion blev båda trötta.

19 februari, ledig men ändå inte

Ja mina vänner, klockan är snart 2 och jag blev uppkörd ur sängen med istappar för ungefär en halvtimme sedan. Så ni kan ju tänka er hur förstörd min dag blev när jag inte ens får bestämma när jag ska kliva upp.

I natt drömde jag att jag ska åka utomlands i morgon efter skolan. Jag fick släppa absolut allt jag planerat och bara sätta mig på tåget ner till arlanda. Vi skulle bara vara där över helgen, men fatta skönt. Sen när jag vaknade så suckade jag djupt över att det bara var en dröm. Så himla typiskt.

Är alltså ledig idag eftersom lärarna har friskvård. De skulle tydligen bowla.

Mina planer som jag verkligen måste hinna med är:
Tvätta
Packa och planera morgondagen
Bestämma hur cdomslagsbilden ska se ut (fotografering i morgon)
Ta en promenad i solen
Ringa några samtal
Göra klart alla småföretagande A uppgifter

Nu ner till tvättstugan.

18 februari, hemma nu

Nu är jag hemma och mätt i magen. Har mättat den med korvstroganoff och ris + sallad och örtdressing.

Jag slutade skolan strax före 2 och tog bussen ner till stan. Kikade lite i affärer och hittade faktiskt en hel del. Bild på de kommer i nästa inlägg. Sen var jag hos sjukgymnasten och fick massage och avslappning, superskönt och jag blev riktigt trött.

Ska snart åka iväg till stallet och pyssla om Britney en stund. Mycket mer än så bjuder inte denna onsdags kväll på. 
Nu ska jag fota det jag köpt och visa er. Vänta lite.

18 februari, buss är inte min favorit

Japp, då var det dags igen. För mitt numera dagliga morgoninlägg.

Just nu sitter jag i en av medias datasalar och väntar på första lektionen som är samhällskunskap B och börjar 8.05. Tidigt, jag vet. Och jag har varit uppe sen strax efter 6. Det gick faktiskt förvånandsvärt bra att kliva upp i morse, trots att jag inte somnade före 12.

Det dagliga bussdilemmat har satt sina tydliga spår igen. Busschaufförer, dagens busschaufförer, suck. När det, som idag, är riktigt kallt ute (-12) så lyckas de glömma bort vart värmeknappen sitter. Och när det är varmt ute, som på sommaren, då fräser de på som i elementen och bussen kokar över. Det är aldrig lagom varmt liksom och ändå sitter man ju med vinterjacka på, men fryser ändå.
Dessutom är det ju sådär lagom roligt när man är trött på morgonen och kliver på en buss som nästan är full. Och då bor jag 4 hållplatser efter busstationen, tänk då de som bor 15 hållplatser efter, de får stå kan jag lova. Ändå går det två bussar på 7 turen. Nej, när jag får körkort ska jag aldrig mer åka buss. Lägg det på minnet och bestraffa mig om jag åker buss när jag har körkort.


Dagens planer är enkla. Skolan fram till 13.45 sedan ett besök hos sjukgymnasten och kanske en sväng på stan om jag hinner och orkar. En sväng till Britney på kvällskvisten.

17 februari, tacopaj och musiksökande

Har nyss gjort en tacopaj till middag. Gluten och mjölkfri såklart. Den gick att äta men blev ingen supersuccé dirket. När jag åt och hade munnen full med mat så skulle jag självklart dricka vatten och lyckas få en kallsup som gick rakt upp i näsan och jag började hosta. Vilket inte var så lätt med mat i munnen så jag fick snabbt svälja och springa på toa så jag kunde hosta upp allt igen. Blä! + att det var det första jag åt idag.
Min mage betedde sig konstigt idag. Hungrig ena sekunden nästa inte. Mysko. Hoppas den funkar bättre i morgon. Intressant att höra om min mage va?


Just nu sitter jag och letar musik. Det är så himla typiskt mig att hitta en låt jag tycker om och lyssna sönder den på en vecka, sen hatar jag låten och vill aldrig mer höra den. Nu känns det som om jag har lyssnat på alla låtar i hela världen och inte kan hitta nya som jag tycker om. Det är irriterande. Det gör ju inte saken bättre att jag typ inte har någon musiksmak. Kan inte bestämma mig för en speciell grupp.

Så någon som har nå tips på bra musik?
Någon låt eller en artist/grupp?

17 februari, skyller på väckarklockan

God morgon!

Känns som jag skriver god morgon inlägg varje dag, fast det inte alls är någon tidig morgon.
I morse hade jag ställt klockan på 7.45, den pep och pep och jag snoozade och snoozade, ända tills den började bete sig konstigt, pipa underligt varje minut istället för var femte. Då kollade jag klockan och såg att den var 8.40. Och så länge brukar jag aldrig snooza. Anledningen till morgonens eviga snoozande är min förskräckliga trötthet. Så ja, ni kan ju bara gissa om jag stängde av klockan och somnade om. Ja, mycket riktigt och jag vaknade 11.30! Och jag skulle behövt ta 9bussen för att hinna till min lektion. Den fetmissade jag kan jag lova. Menmen, inte mycket att göra åt saken. Får plugga hemifrån idag istället. Och det här har nog hänt alla någon gång.


16 februari, dagen snabbt och smärtfritt

Nu är jag hemma. Skolan gick smärtfritt och snabbt. Skulle ringa ett samtal till en musikaffär som jag gruvade mig för. Pinsamt ju, + att jag inte visste vad jag skulle säga. Men jag provade ringa 4 gånger och de svarade inte eller så var det upptaget så det slapp jag, haha skönt för mig.

Mötet på HT gick bra. Pratade om lite upplägg och nya idéer. Här näst ska jag fota till en artikel om kläder.

Det första jag gjorde när jag kom hem var att ställa mig vid spisen och leka hemmafru. Kokade dinkelmakaroner och stekte falukorv och åt avokado till. Nu väntar jag bara ut tiden tills mamma kommer hem så jag kan övningsköra till stallet och pyssla om Britney en stund. Sen har jag hela kvällen fri. Hur jag ska spendera den kan ni väl redan räkna ut? Ja, datorn. Jag har faktiskt inga läxor eller hemuppgifter (vad jag kan komma på) och det känns sjukt ovanligt för mig.

Bjuder på en bild så länge.
 

16 februari, ny vecka, nya planer

God morgon måndag

Som vanligt på måndagar har jag sovmorgon och börjar skolan 12.20. Det passar mig perfekt. Måndagar är rätt sköna faktiskt. Bra start på veckan med endast 2 lektioner.

Så här ser min dag ut:   
11.10 Buss till stan
Stan
12.20 Mediekommunikation
13.30 Engelska B
15.30 Möte på Hudiksvalls tidning (HT) 
Kanske stan efter det också innan bussen hem
Middag
18.00 Britney

Tänkte att jag skulle slänga upp en dagens outfit sen, det var ett tag sedan. Får se hur det blir med det.
Men innan det ska jag göra mig iordning och äta en frukost och läsa HT, som vanligt på morgonen alltså.

H a  en  b r a  d a g! 

15 februari, Till Linn (Cecilia)

Gud vad roligt att du skrev! Har tappat bort kontakten med dig totalt. Du får gärna skriva din mailadress så kan vi prata på msn eller så!  Det skulle vara så himla roligt.

15 februari, morgonsura Elise

God morgon!

Ja nu är även jag vaken, men känner mig inte alls speciellt utvilad. Jag som skulle sova ut i helgen så jag slipper vara så himla trött på veckorna när det är skola och jag kliver upp klockan 6 flera dagar. Men nej så blev det ju inte. Det går inte sova på förmiddagarna i det här huset. Jag är den enda som är morgontrött, de andra studsar upp ur sängen absolut senast klockan 9, fatta död jag är då!

Någon frukost har jag inte fått i mig ännu då jag vet att min yoghurt är slut, så jag är sur över det. Typiskt mig.

Idag har jag inte många planer alls, men några iallafall. Ska leta lite i tävlingsreglementen och göra uppgifterna vi fick tills idag, på kursen (Grönt kort för er som inte visste). Så vid 5 ska jag köra bil dit. Ska även titta till Britney, mocka och pyssla lite med henne.

Vad ska ni göra denna söndag?

14 februari, några till





Ny design, som ni märker.
Idag när jag övningskörde så mötte jag några hundra rallybilar. Jäklar vad bilar det kom, tur att jag inte körde på någon även om det var nära! Oops! 
Jag har ätit alldeles för mycket chips och har ont i magen nu.
Melodifestivalen är riktigt kasst. Programledaren har riktigt jobbig röst.

13 februari, fler bilder från modevisningen










13 februari, Modevisning

Elin från klassen var supersnygg.







Läckra skor.




De två snyggaste ouftiterna






Till er på bilderna: Jag vet inte om jag får lägga ut bilder på allt folk. Ni har ju visat er för hela skolan och även allmänheten, men intenet kanske är lite väl. Så om du ser en bild på dig själv som du vill att  jag ska ta bort så säg det till mig så tar jag självklart bort den direkt.

13 februari, glas och is











Ni får gärna säga vilken bild ni gillar bäst. Det skulle underlätta för mig att välja vilken jag ska redovisa. Nu lutar det åt ettan eller tvåan.

Fredag den 13e februari

I morse vid frukostbordet när jag läste tidningen upptäckte jag att det är fredag den 13e idag. Vågar nästan inte skriva att jag aldrig har haft någon speciellt otur på just denna fredag. Men nu skrev jag det iallafall och det känns som att jag kommer få otur bara för det.

Har ni otur varje fredag den 13e? Eller tror Du att det bara är skrock.


Just nu sitter jag på fotolektionen och har dötid i en timme till. Sedan ska jag redovisa min glasbild inför klassen.
Det blev den här bilden. Är inte nöjd med den alls, men den får duga. Har iallafall gjort uppgiften.




12 februari, glöm inte kärleken

Nu är jag äntligen hemma och har tid att sätta mig vid datorn. Sen jag kom hem för typ en timme sen så har jag hunnit baka mockarutor och lagat middag som jag ätit. Nu har jag riktigt ont i magen!
Mockarutorna blev riktigt misslyckade, men jag vet anledningen. För att jag inte bakade med kärlek och omsorg. Jag kastade bara ihop den eftersom mamma sagt åt mig att baka så hon hade något fikabröd att bjuda på i morgon. Synd att de blev misslyckade och jag kommer skämmas om hon serverar dem.
De blev långt ifrån lika fina som förra gången, och inte alls så goda heller. + att glassyren inte räckte över hela kakan, jag skyller på att syrran åt upp glassyren (hon kanske åt 4 doppade fingertoppar, men det känns bättre att skylla på andra än att själv inse att man faktiskt gjort för lite glassyr).
Jaja, bättre lycka nästa gång. Och två viktiga ingredienser är helt klart kärlek och omsorg, glöm inte det när ni bakar.


12 februari, ny fotouppgift

Sitter på fotolektionen nu och har precis fått den nya uppgiften. Vi ska göra ett skivomslag till denna låt.


Jag fick en grundidé och har bokat studio och modell. Så nu ska jag tänka ut exakt hur jag vill ha det så ska det nog bli bra.
Jag avslöjar ingenting eftersom alla andra i gruppen ska göra samma uppgift. Det är ju roligare om allas bilder blir olika, vilket det kommer bli också, spännande.

12 februari, bortglömd

Nu har jag precis börjat samhällslektionen efter att ha haft hål i 2½ timme, då vi inte hade någon idrott idag. Lite surt, men vi fördrev tiden med att spela kort och planera en liten än så länge hemlig grej som händer på sportlovet.

Jag är jättetrött och vill bara åka hem. Men jag kommer inte komma hem förens vid 8, så det känns lite surt. Ingen middag före 8 alltså. Och även att jag inte fick någon skollunch idag eftersom de missat att laga min special mat! Det var ännu värre, då jag fick hårt ris och skinka som jag inte ens äter. Så min lunch bestod av ris och morötter, så var det med det.


12 februari, inte tillräckligt med tålamod för ett ägg

I morse när jag vaknade (eller försökte vakna, seg som vanligt) så upptäckte jag att det är ju helg i morgon. Fredag med 2 modevisning i aulan och foto sen är det helg. Den här veckan har verkligen gått fort. Tiden går så himla fort nu.
Halva februari har redan gått och snart är det mars och sen kan vi hoppas på att snön smälter bort och vi får lite härlig vårsol att färga vår hy med.

Nu sitter jag på skolan och väntar på första lektionen som börjar vid 8. Jag hade lyckan (olyckan) att välja en oskön datastol, utan stop i ryggstöds mekaniken så nu måste jag byta stol. Dagens första och hittills största problem förutom att ett av mina två ägg inte gick att skala i morse vid frukosten så jag slängde det. Snacka om att inte ha tålamod.


11 februari, torsdagens planer

6.00 Elise borde kliva ur sängen och vara uppe med tuppen
6.57 Buss till skolan
8.05 Mediekommunikation
9.25 Historia A
10.35 Lunch
11.15 Idrott, basket
13.10 Samhällskunskap B
14.15 Foto B
16.00 Möta upp Liv
16.25 Buss till Gnarp
17.30 Grönt kort kurs. Jag och Liv gör sällskap 
19.00 Till stallet och ta hand om Britney
Kommer nog hem vid 20.00. Då kommer jag var vrålhungrig och skrika efter mat som ett litet barn.

Yes, så ser det ut. Proppat från morgon till kväll. Full fart i minst 14 timmar, hej och hå. Men jag gillar det, jag blir ju galen av dötid och blir så himla rastlös.

11 februari, dumma jackor

Det känns som det blev enbart tråkiga inlägg idag, men jag har inte haft motivationen till att skriva, konstigt nog. Den är nog tillbaka i morgon, då jag inte har tid att skriva istället. Typiskt, men så kan det vara haha.

Har precis varit till stallet, jag övningskörde såklart. Britney var busig men dryg som vanligt och verkade inte ha ont eller så, men ändå är det något som inte stämmer. Knepigt. Så hon vilar iallafall nu, så får vi se vad som händer.

Om några minuter så börjar top model finalen och jag kommer sitta som bänkad, eller nja, jag springer till datorn i reklampauserna såklart. Jag kan omöjligt vara ensam om att hata reklam.

Jo, jag testade 2 av jackorna på H&M idag. Inte någon av dem satt bra. Storlek 34 var större än jag trodde och jag önskar att de fanns i storlek 32, men det gör de såklart inte. Den jag gillade bäst var ändå den nedan. Fast den fanns inte i beige utan i en mullvadsfärg, ni vet typ gråbrun, jättefin faktiskt.
 
Den blå satt inte alls bra på mig och den såg jättekonstig ut om man inte knäppte alla knapparna och gjorde jag det så såg jag helt inpackad ut eftersom knappen högst upp sitter så pass långt in på halsen. Konstig modell för mig helt enkelt. Så den kommer jag inte köpa. Lite synd, för snygg är den ju. Men det är alla föresten.

Den här som jag gillar allra bäst fanns såklart inte. Hoppas den kommer, annars får jag åka till ett större H&M helt enkelt. Vill prova den också, och hoppas att den verkligen sitter som gjuten på mig. För minst en ny vårjacka ska jag köpa.


I morgon är det som sagt fullspäckat schema som gäller. Morgondagens planer kommer senare. Nu ska jag ta min dagliga bloggrunda och kika in era bloggar och vad ni har skrivit idag. Alltid lika spännande.

11 februari, vad gör man sen

Nu har jag varit hemma i knappt 2 timmar och jag har ingeting att göra längre. Har lagat mat, ätit, duschat, vikt tvätt, packat tills i morgon (idrott) och tittat på tv. Vad mer finns det att göra? Vad gör man när man tycker att man har gjort allt?

Om en timme ska jag iallafall åka iväg till Britney och se hur hon har det. Sen ikväll ska jag se top model finalen, klockan 8 såklart. Hoppas på Analeigh, fast jag har en känsla av att McKey kommer vinna. Alla ni som kommenterat att ni  r e d a n  vet vinnaren, h u r  k a n  n i  v e t a  d e t?

I morgon har jag iallfall fullt upp från 6 på morgonen till 9 på kvällen. Skönt! Jag har blivit van vid att han mycket aktiviteter för mig och blir otroligt rastlös när jag inte har någoting att göra, som nu. Fick så mycket tid helt plötsligt när det mesta pluggandet tog slut och Britney ska få vila. Aktiviteterna går i vågor liksom. Just för tillfället är det en svacka, men snart kommer jag ha fullt schema igen, det tvivlar jag inte en sekund på. Men jag gillar det. Man ska ha mål i livet och vilja mycket.

Söka sommarjobb måste jag också göra. Kan någon ge förslag? Verkligen vad som helst. Hittade inget förra sommaren och måste verkligen ha jobb i sommar.

11 februari, i skolan

Dagens första inlägg kommer här.

Jag har redan haft 3 jobbiga lektioner på förmiddagen. Suck. Men nu är det avklarat och det känns skönt.
Har svenska B om en stund, vi ska diskutera en bok. Det blir nog bra, slutar iallafall strax före 2.
Nej nu måste jag kila, tänkte bara uppdatera er så att ni vet att jag lever.

10 februari, blandat ur mitt huvud just nu

Nu börjar det krypa i kroppen på mig och jag vill bara skutta omkring och dansa till musiken. Efter endast en halvtimmes försök att skriva läslogg så börjar jag bli sprallig och rastlös. 

I dag i skolan hade jag endast en lektion, matteprov. Det gick hyffsat bra och jag hoppas jag får godkänt iallafall. Sen hängde jag med en kompis och hennes kompisar på H&M innan bussen gick. Kom hem vid 2, så det var skönt.

Nu lyssnar jag på Rihanna på hög volym och svänger med min hästsvans samtidigt som jag snackar med en kompis. Inte alls det jag borde göra, alltså skriva klart läsloggen. Varför sparar jag alltid allting till sista minuten?

Gud, mina armar har verkligen samma färg som tröjan jag har på mig, beige! Hemskt. Ge oss sol och sommar så jag kan få vara brun. Nog för att jag aldrig kommer bli brunast eftersom jag har rött i håret och ljus hy, men brunare! Förra sommaren var jag brun, och när jag kom hem från Gran Canaria i höstas var jag ännu brunare, så brun har jag inte varit någon gång.
Förra vintern och våren solade jag rätt mycket solarium, men nu vågar jag knappt längre. Max en gång i veckan nu, är så rädd för cancer. Men som jag sagt förut, Dove summerglow är verkligen jättebra tycker jag.

Nej nu måste jag seriöst ta tag i läsloggen. Ber till gud att jag kan knåpa ihop 400 ord illa kvickt.


10 februari, uppgift att fota glas






9 februari, årets kommentar 2008 & 2009


Det hela började med att jag och en kompis satt hemma hos henne i början av förra året och åt Ben & Jerrys fish food, ur samma burk med varsin sked. Jag tyckte att hon snodde alla choklad fiskar som är i glassen och då ramlade meningen "är det du som är fiskarn?"  ur min mun. Och som hon skrattade. Såklart började jag ju skratta bara för att hon skrattade och så fortsatte det en stund till innan vi kunde få fram ord. Hon sa att det lätt var årets kommentar, men jag sa att det var så tidigt på året så det skulle nog komma någon bättre kommentar innan året var slut. Men enligt henne gjorde det inte det och "är det du som är fiskarn?" fick bli årets kommentar 2008.



För inte allt för länge sen så ramlade det ur en ny kommentar ur min mun, som min kompis tycker är årets 2009.
Vi pratade på msn om killar till höger och vänster, som vanligt.
Min kompis: fett hårig
Jag: Näe är det sant? vad äckligt
Min kompis: Ja iallafall på kroppen, snoppen har jag varken sett eller rört, tack gode gud för det.
Det är en nominering till årets kommentar 2009.
Om det inte kommer någon bättre så blir det ett minne, och en till på lager.

9 februari, sekundkär i en fin uteliggare

Jag blev sekundkär. Ni vet sådär halvkär man kan bli av att bara se någon i några få sekunder. Då känslorna bara swichar igenom kroppen. Min sekundkärlek var i en fin uteliggare. Faktiskt så himla fin, jag vet inte ens hur jag ska beskriva honom. Han kanske var i 40 års åldern, smal med fint slätt brunt ansikte, såg ut som han hade solat solarium. Han hade klara men vilsna ögon, blå toppluva och en reflexjacka. Han bar på 2 systemkassar.
Han tittade på mig där jag satt i den sakta förbipasserande bussen när han väntade på övergångsstället. Jag log med hela ansiktet, medan hans ögon var tomma och vilsna, men han log det gjorde han.
Jag hade velat hoppa av bussen, ge honom en kram och erbjuda honom mat och värme.
Det var på denna okända man jag tänkte på hela bussresan hem.


En annan sekundkärlek jag varit med om var i Stockholm när vi var där med klassen på studieresa i 9an. Vi åkte buss inne i Stockholm, massa trafikljus och kö och sånt. Bredvid oss körde en annan buss med andra ungdomar i. Jag fick ögonkontakt med en snygg pojke i den bussen. Han log och jag log. Bussarna körde jämsides ett bra tag och vi bara tittade på varandra. Jag ryckte i min kompis och sa åt henne att titta. Men till slut så körde bussarna åt olika håll och jag lär aldrig få se den killen mer.

Har Du varit med om sekundkärlek någon gång? Sett någon du fantiserat dig ett liv med, eller någon du bara tyckt varit sjukt gullig.


9 februari, magen får stå ut med mycket

Skönt att sluta 45 minuter tidigare. Hade bara lektion i 2 timmar idag, men nu blir jag kvar på skolan en stund till innan mitt möte klockan 4. Ska försöka få någonting gjort, men det är inte det lättaste vilket.



Magen börjar kurra nu, och jag kommer inte hem förens efter klockan 6. Middagens känns flera mil bort. Det är den också. Jag har tre mil hem från skolan, men det var inte så ordagrant jag menade med uttrycket. 
Och då jag inte hunnit med någon lunch, bara ett äpple, så kommer det bli en plågsam eftermiddag för min mage. 
Magen får stryk lite då och då. I lördags mådde den prima av chips och godis till en början, men sen när min dumma hjärna ville ha ännu mer, för det är ju så gott, då sa magen ifrån och jag fick lida. 
Även när jag hinkade i mig en liter blåbär och hallonsaft på minder än 10 minuter, då kluckade det sådär omysigt i magen när jag rörde mig. Ens mage tar även stryk under stress. Har man ett hektiskt liv, många bollar i luften och mår dåligt över det även om man kanske inte tycker det själv, så mår magen inte bra. 

*  Tänk på vad du stoppar i dig. 
Det är viktigt att göra sig av med gamla rester i kroppen varje dag, så drick mycket vatten. 
Ät varierad kost
 
Fundera på hur din mage egenltigen mår, och ta hand om den som du tar hand om en bäbis.
Jag lovar att den kommer bli tacksam.


9 februari, ny vecka, nya planer

G o d  m o r g o n. 

Som vanligt på måndagar så har jag sovmorgon, börjar skolan 12.20. Men ändå klev jag upp vid 9 för att hinna de jag planerat, nämligen fota glas nu på förmiddagen när ljuset ute är som bäst. Och det har jag gjort, samt ätit frukost. Ni får se resultatet i morgon då jag redigerat på fotolektionen. 

I natt sov jag med 3 täcken och filt. -17 grader ute nu, snacka om vinter.  

Nu har jag lite mer än en timme på mig innan jag ska kila till bussen och jag ska bara göra iordning mig, det går snabbt idag då jag inte orkar se speciellt piffad ut när jag bara har 2 lektioner.

Ska faktiskt vara duktig och skriva lite på min sista läslogg till svenskan som ska vara inne på onsdag, då vi även ska diskutera boken som hela klassen läst. Det blir nog bra, bara jag kan komma på några konflikter och peripeti och upplösning på boken.

8 februari, resten av söndagen

Nu väntas det på mat. För min del blir det hamburgare och hemmagjord klyftpotatis, de andra ska äta lax och bandspagetti, euk, tur att jag inte tål det, haha.

17.30 börjar
grönt kort kursen på ridklubbe, vilket innebär att jag ska vara där då. Det tar högst en timme. Det är det enda jag har inplanerat idag. Det blev inte att jag åkte till Britney eftersom hon inte är nå bra.

Brände mig nyss på handen på inredningen i ugnen, sved till lite men än har det inte blivit något märke. De behöver inte bli något heller, tack.

Nej nu ska jag äta och fortsätta svara på era kommentarerr, matteboken ska jag ägna en stund åt senare också.

Hoppas ni har haft en bra helg!

7 februari, en hyffsat lugn helg

Drömde världens bästa dröm i morse och så vaknar jag när det blir som bäst. Försökte somna om och drömma vidare, men det gick ju inte. Typiskt! Det var en sån där dröm som man vill aldrig ska ta slut och bara fortsätta lyckligt och underbart hela tiden.

Idag ska jag ta det lugnt, äntligen! Rida Britney och plugga lite matte, prov på tisdag. Kommer tvingas kolla på melodifestivalen ikväll, men tur att jag kan stänga in mig på mitt rum med en bra bok som jag började läsa igår.
Faktum är att hela helgen kommer bli rätt lugn. Har inga speciella bestämelser mer än det vanliga. Stallet, kurs och plugg. Kanske lyckas fota lite i morgon om det är bra väder.
Har ju lovat att fota kläderna och de jag köpte i går också, de ska jag såklart göra. De bilderna kommer upp i morgon.
Nu ska jag gosa med matteboken. Jag gillar matte och börjar förstå riktigt bra nu. Så jag hoppas provet går bra, det är ju trotts allt ett vg-mvg prov. Ni får önska mig lycka till innan tisdag!

Ha en bra helg allihopa!

6 februari, hemmakväll

Hej allihopa

Sundsvalls resan gick jättebra, lite blåsigt bara.
Jag köpte en kofta, en tshirt, 2 nagellack, brun utan sol och sminkborttagning. Lite smått sådär bara, för dryga 250 kronor allt tillsammans! Jag är nöjd, fast jag ångrar mig att jag inte köpte ett par mörkgröna ballerina skor för 70 kronor! Men sånt får man ta och anledningen till att jag inte köpte de var att jag inte visste när jag skulle komma att använda gröna skor.
Ni får se bilder på de jag köpte senare i helgen. Har ingen kamera för tillfället då jag lämnade den hemma.


Ikväll blir det bara tv och godis, glass och vindruvor. Mums.

6 februari, alltid lika spännande

Det första jag gör på fredagmorgon efter att jag vaknat är att snabbt bläddra fram ungsidan i Hudiksvalls Tidning. Och idag så var det ju min krönika och mina reportagebilder som var publicerade. Det var några småmissar med citatet i min krönika och en bildtext som var lite missvisande, men det är ju lätt att det blir fel när de förs in. Jag är nöjd ändå. Alltid lika roligt att få något publicerat i en så stor tidning, som når så många läsare.

Nu är klockan strax efter 8 och jag är vaken trotts att jag börjar halv 12! Inte likt mig, men jag var väl utvilad och nu känner jag mig ovanligt pigg.
Så jag ska äta frukost och göra iordning mig och sen plugga lite faktiskt, om jag fortfarande har kvar orken.



Dagens planer:
11.30-12.30
Matte B
13.17-14.17 Tåg till Sundsvall, Elise-tid (tid att vila, tänka och fundera)
14.17-16.50 Prova kläder och skor. Kika i alla affärer. Shoppa, ja bara njuta av Sundsvall
Kommer väl hem strax före 18. Då blir det middag sen förmodligen bara slapp hela kvällen.






5 februari, tiden kan faktiskt skynda sig

Ville bara säga att nu är jag hemma. Har hunnit duscha och äta middag, bättre sent än aldrig.
Resten av kvällen ska jag bara ta det lugnt och njuta av att inte behöva plugga.
Tänk att det är fredag i morgon, veckorna går så otroligt fort. Snart är det tisdag igen och ett nytt avsnitt av andra avenyn kommer ut. Tisdagarna bara svichar förbi, tycker att det är tisdag var och varannan dag och att jag ser ett nytt avsnitt av andra avenyn titt som tätt. Men inte klagar jag för att vintern rusar mot vår. Gärna för mig.

5 februari, lycka blandat med förvirring

Dra mig baklänges vad jag är avundsjuk på alla andra i klassen som har slutat nu. Medan jag och 4 till foto b fram till klockan 4, morr. Visst, foto är roligt, men vem vill inte gå hem när alla andra gör det? Å andra sidan så hade jag sovmorgon förr när de andra satt med text A. Nåväl, bara att inse att alla har olika scheman och att jag går från 8 till 4 på torsdagar. 

Kommer få en ny uppgift på fotolektionen idag. Så jag kan börja spåna idéer och sätta min ickebefintliga plan i verket i morgon på förmiddagens fotolektion, vilket innebär att jag slipper gå på fotolektionen i morgon och kan åka in till skolan för min en timmes mattelektion där jag verkligen behöver hjälp innan provet. Yes, kort dag i morgon alltså. Riktigt skönt och jag funderar starkt på att ta tåget till Sundsvall och shoppa. Är galet sugen på det, jag vet att jag har sagt att jag ska spara pengar, men nu tycker jag att jag är superrik så lite kan jag unna mig.
Fast ärligt så vet jag inte vad jag ska köpa ens.
Vårkläder?
Chinos?
Skor?
Smycken?
Vad är jag i behov av?
Garderoben svämmar över, väskor har jag nog av, vårskor kanske skulle vara nått. Hm. Varför fick jag känslan av att jag kommer komma hem från Sundsvall utan shoppingpåsar?
 Får se om jag drar med mig någon kompis eller om jag åker själv. Jag tycker att det är så skönt att gå på stan själv, jag får gå vart jag vill.



Nu fick jag reda på min fotouppgift. G l a s.  Vad jag tänker på när jag hör ordet glas.
Så kort var den fotolektionen och nu kan jag göra vad jag vill. Mina planer är att ta tåget som går 15.25 till Gnarp där jag har ett möte 17.30. Men innan mötet så ska jag gå och sola. Det ska bli riktigt skönt.
Innan tåget går ska jag ner på stan, köpa något att stoppa i magen, dvs mataktivt blir troligtvis frukt.

Fotouppgiften ska jag göra i morgon eller i helgen. Så jag har alltså sovmorgon i morgon, riktigt skönt det med!
Nu ska jag leta reda på en lärare sedan kila iväg.

Ni får ha en bra kväll. Det ska jag ha, helt utan plugg, riktigt skönt. Haha, riktigt skönt, ja undra om det börjar bli en ny favorit fras.

5 februari, trött suckande torsdagmorgon

Historiaprovet gick inte så bra som jag kanske hoppats på. Frågorna var svårare än jag trodde, men jag hittade på egna svar och skrev på nästan alla frågor iallafall. Hoppas jag kan skrapa ihop några poäng till ett godkänt iallafall.

Just nu sitter jag bara och suckar över nästa arbete. Informationsbroschyr och en annons. Liksom lätt när man inte kan programmen vi måste arbeta med. Eller kan och kan, jag har glömt bort hur man gör allting i in design och illustrator. Även att det tillkommer nya saker som jag inte begriper. Hur tror läraren att vi ska klara av uppgiften om vi inte kan arbeta i programmen? Suck.
Har iallafall lunch om en timme och sen idrott i tennishallen. Kommer bli volleyboll, badminton eller tennis. Slutar skolan 4 idag. På eftermiddagen har jag samhällskunskap B och foto B. Sen 17.30 har jag ett möte jag måste gå på så hinner inte hem innan. Jag kommer vara superhungrig när jag kommer hem vid typ halv 8 ikväll.

Nu vill jag inte annat än att lägga mig i min säng och sucka eller varför inte sova. Gud så skönt det är att ligga kvar i sängen på morgonen när man bara måste kliva upp och väckarklockan ringer var femte minut. Drog mig i en halvtimme i morse, men sen fick jag skynda mig riktigt mycket och blev stressad över det.

4 februari, blandad tidsfördriv

Övningskörningen går riktigt bra nu. Körde till och från stallet som vanligt. Britney var helt knäpp idag, troligen överskottsenergi.

Nu väntar jag på top model, har tittat på unga mödrar, pluggat lite historia och fikat.

Vill verkligen gå på bio och se i taket lyser stjärnorna, men när ska jag ha tid med det? Fredag såg jag min chans, men då kunde inte min kompis som jag skulle gå med. Får se om jag drar med mig någon annan kompis och åker iväg.

Gick på stan idag som jag skrev tidigare, träffade några kompisar och hängde med dem en stund, men köpte inget. Får ta det en annan dag helt enkelt.

Dags för dagliga bloggrundan, sen top model.


4 februari, uppdatering från skolan

Då har jag 3 av dagens 4 lektioner avklarade och korvstroganoff, ris och morötter i magen.
Nu ska jag fara duktig och plugga lite historia, nu när jag börjar förstå allt. Har svenska om jag vet inte hur många minuter, men säkert en halvtimme eller mer.

Hinner med stan en sväng innan jag tar bussen hem. Måste köpa lite nödvändigheter. Ni får nog se vad det blev senare.

4 februari, hjärnan vaknade till liv på bussen

Vet ni vad?! Jag är redan på skolan!
Börjar klockan 8 med samhällskunskap B, sen historia A, engelska B, lunch och till sist svenska B. Bara tråkigt pluggämnen idag, men slutar iallafall vid 13.45. 
På bussen på väg hit så började jag fatta historian som vi har prov på i morgon, typ grattis. Det var på tiden. Kanske för att jag tog mig tid att läsa, men nu är jag lättad över att jag fattar vad det handlar om iallafall. 

Och på bussen in kom jag även på en idé till vad jag ska starta för sorts företag nästa år, i kursen småföretagenade B som jag kommer läsa i 3an. Jag ska inte avslöja för mycket eftersom jag inte vet säkert och det bara var en idé, men ett tjänsteföretag vore kul. Pyssla med foto och text. 
Dessutom gick bussresan ovanligt snabbt. De får den gärna fortsätta göra.

 Gud vad blogg.se är himla segt nu. Det går knappt skicka kommentarer.

3 februari, några bilder sålänge






3 februari, jag gjorde det

YES! Då var jag klar med svenskan, 400 ord, och nu ska jag laga mat! Kycklingwook med ris. Jag kan få lite middag nu när jag varit så duktig och koncentrerart mig på att skriva klart läsloggen. Jag blir sådär härligt glad när jag är klar med något tråkigt eller jobbigt.

Nu väntar middag, sen historiaboken också. Men nej, det ska jag inte tänka på just nu, utan mat! Jag har faktiskt inte hunnit bli riktigt hungrig än, men eftersom det nog tar 20-30 minuter att laga maten så kanske jag hinner bli lite hungrigare. Annars kommer jag äta för att det är gott, vilket får mig att framstå som en tjockis men mat måste man ha, faktiskt!

3 februari, bjuder på höstbilder

Typiskt att man måste använda datorn för att kunna plugga. Jag kan aldrig koncentrerar mig då, utan bara hittar andra roliga saker som jag klickar på istället. Som nu, satt och bläddrade i mappar som jag glömt bort och hittade en del bilder som jag tog i höstas när jag precis fått min kamera.

Så jag kan lika gärna dela med mig av dem så kanske jag kan koncentrera mig på word senare istället för massa bilder. Dessutom passar de utmärkt då jag verkligen längtar efter grönt gräs och sol. Ge oss vår!

En igenvuxen trapp strax i närheten av vårat villa område.


Bilden är tagen strax nedanför vårat hus, på en fin stig som kallas hundpromenaden, ett perfekt stället att rasta sina hundar alltså, med utsikt över sjön.


Dåligt redigerad, men se vad man kan göra av döda äpplen.


En av mina fina ridvägar. Jag blev alldeles varm av lycka i höstas när jag upptäckte den här vägen.



3 februari, en iskall H&M katalog

På vägen in drog jag med mig dagens post och upptäckte att det var förvånansvärt mycket post till mig, 2 grejer men ändå, jag brukar aldrig få post. Det var iallafall H&M katalogen som jag klickat  hem för några dagar sedan och ett brev från banken om att jag har över 10.000 kronor på ett konto som jag inte ens visste om, och att de ökat i värde senaste året. Härligt.
Så nu sitter jag och bläddrar i H&M katalogen och satan i gatan vad mycket fint det finns, som jag inte har sett i affären ens. Och så fin katalogen var! Och iskall efter att ha legat i postlådan en timme, så nu ligger den på upptining här bredvid mig och jag ska snart fortsätta bläddra, men först ska jag plugga lite. Om jag gör klart en uppift så kan jag fika och dräggla över fina kläder senare.

Det är superfint väder och jag slutade skolan hela timme tidigare, så ja just nu lever jag på + tid. Jag har nog tid att gå ut och fota lite i det fina, men kalla vädret.


3 februari, ett gott skratt förlänger livet

Tidig förmiddag och jag är redan i full fart. Har haft Småföretagande A nu på morgonen, men fick sluta lite tidigare. Det var faktiskt en lättsam och rolig lektion. Det var en som skrattade så roligt så att hela klassen började skratta och läraren skrattade så mycket så att det kom tårar.

Ska ha matte B om en halvtimme sen lunch, läste att det var kycklingsoppa så får väl se hur det går. Tur att jag har med mig 2 äpplen och en macka som jag ska äta lite utspritt under dagen. Har även foto B på eftermiddagen, det är roligt. Vi ska nog börja med en ny uppgift idag, så förhoppningsvis kan jag kila hem och fota på annan tid. Det blir så himla tråkiga bilder här på skolan.

Förövrigt så har jag inga speciellt planer för idag faktiskt. Jo plugga, men det tillhör det vardagliga. Justja, Andra Avenyn är det ju ikväll! Det måste jag helt klart se. Har inte missat ett enda avsnitt av den serien, det tycker jag är bra!

Nu fick jag reda på att jag slutar efter matten! Eftersom 3orna har projektvecka så har de inga lektioner och vi har foto med 3orna så alltså ingen lektion. Gud vad skönt, jag slutar alltså halv 12!
Då har jag verkligen tid att plugga på skolan, vilket är bra för annars får jag inget gjort, fast nej. Nu rör jag ihop allt. Jag har ju alla böcker hemma. Attans. Skönt att komma hem 1 istället för 5!

2 februari, dissar historiaboken

Har precis kommit hem från en snabbis i stallet. Verkligen en snabbis, mockade och gjorde maten bara. Ingen ridtur i kvällens - 15 grader alltså.
Sitter och spånar på svenska läsloggen nu, igen. Andra delen den här veckan. Historiaboken ligger nere på köksbordet alldeles ensam. Men där kan den gott ligga och skämmas för att den är så himla dum och orättvis. Varför kan inte jag ha lätt för att få in historia i huvudet?

Ska snart hoppa in i duschen. Har vant mitt hår vid att endast tvättas 2 gånger i veckan nu. Det går riktigt bra och till er som vill göra det så rekomenderar jag torrshampoo tills håret vant sig vilket de gör ganska snabbt. Har tagit 2-3 veckor för mig bara. Jag vet inte varför jag gör det, men har hört att det ska vara bättre för håret. Får se om jag märker något resultat. Föresten så är min hårinpackning slut, måste köpa nytt så fort som möjligt. Får se om jag har tid i veckan.

2 februari, ingen plats för dina väskor?



Detta kanske vore något för er väsksamlare där ute. Söta, smarta och praktiska väskhållare från mihi.se.
Inte för att jag funderar på att köpa en, men såg de på deras hemsida och de är ju lite annorlunda så tänkte att jag lika gärna kunde visa er också.

2 februari, dagen hittills

Har nyss varit på någon konsert i aulan, men jag stod inte ut mer än 10 minuter, fan vad dåligt det var. Usch, jag är inte mycket för rockkonserter överhuvudtaget. Det var ashög volym och jag fick superont i örat. Förvånar mig inte om jag kommer få tinitus! Usch!

Innan de så gick jag på stan med en klasskompis. Hon käkade på Pizzahuset medans jag tittade på. Vi hade ett möte med en musikaffär. Det gick bara bra.

Nu ska jag kila iväg på min sista lektion för idag, som är engelska B.

2 februari, dagens planer

God måndag morgon.

Dagens planer:

11.00 möte på Bergströms musik, angående annons och informationsblad
12.20-15.00 skolan, mediekommnuikation och engelska
15.30 Bylinebild till min krönika på HT.
Hinner nog med en runda på stan innan jag har 16.30 bussen hem
middag och verkligen historiaplugg. Måste dra mig i håret om det inte blir av idag.

Hur ser eran start på veckan ut?

1 februari, tack för kommentarerna

Loggade nyss in och hade 2 sidor med kommentarer, har försökt svara på de flesta såklart.
Nu ska jag kolla klart på Beck sen blir det sängen.  Någon mer som kollar på beck?
Vi hörs i morgon såklart.
Godnatt och sov gott allihopa.

1 februari, isbilder











Jag är inte nöjd med bilderna, men har så ont i huvudet så jag orkar inte fota nå bättre bilder. + att jag verkligen vill ha ett nytt objektiv!

1 februari, mot våren

YES! Äntligen en ny månad! Det börjar gå mot vår och jag blir på superbra humör av det. Längtar verkligen till våren.
Idag är värdet toppen, klarblå himel. Solen lyser på snön så den glittrar sådär fint. Enda minuset är väl att det är -13 grader, inte så skönt. Men jag ska ut iallafall.

En fotorunda blir det garanterat idag, måste ju passa på. Ni får se bilderna senare. Sen ska jag iväg till stallet och rida Britney i djupsnön, härligt!  Och klockan 16.00 börjar gröntkort kursen, som jag ska gå på.
Det är vad jag tänker göra idag. Hur är era planer?


RSS 2.0