31 januari, ingen lust

Jag brukar lätt kunna bli beroende av datorn, men just nu vill jag inte alls sitta här och det känns som om jag tvingar mig själv, bara för att kunna läsa igenom de jag missat hos mina favoritbloggare. Men nu ska jag faktiskt lämna datorn för idag.
Ta mig något att äta, kanske öppna historiaboken (hoppas), annars så blir det nog bara prova kläderna jag köpt och kolla på tv resten av kvällen. Ska ringa till surplutten också.
Ni får ha en bra kväll utan mig helt enkelt.

Bjuder på denna reklambild som jag fotade på Pizzeria Tre Kronor i Härnösand.

31 januari, Härnösand cityjam

Av en ren slump så åkte vi till Härnösand på precis rätt dag för att få se snowboard och skidåkare mitt i dag, i en gigantisk backe som de byggt av tonvis med snö. Det var massor med folk och rätt mysig stämning i den lilla staden.






31 januari, hemma!

Hoho allihopa!

Nu är jag hemma. Ska snart slänga upp bilder på alla shoppingfynd och även snowboardåkare mitt i stan!
Alldeles strax.

30 januari, man vill inte ha hål

Suck, fick precis reda på att jag har ett hål på 3 timmar fram till nästa lektion. Vad gör man då liksom? Pluggar eller drar ner på stan? Eller båda? Jag får se hur jag gör. Nu ska jag börja med att plugga lite matte. Men har en känsla av att det blir stan också. 3 timmar är ändå ganska lång tid.

30 januari, lite bättre färger



30 januari, foto B

De 2 bilder jag blev mest nöjd med från dagens tråkiga fotorunda på skolan. Jag menar, det finns absolut ingentin roligt att fota i och utanför skolan. Speciellt inte nu på vintern, suck.
Men ni får gärna säga vad ni tycker om dessa bilder.





30 januari, god morgon

Sitter på skolan nu, har precis börjat fotolektionen. Vi ska nog snart ut och fota, men just nu är alla sådär uppsnurrade som vanligt på fredagar. De pratar i mun på varandra och surret är högre än vanligt.

Slutar skolan vid 3 idag. Har foto, sen matte B och småföretagande A. Risgrynsgröt till lunch idag, hoppas de smakar bra. 

När jag kommer hem vid 4 så ska jag snabbt packa färdigt sen åka till Arlequin och mocka och göra iordning mat sen bär det av norrut. Först till Sundsvall, Birsta ska få nya ridsaker av mamma, sen handla lite. Sen mot Härnösand, hotell, middag och bio.

Ha de så bra.

29 januari, motion!

Puh, då var jag klar med dagens alla sysslor och motion har jag fått, j*vlarinama.
Jag har skjutsat syrran på sparken i 6-7 kilometer. + spelat basket på idrotten, så det förvånar mig inte om jag har träningsvärk i morgon.

I morgon eftermiddag åker jag till Härnösand och bor på hotell! Ska bli superskönt att komma bort och slappna av. Där av kommer det inte bli några blogginlägg på ett tag, men hinner blogga lite i morgon från skolan, bra va?
När jag är hemma igen på söndagkväll så då får ni se vad som hänt under helgen. Kameran åker såklart med.

Ni får ha en superbra helg! Det ska jag ha.

29 januari, mera foton

Justja jag sa ju att ni skulle få se fler bilder från fotorundan i Aulan tillsammans med Malin. Här kommer de bilderna.








29 januari, suck för oförberett prov

Hej mina vänner

Sitter och väntar på nästa lektion nu. Har precis haft ett oförberett prov i Samhällskunskap B. Alla tappade hakan och suckade. Men jag skrev på alla uppgifter utom en så jag hoppas jag kan skrapa ihop några poäng iallafall.

På idrotten spelade vi basket, verkligen inte min sport, men jag klarade mig utan att bryta en nagel så jag är glad.
Nu har jag bara foto kvar och tror faktiskt att jag kan ha turen att få sluta tidiage än 4 som det står på schemat, för läraren ska bra gå igenom lite saker för oss som missat de 3 första lektionerna.

Nu ska jag fortsätta redigera bilder. Ha det bra tills vi hörs när jag kommit hem.

29 januari, dagens planer

10.12-10-40 bussen till skolan
11.15-12.45 Idrott
13.10-14.00 Samhällskunskap B
14.15-16.00 Foto B
16.00-17.20 Fotografering på HT, byelinebild till krönikan. Skulle kika in och se om det fanns någon fotograf på plats, annars tar vi det en annan dag. Hinner nog med stan en stund också
17.20 bussen hem
18.00 Middag
18.30 Stallet, ta hand om Arlequin
Efter det är jag ledig, vilket innebär bloggen.

Hur ser eran dag ut?


28 januari, ägg och fotbad

Eftersom Lauren Bree åkte ur Top Model igår så har jag skaffat mig en nu favorit Analeigh eller hur det stavas. Hon är nästan lika fin och jag hoppas hon vinner.

Nu ska jag koka ägg och ta ett fotbad. Vilken kombination va? Men ägg är bra och nyttigt och kokar jag de nu så slipper jag göra det i morgon bitti. Och ett varmt fotbad kan jag behöva för att få igång blodciruklationen i mina stackars kalla små fötter. Ska även måla tånaglarna i en ljusrosa färg. Supersött, tycker jag.
Godnatt allihopa.

28 januari, glad överraskning, igen.

Nu känner jag mig duktig.
Jag har skrivit klart och skickat in svenskan 374 ord fast det skulle vara 400-500, men aja. Innehållet är väl viktigare antar jag.
Även skickat in bilderna + krönikan till HT nästa fredag.
Så nu har jag hunnit med alla dagens planer, + fikat och tittat på Unga mödrar, det är bra.

Nu passar jag på att slänga upp detta inlägg lite snabbt innan jag ska titta på Top Model. Ska packa väskan med gympakläder också, har idrott i morgon. Åh, föresten så skulle jag ha en riktigt lång skoldag i morgon, 8-16, men så är det inte för jag börjar 11.15 istället eftersom vi inte har någon historia, som är andra lektionen, och på den första kan vi jobba på annan tid. Dvs vi ska kontakta företag och sånt som man kan göra utanför skoltid. Alltså har jag en skön sovmorgon i morgon! Vad glad jag blev nu. Nu kan jag ta 10.10 bussen och gå direkt till idrotten. Mer om morgondagens planer kommer senare. Nu till tv:n.

28 januari, mer bilder från idag










28 januari, favoriterna från fotorundan

Jag packade ner kameran i väskan och tog sparken till stallet.






















28 januari, den lediga dagens planer

Idag är jag ledig. Lärarna har studiedag, vilket känns skönt för mig. Så jag ska ta väl vara på dagen.

Har tagit en sovmorgon fram tills nu, ändå är jag trött. Men om jag sover längre så kommer jag förstöra hela dagen. Så nu ska jag göra något åt huvudvärken som kom smygande och göra en ordentlig frukost.
Sen ska jag, Nickolina och kameran gå på en långpromenad till stallet och sköta Arlequin (Kicki's häst). Blir nog borta 2½ timme eller så.
Sen ska jag hem och redigera bilder så att ni kan få se favoriterna från dagens runda.
Någon lunch kommer jag vilja ha när jag kommer in, då är jag nog riktigt hungrig. Så får fixa det sen åka iväg till Britney. Ska rida henne i djupsnön idag och träna bakbenen som hon har haft träningsvärk i, har vi kommit fram till.
Sen på eftermiddagen blir det såklart middag men även plugg. Ska skriva klart svenskan och skicka in den, har bara 150 ord kvar ungefär. Måste även börja läsa igenom den tjocka, feta, tunga, äcklig historiaboken. Ja, jag hatar historia.

Mycket mer tid än så tror jag inte att det finns på denna ledig dag, så bäst jag sätter fart!

27 januari, antingen eller

Nu har jag ett litet problem med mig själv och min vilja.

Har 2 förslag till mig själv:
Titta på veckans avsnitt av andra avenyn först, sen skriva svenska läsloggen
Skriva klart läsloggen, sen titta på andra avenyn.
 
Om jag tittar först kommer uppgiften aldrig bli gjort, jag känner mig själv. Om jag skriver först och tittar sen kommer jag skjuta på skrivandet iallafall och smyg titta på Andra Avenyn.

Lika bra att försöka skriva lite sen titta, sen skriva klart.


27 januari, ett smakprov


Foto: Malin
Modell: Jag



Fler bilder kommer senare. Nu har jag slutat och kan springa hemmåt.


27 januari, uppdatering från skolan

Skolans internet är för tillfället riktigt segt! Det som brukar vara så snabbt, nu går det knappt att göra någonting alls. Klickar man på någonting så tar det flera minuter för webläsaren att öppna det, suck.

Har precis ätit den överkryddade skollunchen! Shit, de brännde i munnen, haha. Spelade kort med några i klassen också. Skulle gissa på att vi hördes ganska väl, men skratta bör man.

Nu har jag bara fotolektionen som är på 2 timmar och 20 minuter kvar. Men foto är kul och en kurs jag själv valt så jag ska njuta av den nu tillsammans med mitt mellanmåls-äpple som jag ska äta lite senare när det börjar krypa i magen igen.

27 januari, dagens första

Då var småföretagande A lektionen avklarad. Fick till och med sluta en kvart tidigare, läraren var snäll idag. Har ätit men macka som jag hade med, det behövdes. Lite morgonfika sådär då jag åt frukost halv 7, man hinner ju hungra ihjäl innan lunch. Sedan hinner jag hungra ihjäl igen innan jag kommer hem och får middag. Så fika och frukt är ett måste i min väska sånna här långa skoldagar.

Men nu har jag bara 2 lektioner kvar vilket givetvis är otroligt skönt. Ett par bra lektioner också. Matte B
  och Foto B.
Slutar faktiskt 15.00 idag, jag som trodde det var 16. När man får reda på sånt så blir man lite extra glad och det känns som att man helt plötsligt kan klara av skoldagen.


26 januari, exposition?

Att svenska B kunde vara så svårt? Jag menar hur svårt kan det vara att skriva läslogg från en bok man har läst? Svårt!
Jag fattar knappt någonting av uppgiften trotts att jag har läst den 10 gånger och fått den förklarad för mig. Exposition, vad f*n är det?

Men nu får läxorna fortsätta ligga till i morgon för snart är klockan 10 och innan dess ska jag packa till i morgon och göra fixa lite innan jag går och lägger mig. Går som sagt 8-16 i morgon, så sömn behövs!
Sov gott allihopa, så hörs vi i morgon förmiddag!

26 januari, glad nyhet

Då var jag hemma från stallen. Den första stalldörren är verkligen inte min vän! Jag får inte upp den. Tur att jag har mamma med mig så hon kan hjälpa mig. Förstår inte hur det ska gå om jag ska gå dit själv någon dag. Låset är riktigt krånligt.

Sedan jag kom hem så har jag skivit klart 2 läsloggar från engelskaboken, det var inte så svåra uppgifter men det blev trotts allt 2 A4. Försökte plugga lite matte också, men jag satt bara och stirrade i boken. p q metoden och massa krångliga andragradsekvationer med x och y:n hit och dit. Tur att vi har mattelektion i morgon så jag kan be läraren om hjälp. Vore ju pinsamt om jag fick IG på provet, nu när jag bytt upp mig och allt.

I dag fick jag även reda på att jag är ledig på onsdag! Vilket jag hörde för någon vecka sedan, men helt glömt bort. Men nu blev jag ju superglad, gud vad skönt att vara ledig en dag mitt i veckan. Då hinner jag ta igen det plugg jag missat också. Super!


26 januari, liten uppdatering

Hej allihopa.

Har precis kommit hem från skolan. Var otroligt nära att missa bussen, fick springa! Tur att det var en enda lång nedförsbacke. Har hunnit äta middag, ungsstekt potatis och fläskfilé, lite vardagslyx.
Nu ska jag väg till stallen. Börjar med Kickis häst eftersom det är närmast. Sen när jag kommer hem blir det en del plugg, ska försöka ta igen så mycket som möjligt av det jag missat.

Det var det, jag ville bara uppdatera er vad som händer hos mig just nu.
Ska försöka svara på era kommentarer senare ikväll.


26 januari, dags att kila

Har gjort mig iordning och sådär nu, ätit frukost. Ska snart iväg till bussen. Hinner gå en runda på stan innan jag ska upp till skolan.
Har mediekommunikation och engelska i dag. Så de kommer nog gå snabbt
Omständig som jag är så blir det ett par skor i väskan och ett par skor på fötterna idag, haha. Nej men i detta snöväder är inte 7 cm klackar att rekomendera, så jag får helt enkelt ta på mig låga vanliga streetskor medans jag är utomhus och sedan byta när jag kommer till skolan. Det ska nog gå smidigt och bra.

Idag är halsen inte min vän, är jättehes. Låter som en kille när jag pratar.
Ja det var väl ungefär de jag hade att säga.

26 januari, veckans planer

Måndag:
Skolan 12.20-15.00
Kommer hem 16.00
Middag 
2 stall att sköta, ta hand om Kickis häst och skritta Britney
Plugga matte och historia och ta igen andra ämnen som jag missat när jag varit sjuk.

Tisdag:
Skolan 8.05-16.00, tuff dag!
Kommer hem 17.15
Middag
Till stallet, sköta Kickis häst.
Plugga historia.

Onsdag:
Skola 8.05-13.45
Hinner med en snabbis på stan, lite nödshopping
Kommer hem 15.00
Middag
2 stall, Kickis häst och skritta Britney

Torsdag:
Skolan 8.05-16.00
Kommer hem 17.15
Middag
Plugga
Fila klart på Krönikan och se till att bilderna till HT är klara att skickas in.
Packa resväskan

Fredag:
Skola 9.10-15.15
Måste gå lite tidigare från skolan så jag hinner med 15.30 bussen hem, jätteviktigt.
Snabbt slänga ihop något att äta
Till stallet, Kickis häst
Komma iväg till Härnösand innan 17.30. Ska tillbringa helgen där, bo på hotell, shoppa, gå på bio och bara mysa med mamma och lillasyster

Lördag:
Äta hotellfrukost
Shoppa
Äta god mat
Koppla av

Söndag:
Plugga
Uppdatera er på bloggen om hur helgen varit
Ta hand om Britney


Inte inplanerat på någon speciell dag och tid:
Springa in på HT och posera bylinebild till krönikan som publiceras nästa fredag 6/2
Hinna få tid för mig själv, sluta stressa på vardagarna.

25 januari, oroar du dig över gymnasievalet?

Nu har jag precis tagit en snöig promenad med Nickolina. Fryser om kinderna.

Försöker hjälpa en kompis nu med hennes gymnasieval. Det är svårt de där. Jag kommer ihåg när jag skulle välja, dvs för 2 år sedan. Jag visste inte alls vad jag ville bli, men sen på informationskvällen så besökte jag bara media och kommuniktationsprogrammet och det blev de jag valde och kom in och går där nu.

Jag tror att många har ångest och panik över sitt val. Man kan tycka att man bestämmer sin framtid i och med det att man skickar in sin ansökan. Och visst är det så, till viss del. Jag menar, jag visste inte alls vad jag ville bli med media passade mig bra eftersom jag gillade att skriva och ville lära mig fota. Eftersom det är så pass breda linjer nu för tiden så har man inga problem att hinna ändra sig, eller faktiskt komma på vad man vill bli. Jag har på senaste halvåret kommit fram till att jag vill bli fastighetsmäklare och media är väl inte de första man tänker på när man hör det. Men det kommer faktiskt gå vägen. Jag kan ta studenten från media och kommunikationsprogrammet med den behörighet jag behöve för att komma in på en märklarhögskola. Om man har problem med att välja linje eller veta vilka kurser man måste läsa för att komma in på en viss högskola är det superbra att prata med sin studie och yrkesvägledare. Jag ska besöka min i veckan för att dubbelkolla så att mina kurser ligger rätt.

Ska du precis välja linje?
Eller har du hunnit skicka in din ansökan redan?
Isåfall, vad siktar du på?


25 januari, vinterbilder

Här är beviset på att Britney är mataggresiv och inte alls särskillt trevlig mot lilla shetlandsponnyn Faybee. Faybee ser precis likadan ut som Frida som jag skrev om i inlägget om Britneys utveckling. Svarta små shettisar.







Gud så mycket snö det har kommit!

25 januari, söndagens planer

God morgon solstrålar.

Det är vitt ute, vitt vitt vitt. Det måste ha snöat hela natten.


Liten uppdatering på min förkylning. Är inne på 6e dagen nu. Har ingen feber längre. Har fått hosta. Kan knappt andas. Det är som att de skulle vara hål i luftrören så att luften pyser ut i kroppen istället för i lungorna och då får jag hostattacker. Halsen gör ont när jag sväljer.
Vad är det här för sjuka?
Okej om man är lite förkyld och har lite ont i halsen och snorar några dagar men efter vecka har jag börjat tröttna.

Nåväl, nu ska jag ta mig en frukost. Korvmackor, mums. Sen idag ska jag iväg till ett stall nära min pappa och mocka och fixa mat och vatten åt en brun spansk häst som jag inte kommer ihåg vad han heter, någonting på A. Ägaren är i fjällen en vecka så jag ska ta hand om han. Det kommer nog gå bra.
Sen i samma veva ska jag åka och hälsa på Britney med några godbitar (morötter, knäckebröd) och vi får hälsa krya på dig till varandra. Har inte ridit på en vecka och saknar det redan.
Så mycket mer händer faktiskt inte idag. En promenad med hunden såklart. Försöka vila ännu mer, (de går knappt) och krya på mig. Måste till skolan i morgon ändå.

Vad ska ni göra denna söndag?

24 januari, lunch + orörda pengar



Nu känns det faktiskt som att jag försöker äta mig frisk. Eller tröstäter kanske, nej det får mig att känna mig tjock. Nej men helt seriöst, jag äter normalt. Åt frukost vid halv 12 och nu lunch vid 2, inget fel med det. Sen kan jag äta middag vid 6.
Igår var det fredag och jag åt inget godis eller något gott alls. Trotts att det kröp i kroppen. Kanske blir nå gotta tills ikväll istället? Men egentligen så borde jag lika gärna kunna låta bli eftersom jag gnäller över att jag måste spara mina pengar. Och den där tjugan kan ju faktiskt vara välbehövlig i framtiden.
Jag har ju faktiskt ungefär 25 isglassar i frysen + ett paket tofuglass. Så promenaden med hunden får bli åt ett annat håll än kiosken. Eller för enkelhetens skull så tar jag inte med mig några pengar och lämnar bankomatkortet hemma.
Det går faktiskt riktigt bra att spara pengar om man ser till att vara utan kontanter och sen lämna bankomatkortet hemma. Då kan man praktiskt taget inte handla något och alla pengar ligger kvar på kontot.

24 januari, stackars mig och blommorna

Morgonpigg? Knappast. Jag vaknade vid 6 i morse av att det blåste så himla mycket ute så min dörr stod och knackade. Då var det lika bra att kliva upp och släppa ut hunden. Men sen somnade jag om till 11.Tur nog.

Dags för morgonrundan på de bloggar jag läser dagligen, sedan frukost och genomgång av dagens tidning. I dag ska jag vila, vila, vila och vila. Igen. Har knappast blivit bättre. Vad är det för nedrans baciller som vägrar ge sig? Halsen är fortfarande tjock och nu har jag börjat få en ynklig liten rethosta. Trevligt.

Oj, nu ser jag att alla blommorna här i fönstren har dött. Stackrarna har väl inte fått nå vatten på evigheter. Den enda som håller sig fin fortfarande är plastblomman.
I min första lägenhet vill jag såklart ha levande blommor, men frågan är om de inte kommer bli plastblommor när den första omgången riktiga dött. Återstår att se.

23 januari, dags för ny design?

Jag vet att många gillar min nuvarande header, men nu har jag haft den i ett bra tag. Iallafall sen strax efter jul, nu är det snart dags att byta igen. Har ingen färdig ännu, men spånar lite och kladdar idéer. Men eftersom  jag börjar bli trtött nu och allt krånglar så får ni se den här bilden så länge. Långt ifrån hur jag vill att headern ska se ut, men det är en liten liten del av den.



Här med säger jag godnatt.


23 januari, tur för mig

Den enda viktiga för mig i Let's dance är Blondinbella. Och eftersom hon och Jonathan var tredje paret ut i kväll så slapp jag kolla så länge, bra va?



Jag har aldrig varit speciellt insatt i Let's dance, inte någon säsong och inte nu heller. Kollar endast den lilla stund bella är med. Resten, ja det är ointressant.

Tänkte kila iväg och köpa något gott till ikväll, men ser att de stänger kiosken nu klockan nio. Attans! Aja, jag får vara nyttig denna fredag helt enkelt.

För övrigt så tog det en timme för mig att laga middag idag. Stekt potatis, korv och köttbullar. Anledningen till att de tog sånn himla tid är såklart att jag kokade potatisarna först, men sen kläckte en ur sig att man inte måste koka dem innan man steker, men vad då? Då blir det ju råpotatis, ska man steka dem i en halvtimme då? Lika länge som man kokar dem, nej det där tror jag inte på. Det blev bra på de sätt jag gjorde. Jag kan bäst själv. Ja faktiskt, jag är självständig om jag får säga det själv.


 Uppdate: Men serru, nu slipper jag kolla på let's dance. Eftersom Bella åkte ut. Attans tur för mig. Inte för att vara elak eller så, men tv är inte min grej.

23 januari, min solstråle Britney

Sommaren 2007 kom en tjock fulsöt c-ponny kallad Britta Bus in i mitt liv. Superkort avklippt man, alldeles för rund om magen och med en superbred hals. Inte alls passande förr denna 6 åring.


Vi tränade för att få bort fläsket. Titta bara vilken hals hon hade! Bilden är tagen av mamma, hemma på Britneys bete.

Man ser skillnaden på manen på nästan varje bild. Den bara växer och växer. Här är hon på ridklubben i hagen tillsammans med shetlandsponnyn Frida.


Jag red och red, tränade och tränade. Och Britney blev bara duktigare och duktigare, och smalrae och smalare.


En period vintern 2007-2008 var hon riktigt busig och hade så himla mycket överskottsenergi. Hon förstörde alla ridklubbens hagar, minst sagt. Till slut fick hon och Mr Merlin (som hon gömmer sig bakom) stå på ridbanan med trästaket, men även den gjorde de sönder. Stallpersonalen var hyffsat trött på busponnyerna och till slut fick de stå inne om dagarna, stackars Britney.




Mera träning, en del småtävlingar med fin framgång och placeringar.


Världens sämsta bild, eller nej förlåt Emma som tagit den, men ni förstår iallafall att vi hoppade en del också.


Våran första hopptävling på bortaplan i juni 2008. Bilden nedan är från prisutdelningen.


2 vita rosetter. Om jag inte minns fel, kom jag 6a av 13 starter och den andra vita är från clearrounden som vi hoppade som uppvärmning. Men här stannade våran sommar tillsammans, då Britney blev halt.


Men hösten 2008 var vi tillbaka tillsammans igen. Den här gången bytt stall också, super härligt.




Man kan verkligen säga att Britney är en häst med humörsvängningar. Men hon är ju faktiskt ett sto med många fantastiska sidor.
En arg...


En knasig...


Hon kan härmas...


En glad, den allra bästa.


23 januari, en gång är ingen gång

Yes, jag lyckades!  Eller vad säger man, grattis du träffade staketet? som ni kanske redan listat ut så har jag kört in i staketet. 
Som ni ser på bilden är det rätt smalt och man måste svänga fullt ut för att komma in på våran lilla vinterparkering. Jag svängde helt enkelt lite för sent och skrapade i staketet. Men som tur är (!) så blev det inget märke eller så på bilen. 
 


Jag övningskörde från stan, 3 mil. Duktig om jag får säga det själv. Men lite läskigt är det när det ligger bilar bakom och speciellt idioter som absolut inte kan ligga bakom en bil med en övningskörskylt på. Då måste de köra om i backkrön eller kurvor, trotts att jag kör 70 på en 70väg, idiotiskt. Lika som med moped, som att de vore en skam att ligga bakom.


23 januari, god morgon

Idag är det en golvdag. Allt jag håller i tappar jag på golvet. Började med locket till smöret och ett antal mackor. Och då har jag bara hunnit äta frukost än. Får se om jag lyckas hålla i sakerna under resten av dagen.
Ingen skola idag heller. Justja, nu påminnde jag mig själv om att jag måste sjukanmäla mig. Jag har faktiskt lärt mig det tiosiffriga telefonnummret utan till nu. Kan ju vara bra att kunna, men inte bra att missbruka. Känns som jag inte kommer få nå studiebidrag snart. Men vad gör man när kroppen är klen.

Idag har jag ont i halsen, men faktiskt inte lika ont som igår. De första jag gjorde när jag vaknade var att provsvälja, för att se om jag blivit bättre. Och visst hade jag de, lite lite. Måne det vara isglassarna som mamma köpte till mig igår, jag som åt 2 stycken.
På en skala 1-10 så hade jag 8 ont i halsen igår, och 6½ idag. Så visst minskar det, men det får mer än gärna skynda sig ner till noll. Liksom rusa! Som om det vore tredje världskriget i min kropp, så kunde halsontet bara springa så långt bort som möjligt. Gärna till någon amöba i Röda havet. Långt ifrån mig iallafall.

22 januari, mat sen sova

Nu mina kära vänner håller mamma på att göra pannkaka till mig. Ja, det finns alternativ till mjölk och mjöl i pannkakssmeten så även jag kan äta det trotts min allergi. Bra va? Fast jag är inget fan av pannkaka, blä. Men det får gå för idag.
Sen ska jag faktiskt gå och lägga mig. Kan inte prata, och huvudet känns tungt. Det är tidigt, jag vet, men vilavilavilavilavila, så hoppas jag att jag är frisk till åtminstone lördag.

Ha en bra kväll, och lova mig att inte bli sjuka ni också.

22 januari, tidsfördriv


22 januari, två blondiner i ett nötskal

Två blondiner går knappast att lita på. Ni vet intervjun jag och Liv gjorde i tisdags. Vi har trott att artikeln och bilderna + min krönika måste vara inne senast måndag nu till veckan. Och att den publiceras på fredag nästa vecka. Men så kom Liv på att det inte alls är vecka 6 utan bara 5 nästa vecka och vi har inte alls datum inbokat då. Så nu är vi glada och slipper tänka på det, men lite klantigt av oss var det ju. Vi hade ju kunnt ta de lugnt en vecka till och jag hade sluppit (heter det verkligen sluppit?) åka på intervju när jag var sjuk. Jaja, vi har det gjort ändå, det är bra. Nu kan vi lägga krut på annat arbete.


22 januari, Inte alla hundar som har en egen säng

Här ligger min nybadade snuttis och halvsover. Eftersom hon är nybadad, fönad och jättefluffig i pälsen så ser hon jättetjock ut. Haha, men de är hon inte. Hon har bara 6-7 cm tjock päls. Snuttan. Hon har det bra hon som har egen säng med tv och allt. Filt och kuddar. Mattan ligger där för att hon klöst sönder madrassen.





22 januari, rätt eller fel med dator åt barn?

Får några år sedan så var det lunarstorm som var störst, och alla barn chattade på den sidan och tyckte den var så ball.

Sedan tog bilddagboken över



och nu när jag tröttnat på den så har jag vandrat över till bloggen.



Så tror jag att många andra också tycker och tänker. Bloggen är det mest aktuella för mig just nu. Sen msn har man ju vid sidan om, vilket jag tror de flesta har. Just för att lätt kunna få kontakt med sina vänner, utan att behöva använda mobiltelefon.
Men sen finns det ju andra alternativ också, såsom Facebook.



Men facebook, ärligt, jag förstår mig inte på det. Visst, jag får flera mail om dagen om att den och den har lagt till mig som vän osv, men jaha vad händer sen då?


Jag var aldrig snabb med att sitta vid datorn vid msn och lunarstorm. Var nog den sista i klassen med att ens skaffa en hotmail. Och jag har aldrig haft humla eller vad det heter, som alla pratade om när jag var liten. Men detta beror till stor del på att jag inte hade någon dator förens jag gick i 7an. Men se, jag har klarat mig hur bra som helst utan.
Jag tycker att det är onödigt att låta sina barn sitta vid internet för tidigt. Och idag vet man ju vart pedofilerna håller till...
Mitt/mina barn ska inte få sitta vid datorn förens de har vuxit på sig lite och vet vad de ska göra på internet. Det är en sak att spela spel på datorn. Men å andra sidan, dagens samhälle växer så otroligt fort och jag vet flera barn som är under 10 år som sitter vid datorn, vid msn och chattar. Och gud vet vad vilka sidor de råkar klicka in på. Ett enda stavfel kan ju ge vad som helst. Och barn kan inte stava rätt till 100%.
En liten tankeställare kanske?


22 januari, byta hals med mig?

Då har även jag öppnat ögonen för idag. Efter mycket tjat från mamma. Ville helst bara ligga kvar och sova bort flera månader. Min hals gör fruktansvärt ont, bankar och har sig. Och jag får anstränga mig när jag ska svälja minsta lilla till och med spott. Det är som att halsen har krympt ihop på insidan så att de inte får plats någonting där! Skit ont gör det. Kan bara dricka eller äta flytande, så som yoghurt. Så yoghurt och saft blev min frukost. Te försökte jag dricka, men de smakade inte alls lika bra som igår, äckligt nu igen.
Men liksom, att svälja ska ju gå automatiskt utan att man ska behöva tänka på det. Men jag måste ta i med hela kroppen för att få ner någonting. Usch. Jag som hade hoppats på att vara frisk till helgen. Ja i morn är vi där, good luck! Jag har inte tid att vara sjuk, verkligen inte.
Kan inte göra annat än att bli hemma resten av veckan också. Måste till skolan på måndag, det är ett som är säkert!

21 januari, te är ju inte så tokigt ändå

Sitter här och äter ris med aromat på såklart, och dricker skogsbärs te med honung i!
Te, ja jag har alltid hatat te, men nu slog det mig att jag måste prova te med honung i för min onda hals. Och vipps så river det inte som rivjärn när jag sväljer. Så förmodligen kommer jag leva på skogsbärs te fram emot helgen, då jag hoppas vara bättre.
Nu ska jag nog lägga mig i sängen och kolla på Legally blonde 2. Eller om jag sover på en gång. Sängen blir det iallafall. Vila är väl ändå det bästa mot förkylningar.

21 januari, äckliga ungsmackor

Gjorde varma mackor, som blev världens tråkigaste och inte ett dugg goda. Men titta hur korven blev. Den var ju plattare än en pannkaka från början.


21 januari, man får drömma sig bort

Man kan nog sitta och drömma sig bort i evigheter på massa olika sidor på internet.
Just nu har jag fastnat för massa inrednings tips och har sett superfina förslag som jag skulle kunna tänka mig att ha i min kommande etta.

Denna planlösning på en etta vore inte helt fel.


Hittade bilder på colorama's hemsida, före och efter bilder på lägenheter.

FÖRE.


EFTER. Visst blev det snyggt? Hur läckert som helst tycker jag!

21 januari, fick en utmaning

Jag blev utmanad av Miahmariah

4 av mina favoritprogram:
- Top Model
- Andra Avenyn
- The Hills
- Life of Ryan

4 saker jag gjorde i går:
- Sov
- Var på en intervju
- Bloggade
- Hade feber


4 saker jag ser fram emot:
- Att flytta
- Våren, sommaren
- Ta körkort
- Fylla 18

4 favoritrestauranger:
- Ming
- ADong
- Nojs
- Andra Kina/thai restaugranger

4 saker på min önskelista:
- Lägenhet med ett dressingroom
- En resa till ett varmt land, semester
- Mycket pengar
- Ett jobb som fastighetsmäklare

4 personer som jag utmanar:
- Liene
- Sara
- Febb
- Lotta

21 januari, pinsamma naglar

Dags att göra något åt mina naglar nu, verkligen. Ser ni hur de ser ut?!  SKIT FULA!
Olika längd på allihopa. Avklöst nagellack på vissa och ojämna i kanterna och gud vet vad.
Dags att tvätta bort de gamla nagellacket och fila till naglarna och måla nytt. För det är ju så att om man har fina händer så känner man sig finare. Det tycker iallafall jag. För händerna är ju ändå en kroppsdel som man gör otroligt mycket med. Jag hatar när mina händer är sådär riktigt torra och nariga som de brukar vara på vintern. Helosan är en jättebra produkt, men jag brukar även variera med lite olika sorter.



 

21 januari, fotokollaget

Kommer ni ihåg fotokollaget jag skulle göra tidigare i höst? Och som jag lovade er att ni skulle få se resultatet på. Det har varit klart ett tag nu, men jag hade totalt glömt bort att visa er det. Så här kommer det. 

 


21 januari, kapar snart av halsen

Dags att uppdatera er om min sjuka tillvaro. Febern har gått ner för tillfället. Huvudvärken kommer smygandes då och då, men värst av allt är halsen. Det gör superont när jag pratar och sväljer, ajaj!

Någon som har något bra tips mot onda halsar? 



Jag blir hemma från skolan idag och någon dag till för att vila och ta igen mig. Åtminstone tills jag kan prata som normala människor.
Men jag oroar mig för allt jag missar, det som är så jobbigt. Och då börjar jag stressa över det. Dumma stress, försvinn från mig!

Jag får ändå försöka jobba lite hemifrån idag.
Skriva klart krönikan till HT.
Fixa bilderna till HT.
För övrigt har jag inga skolböcker hemma, så jag kan inte plugga tillexempel historia som vi snart har prov i. Jag hade nog bara tur förra historiaprovet då jag klarade mig och fick ett G.

Nu ska min kropp få frukost. Troligen yoghurt som är snällt och lent mot halsen.

20 januari, hemsk natt

Hemskare natt än så här får man leta länge efter. Vaknade med feber mitt i natten, frös som ett as fast jag hade dubbla täcken. Sen allt jag drömde var stress, hur jobbigt som helst. Och kunde vakna mitt i natten med världens huvudvärk.
Så i morse vid halv 6 var jag vaken, mamma med för vi hade strömavbrott. Jag grät och mådde piss.

Men nu känns de lite bättre, jag har tagit en tablett och sovit några timmar till. Alltså ingen skola idag. Men måste på intervjun klockan 4 iallafall. Får se hur de går. Nu börjar jag svettas igen, svettas och fryser om vart annat. Huvudvärken börjar komma krypande, dags för en till tablett och en film i sängen.

Så de blir inte mycket bloggande idag, måste verkligen vila så jag inte missar allt för mycket i skolan. Vi hörs när jag mår bättre.

Hoppas ni har en bättre tisdag än vad jag har.

19 januar, du använder väl bilbälte?



Hittade nyss denna hemska film. Verkligen bra gjord. Det är en film som får en att tänka till.
Jag kommer nog alltid använda bilbälte efter det här.
Vad fick du för känslor när du sett filmen?

19 januari, hejdå för idag

Åh, världens huvudvärk hela dagen, som vägrar ge sig. Jag orkar inte mer. Känns som jag bara vill stupa i säng nu på en gång. Så nu har jag iallafall ursäktat mig till varför jag inte kommer blogga mer idag.

Hoppas ni har haft en smärtfri dag iallafall.

19 januari, dagnes planering

God morgon mina stjärnor!

Sovmorgon idag ju. Börjar 12.20. Drog mig i sängen till närmare 10. Men nu är jag uppe på benen, påklädd och klar. Som ni ser så har ni fått dagens outfit i inlägget tidigare. Om en halvtimme går bussen så jag ska väl fixa iordning det sista.

På schemat idag har jag:

Stan en snabbis. (såg i tidnignen att de hade 70% rea på skor på en av skoaffärerna i stan, så de måste jag verkligen kolla in)
Mediekommunikation, ska göra en informationsbroschyr åt ett företag.
Engelska.
Sjukgymnasten, få massage.
Kommer hem strax efter 5, då blir det middag och förmodligen plugga något. Får se vad vi har för läxor.


18 januari, gullrumpan



Nu ska jag och min gullrumpa ta oss en promenad till kiosken och köpa chips. Eftersom jag inte fick mer än 10 stycken igår kväll. Sen ska jag titta på one tree hill.
Ni får ha en fortsatt bra söndagkväll allihopa.

18 januari, idétorka

Så här idélös brukar jag inte vara. Men jag har liksom ingenting vettigt att skriva idag, alls.

Nu har jag övningskört sammanlagt 3 mil utan att få motorstopp. Jag tycker faktiskt att jag är väldigt duktig. Men nu har mamma gjort sönder övningskörningsskylten, typiskt. Aja, hon får köpa en ny.

Nu ska jag leta efter någon film eller serie jag kan titta på. Ska även studera mitt nya dåliga schema. Mer händer inte idag.

18 januari, får inget gjort

Nu har jag tillbringat de senaste timmarna med att lyssna på ABBA. Kan inte få nog.
Har även suttit och kladdat i Illustrator, men inte fått fram något speciellt. Rita, radera, rita, radera.
Lagade mat till mig och syrran som vi nyss åt.
Nu ska jag faktiskt ner och byta om till stallkläder sen övningsköra till stallet. Ta en avkopplande ridtur på Britney, samla tankarna och bara njuta av mörkret och en iskall vind i håret. Tur att underbara Britney finns här för mig.

17 januari, det behövdes





Som ni ser så har jag hunnit städa rummet, vilket verkligen var nödvändigt.

17 januari, full fart!

Förlåt för dålig uppdatering på senaste, men jag har haft fullt upp. Full fart.

Idag har jag varit på ett möte klockan 11. Jag ska ta hand om ens häst så hon visade var hästens saker är och sånt. Sen var jag i stallet, vilket var en upplevelse. Britney var helt konstig idag. Först var hon hur lung som helst och stod förvånansvärt stilla medans jag gjorde iordning henne. Och var jätteseg och surig på vägen ut i skogen, men sen när jag vände hemmåt så fick hon fnatt och galopperade iväg allt vad hon kunde! Shit vad det gick fort. Det var massa diken med vatten i som hon bara flög över och hon sparkade bakut och bockade så jag flög fram på halsen, men ramlade inte av, tur de. Då hade jag fått gå flera kilometer hem till stallet. För hon hade förmodligen sprungit hem, med sin superengergi. Full fart. Tror att det är för att hon har vilat i några dagar, och därför har hon lagrat energi.

Nu samlar jag allt jag gjort under dagen i ett och samma inlägg faktiskt. Blir enklast så.

Jag övningskörde 1 mil, till stallet, utan att få ett enda motorstopp! Grattis till mig själv, det är nog första gången faktiskt.

Nu ikväll ska jag basta och käka godis och chips som syrran och Andreas är och köper nu. Så de blir även umgås med dem. Det blir nog brar. Jag är faktiskt pigg och sprallig i dag.


16 januari, resultatet



Såhär blev bilden som Elin knäppte på mig då jag ska föreställa henne. Rätt bra tycker jag, och det är faktiskt likt.
Idag på fotolektionen så hade vi inget att göra så hon gjorde ett pussel åt mig av en av de felkopierade bilderna. Pusslet löste jag supersnabbt.



Måste berätta om en till rolig grej på fotolektionen idag!
Vi samlades och skulle gå igenom lite saker, eftersom det var sista lektionen på den kursen. Vi skulle få reda på provresultatet så gick läraren iväg och kom tillbaka med 3 badringar!
Så sa han: Ja, det var 3 stycken som fick alla rätt på provet... Elise.. också fick jag en badring runt halsen istället för en sånn där blomkrans som man får när man vunnit vasaloppet. Haha, 2 till i gruppen fick också badringar, som vi måsta ha på oss hela dagen, annars skulle vi få ig. Vi tog av oss dem efter ett tag, haha. Men säger bara en sak, våran fotolärare har superhumor! Och jag är helnöjd med alla rätt på provet, det är nog de första provet på gymansiet som jag har alla rätt på. Duktigt eller hur?

15 januari, ont i tänderna

Haha, har precis hjälpt Emelie med design på sin blogg. Eftersom hon är så klantig så lyckades hon förstöra allt så jag fick göra om det igen, men nu är det bra.

Har precis kika tvtablån utan större framgång. Fastnade inte för något jag ville se. Det får bli Skins helt enkelt, kom jag på nu, men de klagar ju inte jag över.
Har sjukt tråkigt, men egentligen har jag en del att göra.
Ska fila och måla naglarna
jag kan läsa engelska boken
jag kan plugga matte
jag kan fixa håret 
jag kan ta dagens outfit bilder
jag kan fortsätta pilla i illustrator
men näe, just nu har jag bara för ont i tänderna så jag vill ingenting. Ja ont i tänderna har jag faktiskt, tuggade en kaka nyss och de var då jag upptäckte det. Det är inte tandvärk, men liksom ont ändå. Det känns inte som hål heller. Konstigt. Hoppas de går över!

Och för övrigt, Kissie är najs.

15 januari, hästar på rymmen

ÅH, har precis kommit in efter en snabb men händelserik timme i stallet.
Jag kom till stallet och började mocka, som alltid är det första jag gör. Sen när jag tömde skottkärran så märkte jag att Britney och Faybee sprang och var oroliga i sin hage. Tittade liksom upp mot skogen och täckterna. Sen såg jag att de andra 4 hästarna inte var i sin hage. "vad fan! Inte nu", var det första jag tänkte. Jag såg i alla fall hästarna och det var väl bara att traska iväg och locka in dem. Vilket inte heller var det lättaste. Dessutom hade ledarhästen ingen grimma på sig. 4 hästar och en hink med mat och 2 händer det går inte hem särskillt bra, men jag fick in alla i sina boxar hyffsat smidigt. Men på grund av deras äventyr hann jag inte rida Britney, men gick en liten promenad. - 16 grader, fyfan vad kallt! Men jag frös bara om kinderna, resten av kroppen höll jag ju ingång genom att plocka in hästar.

15 januari, blåmärken i morgon

Jag var den som drog den första vurpan i ishallen idag. Efter bara några minuter på isen. Jag blev inte så förvånad. Men som tur var så var det inte bara jag som ramlade.
Har tyvärr inga bilder från idag. Har inte haft tid eller orka att fota. Filmade lite med mobilkameran från skridskoåkningen, men eftersom mobilkameran är lika med sämst så är de inte värt att lägga upp ens.

Har precis kommit hem och har hunnit äta stekt potatis och kycklig, gott. Ska vila en liten stund nu, läsa böckerna såklart, sen åka iväg till Britney. Det blir nog ingen lång ridtur idag i kylan, brr! ´
Ikväll har jag faktiskt inget speciellt inplanerat. Så jag kanske äntligen har tid att svara på lite kommentarer och titta på mina favorit serier. Vi får se hur det blir när jag kommer från stallet.


15 januari, tidig morgon

Shit! Klockan är före 7 och jag är påklädd och klar och har till och med några minuter över innan bussen går.

Igår kväll upptäckte jag att bussen går 8.07 istället för 8.03 som jag trott. Helt i onödan har jag stått på busshållplatsen fem minuter tidigare. Men idag ska jag till skolan tidigt och måste ta 6.57 bussen, shit. Det är tidigt alltså.

Har iallafall bara lektioner fram till 12. Mediekommuniktation, historia och idrott, skridskor i ishallen. Det kan nog bli roligt.

Nu ska jag kila ner och borsta tänderna sen gå ut till bussen. Åh, jag kommer säkert vara som en zombie fram till lunch. Jaja, vi hörs senare.

14 januari, avkopplande med tåg

Nu är jag äntligen hemma! Men bara en snabbis. Har hunnit äta och ska snart iväg till en kompis, men först måste jag ju såklart skriva en rad eller 2 i bloggen, då jag varit väldigt inaktiv idag.

I skolan hade jag 2 lektioner, historia och engelska. Skulle egentligen haft 3, men svenskläraren var sjuk så jag slutade 11.25 iställer för 13.45. Skön!
Sen drog jag på stan, köpte en ny bodylotion, någon med gurka.


Luktar rätt gott, får se om den är bra bara. Har en förmåga att samla på mig tusen olika bodylotions, men hittar aldrig någon riktigt favorit.

Sen åkte jag tåg i en timme, bara för att det är skönt att åka tåg. Gillar att åka tåg då jag behöver koppla av från allt. Satte mig med svenska boken, Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö" för er som missat, läste och njöt av tystnade och plingandet från järnvägsövergångarna vi passerade. Jag åkte en hållplats, klev av, väntade på ett annat tåg tillbaka.
Alla har vi våra sätt att koppla av, mitt är att åka tåg. Det låter säkert jättekonstigt i mångas öron (ögon i det här fallet), men istället för att lyssna på sin favoritmusik på bussen till exempel så kopplar jag av bäst i lugn och ro på tåget. Bara korta bitar behövs. En halvtimme kan räcka. Skulle jag kunna åka tåg till skolan istället för buss så skulle resan bli mycket lättare!

Sedan hade jag möte med ungdomsredaktionen på HT. Det gick väl bra, kom några nya idéer och vi planerade in en hel del.

Ska lägga in dagens outfit bara, sen kila iväg till min kompis. Ska försöka svara på lite kommentarer senare ikväll, i värsta fall i morgon.
Ha en fortsatt bra onsdag!

14 januari, dags för möte och bli brun

Sitter på skolan nu och har slutat för en halvtimme sen och har även hunnit äta lunch. Nu kan ni ju undra varför jag är kvar på skolan när jag har slutat, men det är så att jag har ett möte på Hudiksvalls Tidning, med ungdomsredaktionen, klockan 16.00 och det är slöseri med tid att åka fram och tillbaka. Så jag stannar lika gärna i stan några timmar extra, istället för att åka hem. Nog för att det är 4 timmar till mötet, suck. Men jag ska nog kunna fördriva tiden hyffsat väl. Ska sticka iväg och sola, sen kan jag ju alltid läsa eller plugga. Så de ska nog gå bra.

Skulle gissa på att jag kommer hem vid 6 ikväll. Så vi hörs då, med dagens outfit bland annat.

13 januari, andragradsekvationer

Det här är vad som väntar mig framöver. Ekvationer, ekvationer och åter ekvationer.
Men jag får nog skylla mig själv som tycker matte är lite roligt ändå.
Det gäller bara att få in det i huvudet, men jag blir ju så glad när jag lyckas!


13 januari, 10 minuter som blind

Sitter på skolan nu och har inte börjat än, men blev precis klar i studion. Fotograferingen gick bra och vi blev klarar riktigt snabbt. Sen var det bara att häva in filmen i spiralen som tog lång tid inne i mörkrummet då den bara krånglade i säkert 5-10 minuter. Det är verkligen totalmörkt där inne i ett max en kvadratmeter stort rum. Man ser ingenting och där ska man fippla med sax, burkar, spraler, lock och gud vet vad. Det är inte det lättaste och det tar ett tag att vänja sig.
Det är sådär met måste kännas att vara blind. Totalt mörker. Sen att luften blir syrefattig och det blir otroligt varmt i det lilla rummet efter 5 minuter är ju inte någon konstighet. När vi klev ur så fick ögonen en chock och det stack till och man tyckte det var superljust.

Har matte om sidådär en halvtimme. Lunch sen, fick reda på att det var soppa, ingen höjdare. Tur att jag har med mig frukt, ett äpple och en banan. Fotoprov sen efter lunch, men det är inget jag oroar mig för. Läraren sa senast idag att vi skulle komma skratta åt provet efteråt och tycka att det var barnsligt lätt, så skrattade han och sa ja det är så när man är snäll. Han är rätt skön, våran fotolärare.
Slutade inte 4 idag, tack gode gud. Slutar enligt schemat vid 3, men eftersom jag bara har prov som börjar vid halv 1 så läre jag vara klar med det runt 1, absolut senast halv  2 och kan då kila iväg ner mot stan.

Lägger in dagens outfit när jag kommer hem, hann fota de i morse, men aldrig lägga ut här på bloggen. Lägger även ut 3 andra outfits som ni ska få hjälpa mig med vilken jag ska ha på fredag.

13 januari, mot skolan

I natt har jag fått många timmars god sömn. Somnade vid halv 9 i går kväll och väckarklockan ringde 6 i morse, men jag drog mig till halv 7. Nu är jag uppe och har ätit frukost. Yoghurt med müsli och russin, baguetter i ugnen och äppeljuice. Har valt kläder och plattat hela håret. Ska iväg med 8-bussen för klockan 9 ska jag vara hårmodell till en i min klass som ska fota sin personliga bild. Det blir roligt. Hon valde just mig för att jag är den enda i klassen som har långt blondt hår, vilket hon också har så jag var mest likt helt enkelt.
Tror jag går i skolan till 3 idag, men kan vara 4. Får kolla upp det när jag kommer till skolan. För övrigt ser mitt schema riktigt bra ut den här perioden. Inte för rörigt, inte för många lektioner och ändå några sovmornar. Men om bara någon vecka kommer de ändras, lektioner läggas till och nya kurser startar.



Det är riktigt varmt ute i dag med, redan 5 + grader såhär på morgonen, men i morgon skulle det bli kallare igen. Jaja, det blir i alla fall skinnjackan i dag också.

Ha en riktigt bra tisdag allihopa!

11 januari, så fixar jag håret

Nu ska jag faktiskt förebereda håret lite tills i morgon så jag slipper stå hur länge som helst på morgonen.
Förut plattade jag håret varje dag, men när det började bli slitet i topparna så slutade jag med det och det går hur bra som helst utan faktiskt. Nu använder jag bara denna tång från obh nordica. Den bästa som finns tycker jag. 600 kronor var den helt klart värd. Eller 300 för mig då jag och syrran delar. Men nu snart när jag ska flytta så får någon av oss ge 300 kronor till den andra så vi kan få en varsin. För jag vill verkligen inte vara utan den.

Jag borstar igenom håret med en rund specialborst och häver i värmeskydd där jag ska volyma, alltså ungefär en decimeter från huvudet och in mot hårbotten. Sen volymar jag hela håret med tången, men bara underhåret. Man ska spara det allra översta annars ser man vofflorna som blir av tången och de är ju de som gör volymen. Det tar ungefär en kvart att gå igenom hela håret. Sen plattar jag luggen och häver i ett serum från Sunsilk eller silkesdroppar i topparna.
Färdig!
Förr sprayade jag massor, men de behövs verkligen inte.
Om jag ska ha uppsatt, hästsvans eller knut så volymar jag det inte alls utan bara plattar luggen och sätter upp det, går på 3 minuter. Superenkelt när jag inte alltid har all tid i världen framför spegeln.


11 januari, en bok flera böcker



Det här är vad jag tillbringat eftermiddagen med, förutom att laga mat och äta.

"Keep your hair on!" en bok på engelska som handlar om en tjej som har cancer. Ska ha läst en fjärdedel tills på onsdag då vi troligen ska skriva en huvudpersonförklaring från våra valda böcker. Jag bara roffade åt mig denna i hyllan i biblioteket, då jag absolut inte orkade titta igenom alla böcker som fanns.

"Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö" boken vi fått i uppdrag att läsa på svenskan, svenska B för er som undrar. Har sett filmen för flera år sedan, men kommer inte ihåg någonting så lika bra att läsa boken och den är faktiskt spännande.

"Exponenten B" ja, den nya matteboken som jag pratade om att jag hade bytt upp mig till. Kom på att jag måste läsa VG-matte för att kunna läsa Matte C nästa år. Så jag hade inte så mycket val annat än att byta ifrån mig min gröna bok till en gul. Om jag ska vara ärlig så har jag faktiskt inte öppnat matteboken idag, men ska göra det om en stund.

Nu ska jag faktiskt fortsätta redigera lite bilder sen jag var ute och fotade i går. Det blev 133 bilder. De jag visade tidigare är mina favoriter. Ni får nog se några till lite senare.

11 januari, söndag morgon

Jag är jättetrött!
Klev precis upp, men vaknade för någon timme sen. Men jag somnade om.
Ska äta risgrynsgröt till frukost, sen ska jag iväg till stallet och ta en riktigt lång ridtur idag. Britney borde vara pigg, nu när jag bara har skrittat och travat jättelite flera dagar nu, då jag haft bråttom. Så en långtur blir perfekt i dagens milda vinterväder. Faktiskt + grader.
Sen har jag 2 böcker väntandes och en ny mattebok som jag måste jobba ikapp en del i. Så jag har att göra framåt kvällen också.


Tack för alla kommentarer angående bilderna jag fotade igår, kul att ni gillar dem. Själv blev jag bara halvnöjd med resultatet. Ni som tyckte att texterna ( copyright och mitt namn förmodligen) förstör bilderna, ja jag måste ha de där annars tar någon min bild och kanske säger att det är han eller hon som tagit den osv. Så fungerar det inom foto, man sätter copyright på sina bilder för att ingen ska sno dem.


10 januari, fotat på sjön


















10 januari, fotopromenad

Bloggen har varit jätteseg hela dagen och jag har inte kunnat logga in, men nu är jag inne.
Har hunnit plugga, eller rättare sagt läsa lite ur böckerna som jag måste läsa ut. Nu ska jag ta med mig kameran och hunden och gå en fotopromenad på sjön innan det mörknar. Får se om jag får några bra bilder. Ni får se resultatet senare.

10 januari, brun utan solarium

God förmiddag allihopa.

Vaknade för en timme sedan, men låg kvar i sängen med datorn och tittade på ett avsnitt av Skins. Men nu är jag uppe. Ska gör frukost så fort jag skrivit klart detta inlägg.


Dove summer glow är någonting jag verkligen kan rekomendera. Min flaska är snart slut, men klämmde ut lite igår kväll och smorde in benen och nu när jag vaknade är de bruna och fina. Jag har länge sagt att jag ska börja sola solarium igen, men det har inte blivit av alls i vinter. Jag har inte tagit mig tid helt enkelt.
Men det gör ingenting, för det är så himla enkelt när man har denna produkt. Och dyr är den inte heller. Kommer inte riktigt ihåg vad den kostar för tillfället. Men jag köpte min på H&M förra vintern och den är inte slut än!
Jag tycker inte att det är svårt att få det jämt och det blir ett jättebra resultat, bara över en natt. Och om man vill ha ännu brunare, ja då är det bara att smörja kvällen efter också. Ju fler gånger man smörjer in sig, dessto brunar blir man. Dessutom är det billigare än att sola solarium. Visserligen håller brunheten från solariumet längre, men de här håller flera dagar och när de går bort så blir det inte fult och fläckigt som andra produkter kan bli.

Så ni som vill vara bruna och fina på vintern, utan att sola solarium, köp Dove Summer Glow!

Ni ser ju bara skillanden mellan ben och arm. Då jag bara smorde in benen över natten. Bra resultat va?
(ursäkta lite håriga ben, men onödigt att raka de nu på vintern när jag ändå alltid har byxor)


9 januari, vilken härlig dag

Idag har det varit en alldeles strålande dag. Känns som att jag har gått med ett leende på läpparna hela dagen.
Det började super i morse då mitt reportage var i tidningen, det har förgyllt hela dagen. Härligt väder till och med.

Det enda negativa med dagen var att jag valt fel skor. Nya högklackade ankelboots från klockan 8-16 är inte att rekomendera, fisatan vad ont i fötterna jag hade när jag kom hem. Och ändå har jag undvikit att gå så himla mycket i dom. Tog till och med stadsbussen 2 hållplatser, haha. Typ 400 meter, men fötterna värkte så. Hoppas jag har gått in skorna nu.

Skolan gick bara bra. Hade foto där jag inte gjorde mycket alls eftersom jag redan är klar med allt arbete då kursen även slutar om en vecka. Sen hade vi matte, jag bytte från G till VG boken, känner mig riktigt duktig. Jag måste föresten ha VG boken för att kunna läsa matte C sen, vilket jag ska göra och måste för att komma in på den högskoleutbildning jag vill gå. Nämligen till fastighetsmäklare. 
 
Efter skolan tog jag och Emily en shoppingrunda, köpte en jättesöt bh och 3 par trosor. Precis vad jag behövde. Hittade även ett par fina leggins på Vero Moda, i färgen beige, som jag förmodligen ska gå och köpa nästa vecka.

Nu sitter jag här med en chipsskål och lite godis. Allt för 34 kronor. Inte allt för svulligt tack och lov. Ska självklart se hur det går för Blondinbella i Let's dance ikväll, 20.00?

Inga biler i detta inlägg, förlåt men orkar inte ta några nya just nu. Ikväll ska jag bara mysa och ta det lugnt.

9 januari, vilken härlig morgon

 Klev upp vid 6 och gick direkt till postlådan och hämtade tidningen, bläddrade fram Ung- sidan och hittade min artikel och mina bilder över nästan  hela sidan. Kul!

Åt frukost. En rätt rejäl frukost, då jag inte hinner med någon lunch idag.

Äppeljuice, ägg med örtsalt, yoghurt och müsli, 2 mackor med medwurst på.



Har precis gjort mig iordning. Ska slänga upp en dagens outfit sendan kila iväg till 8.03 bussen.

En sista påminnelse om tävlingen som avslutas ikväll. Ta chansen och var med du också.

8 januari, glöm inte bort tävlingen

Tänkte bara säga godnatt. För nu tar jag med mig datorn till sängen och kollar på ett avsnitt Skins innan jag ska försöka somna. Måste kliva upp klockan 6 i morgon, eller iallafall halv 7 för att hinna med 8 bussen.

Har sjukt ont i ryggen just nu, men det är inget ovanligt för mig, men det är bara jobbgit när jag inte kan bli kvitt det. Får vila och hoppas det är bättre i morgon.

Ni har väl inte glömt bort  T Ä V L I N G E N  längre ner i bloggen. Vinnaren dras i morgon!

8 januari, dagens planering

Hoppas ni har haft en god morgon.

Det har inte jag haft. Natten har varit sjukt jobbig. Kunde inte somna igår kväll heller, som alla andra kvällar. La mig och tittade på ett avsnitt av Skins och blev trött, men sen blev det så spännande på slutet när en person dog, så då blev jag ju pigg igen! Och kunde inte somna. Låg och snurrade och jag tror att jag somnade runt 4. Sen klockan 7 i morse skulle syrran till skolan, och som vanligt när hon är uppe på morgonen så bråkar hon och skriker.Typiskt tonåringar, nog för att jag är en, men betydligt mognare än vad min lillasyster är. Så jag vaknade ju av det och somnade om en timme sen hon gått.

Nu är jag bara sjukt trött, sitter här och gäspar och kämpar med att hålla ögonen öppna. Ska kila ner och göra mig en frukost. Ägg, yoghurt med müsli och frukt och en macka.

Planerna för dagen är få.
Ska vila och krya på mig det sista, för i morgon måste jag gå till skolan.
Ska kolla på Skins, det är uppfriskande. Jag har blivit helt galen i den serien.
Ska även ut och ta mig en ridtur på Britney. Vädret är äntligen lite bättre, inte sådär förbaskat kallt som det varit med -10 grader. Utan idag snöar det lite lätt och ser mycket varmare ut, även om jag inte kollat på termometern än.
Sen ska jag fixa middag, stekt potatis och korv har jag bestämt då jag har potatis över sen igår. Eller föresten! Det får bli lunchen med ägg till. Så tar jag bara lite yoghurt som frukost nu. Får fixa den lunchen innan jag åker iväg till Britney.

Hoppas ni får en fortsatt bra dag iallafall. De flesta har väl börjat skolan nu. Men man kan ju trösta sig med att det snart är lov igen, sportlov.

7 januari, kategorier fixade

Har fixat lite med kategorier här på bloggen. Du hittar dem i listan till höger. Nu kan ni lättare hitta till äldre inlägg i vilken kategori som önskas.
Har inte hunnit lägga in alla inlägg i någon kategori än, men det kommer så småningom.


Hörrni, ni får ju inte glömma bort min  T Ä V L I N G .  Klicka här för att komma dit!


Är fortfarande lite krasslig och blev hemma från skolan idag, hoppas jag inte missade allt för mycket.
Övningskörde iallafall idag och bilen gör absolut inte som jag vill. 6 motorstopp! Jag måste verkligen öva på det med att komma iväg från stillastående.
Nu ikväll ska jag börja titta på säsong 2 av Skins. Första säsgonen gick otroligt lätt och snabbt att titta igenom. Det var såå fint på slutet när Sid började sjunga, och jag undrar vad som ska hända med Tony som blev påkörd av bussen. Jag måste bara få tipsa om denna serie. Den är inte som alla andra serier. Jag gillar den verkligen, trotts att de svär otroligt mycket. Svär de så mycket i England? Fast vi Svenskar svär hyffsat vi med sa mamma. Iallafall, S K I N S, en otroligt bra serie!

7 januari, Britney tycker om mat

Nu på eftermiddagen har jag hunnit vara i stallet och ta en ridtur på Britney. Mamma följde med så vi tog en enkel promenad bara. Men det märktes att Britney vilat några dagar nu då det bara kröp av energi i kroppen på henne. Hon skuttade fram, sötan!  Mamma börjar gilla henne mer och mer och idag sa hon faktiskt att hon var riktigt söt och inte alls tjock och hon gav henne massa brödbitar. Ja, ett matvrak är vad hon är. Hon är faktiskt mataggresivoch inte alls trevlig när det vankas mat. 
  - Hoho, man får passa fingrarna!, skrattade mamma.
Och visst är det så. Hon är en bitch i hagen också. Så nu får hon gå i en egen hage med shetlandsponnyn Faybee som är minst lika bitchig själv, men som Britney ändå kan bestämmar över. De andra 4 hästarna går hur bra som helst tillsammans, men kommer Britney in i hagen så blir det bråk på en gång. Hon sparkar hejvillt och ska ha all mat för sig själv, en bitch helt enkelt, haha. Men jag tycker om henne ändå, trotts att hon har sina egna bitchsidor, men vem har inte det och hon är ju ändå tonåring, bara 7. Inte mycket för en liten c-ponny.




 


7 januari, morgontabbar

Först och främst vill jag påminna er om att delta i tävlingen, längre ner.

Det tar ett tag för mig att vakna på morgonen.
Ungefär en timme från de att jag klivit ur sängen. Spelar ingen roll om jag legat och dragit mig i sängen i en halvtimme. Nu ska ni få höra dagens tabbar.
Tog fram soyayoghurt förpackningen och skakade den och ställde på bordet, öppnade tydligen locket också. Sen gick jag och stoppade i bröd i brödrosten. De hoppade upp och jag stoppade ner de igen för de var inte tillräckligt gyllenbruna. Gick och skulle hälla upp yoghurten i tallriken och skakade förpackningen igen. 
Det  f l ö g  yoghurt överallt! Eftersom jag redan öppnat korken vilket jag inte hade en aning om. Måsta torka upp all yoghurt, men hade mackan i baktanke och sen var det försent när den hoppade upp och var svart. Nå väl, jag fick rosta en ny helt enkelt sen kunde jag äta min frukost i lugn och ro och läsa tidningen. Det är konstigt ändå att tidningen är precis lagom lång så att det tar lika lång tid att äta frukost som att bläddra igenom den och läsa de intressantaste. Perfekt.
Sen när jag ätit klart och skulle plocka undan så ställde jag in müslipaketet i kylskåpet istället för skafferiet, men ändrade snabbt. Lite virrig på morgonen.


6 januari, sista lovdagen

Idag blir det en lika dag som igår. Bara mys hemma. Tog mig en sovmorgon idag med, klev upp för en liten stund sedan bara. Men det blir så med mina sovmorgonar nu när jag aldrig kan somna på natten. Klockan kan ticka iväg till 2-3 innan jag somnar. Det är faktiskt lite jobbigt. 

Ska ner och fixa och dona lite nu. Gör mig en frukost, då magen börjat kurra. Det var ju ändå över 17 timmar sen jag åt något senast. Ska ställa mig i duschen och vrida vattnet till varmaste och bara stå och njuta i ångan, det är verkligen så skönt nu på vintern när man knappt vill gå utanför dörren för att det är så kallt. Men jag läste på värdesidan i tidningen att det skulle bli l i t e varmare iallafall. Om man nu kan lita på SMHI? 
Tvätta kläder ska jag också göra idag. Så det blir ett himla springande till tvättstugan faktiskt.

Och som sagt, det är sista lovdagen idag och jag är fortfarande sjuk! Vilket inte ser bra ut. Får se hur pass frisk jag är i morgon om jag kommer kunna ta mig iväg till skolan.

G l ö m   i n t e   a t t   d e l t a   i   t ä v l i n g e n   n e d a n.


5 januari, vardagslyx

Det blev en tacomiddag för mig idag. Ensam. Lite ovanlig mat på en måndag kanske, men äh.
Jag fick självklart hoppa över osten och cream freschen då de innehåller mjölkprodukter. Men allt annat går ju bra, det är ju i stort sett bara grönsaker och köttfärs. Dessutom hade mamma köpt hem ett vegetabiliskt alternativ till cream fresch som smakade precis likadant. Superbra.

Ska fortsätt titta på Skins nu.

5 januari, 8 långa veckor till nästa lov

God morgon.

Nu känns det verkligen förjävligt att skolan börjar på onsdag. Tungt. Många, många veckor kvar till nästa lov ju. 8 veckor till sportlovet. Fast 8x5=40. Då får jag det till 40 skoldagar innan lovet. Sen har jag säkert några dagar ledigt så det blir väl knappa 35 skoldagar. Men usch, det känns ändå långt.

Drog mig riktigt längen i sängen och har precis ätit frukost. Idag ska jag bara mysa ner mig i sängen med datorn och titta på Skins, min nya favoritserie.
Blir en eller två promenader med Nickolina också. Hoppas verkligen att det inte är lika svinigt kallt idag.
Vad ska ni göra idag?

4 januari, + trafikvett men - tålamod

Hejsan allihopa.

Har precis kommit hem från stallet. Var bara där en snabbis och gjorde foder och mockade. Brr så kallt.
Jag övningskörde på hemvägen. Det gick bra tycker jag, trotts 2 motorstopp och en bil som körde om mig på trottoaren! Herregud, folk har verkligen inget tålamod för små stackars nybörjare. De som ska föregå med gott exempel och någorlunda trafikvett iallafall. Kändes som att jag hade mer trafikvett än den föraren, menmen. Jag har hört att man som övningskörare får ta mycket skit eftervägarna. För det är ju verkligen skam att köra bakom en bil med skylten övningskör.

Nu ska jag fixa något att äta innan jag gör mig iordning för bio.


4 januari, städat frysen

Det ljud jag vaknade av i morse var ju frysen som var på väg att frostas av.
Tänk så tomt det kan vara i en frys när det inte är någon mat där. Och bara för att säga en liten del, så hittade jag 4 stora påsar med wookgrönsaker. Ja resten förstår ni själva.




4 januari, tavlan på plats

Titta så fint det blev när jag äntligen lyckats spika upp tavlan. Det var inte det lättaste kan jag lova. Spikarna och hängarna som följde med var helt värdelösa och konstruktionen fungerade inte ens. Så jag fick göra mig en egen hängare med hjälp av 2 skruvar, en bit tråd och en spik, funkade hur bra som helst.

.

4 januari, hejdå julen

Japp, då var julen utstädad i vårat hus. Eller ska man säga utslängd?

Alla i familjen bidrog på sitt sätt.
Jag klädde av granen. Den barrade hur mycket som helst, knappt några barr kvar nu. Gles och riktigt ful.



Syrran tittade på disneychanel och klagade när det kom granbarr på tv:n. Medans mamma fick krypa in i granen och lossa den från foten.


Nickolina tittade misstänksamt på innan hon gick och satte sig under bordet för att få ta över huvudet och vara säker.


Ut genom balkong dörren...


och ner på gräsmattan. Där den kommer få ligga tills det blivit vår och all snö smällt.


Se så många djur som gått/hoppat på gräsmattan. Undra vad de kan vara för djur.


4 januari, sommarbilder

God morgon allihopa.
Hade svårt att somna igår kväll för jag frös så himla mycket. Trotts dubbla duntäcken. Men jag var upp och klädde på mig en långärmadpjamaströja och mjukisbyxor och strumpor och kröp sedan ner i min varma sköna säng och somnade gott.
I morse vaknade jag av ett himla springande här hemma, ut och in genom ytterdörren och ett evigt prasslande. Det visade sig vara mamma som frostade av frysen. Det är väl lika bra att passa på nu när det är så kallt ute.

Började morgonen med att svara på lite kommentarer som jag fått under natten och tidiga morgonen, ni verkar visst vara pigga?

Ska alldeles strax ner och äta en härlig söndagsfrukst, det blir bland annat risgrynsgröt. Sen ska jag iväg till stallet och frysa idag igen. Kaaaaallt. Men Britney måste skötas. Åh justja, kommer ni ihåg att jag sa att jag skulle fota nya vinterbilder på henne och de andra hästarna? Det har verkligen inte blivit av. Jag har liksom ingen lust att släpa med mig kameran till stallet nu i den här kylan och ta av mig vantarna och gå ut i hagarna och fota, brr. Nej så här års så snabbar jag mig allt vad jag kan i stallet, så jag får komma in i värmen så fort som möjligt.

Jag bjuder på några bilder sen sommarbetet istället. Just för att jag verkligen längtar till sommaren.
Fotograf: Lotta Andersson.

Britney bet mig i fingret helt oväntat. Kan lova att vi skrattade grymt mycket åt denna bild.


Sparven är bara för gullig, och ni ska bara se hur mycket hon har växt. Världens mjukaste päls har hon också.


Den här bilden tycker jag och många andra är en jättehärlig bild.

Denna tjockisbild får avsluta. Ja, Britney blir tjock på betet det är inget att neka. Och manen, ja den har växt ännu mer. Ni ska få se snart.


3 januari, ingen sax tack

Förut älskade jag mitt hår. Sen kom en period då jag tyckte det var för slitet och visste inte vad jag skulle göra. (Klippa tänker jag inte göra, vad ni än säger). Men nu, nu tycker jag om det igen. Mitt långa blonda hår. Visst är det lite tunt längst ner och skulle bli tjockare om jag klippte av en decimeter, men nej. Jag tycker det är finare som det är nu än alldeles rakt och klippt liksom. Och att det är tunt det beror ju på att jag har haft uppklippt flera gånger. Men nu är det på väg att sparas ut de också. De enda som klipps är luggen, och den klipper jag ju själv.


Längst ner i högra hörnet så ser ni tavlan jag fick i julklapp. Den har inte hunnit komma upp på väggen än. Visst är den härlig? Den passar jättebra i mitt rum också, eftersom jag har 3 ljusblåa väggar och en svart. Tror faktiskt jag ska sätta tavlan på den svarta väggen. Det blir nog snyggast så.

Nu ska jag verkligen försöka skriva klart artikeln och s k i c k a in den. Deadline på måndag. Problemet är bara att jag är idélös. Vet verkligen inte vad jag ska skriva mer. Det fattas bara 200 tecken, men jag kan ju inte kladda dit vad som helst, suck. Jaja får tänka igenom de igen. Riktigt noga.

3 januari, som en isbit

Får börja med att be om ursäkt för dålig uppdatering idag, men jag har inte haft tid.

Vaknade först vid 8 och var hur pigg som helst. Det kändes verkligen som att jag hade sovit klart och var utvilad, super bra tänkte jag. Men vad skulle jag göra uppe själv klockan 8 på morgonen? Så jag låg kvar i sängen och somnade visst om och vaknade vid 12.
Åt frukost och åkte iväg till stallet, men blev inte där nå länge alls för fy satan vad kallt det var. -14 grader. Blev en skritt och travpromenad på knappa halvtimmen, brr. Frös så himla mycket om fötterna och händerna så jag ställde mig i duschen direkt när jag kom hem för att tina upp. Sen var det bara att byta stil till kock igen. Mat måste man ju ha. Och självklart lagade jag min favorit, kycklingwook och ris. Men den här gången kryddade jag med curry, supergott. Ni tror säkert att jag inte kan laga någon annan mat än just de här, bara för att jag äter det 3 dagar i veckan. Men har man en bra favoriträtt så har man.


2 januari, skip bo

Har precis spelat säkert 10 omgångar skip bo med familjen. Inte för att jag vann så många, men det var roligt ändå. Har hunnit fika med. Ska väl ta och gå och lägga mig snart. Det är ju en dag i morgon också. Då blir det stallet. Så god natt mina vänner


2 januari, yatzy


Vi har precis suttit och spelat 3 omgångar yatzy. Jag vann den första omgången, men sen gick det dåligt och jag förlorade.


2 januari, dags för skridskor

Internet har krånglat hela morgonen och förstört min dag, bland annat. Är inte alls på humör, men får väl försöka göra det bästa av saken.
Ska åka skridskor iallafall. Får se hur de går, har ju inte åkt skridskor på ett tag. Får se om jag tar med mig kameran och fotar något.
Ska fixa någon lunch nu.


RSS 2.0