30 april, Tomt på brinnande bilder

Satt och letade igenom mina bilder i hopp om att hitta en bild som passar till valborg, men hittade inte en enda. Kan bero på att jag inte har gjort något speciellt på valborg tidigare år. Men i kväll ska jag ha kameran med mig och försöka få några valborgs bilder. Något brinnande alltså.
Men innan jag ger mig ut ikväll ska jag på hoppträning med Britney. Ska hoppa en fjuttig clear round på lördag. Och eftersom hon inte har hoppat så mycket de senaste året så ska hon få ta något språng idag. Senast vi red bommar så var hon superpigg, så de är hon nog i dag också. Tar med mig kameran dit också så får jag trycka den i handen på någon och befalla denne att fota medans jag rider.





30 april, Dagens planer

8.00 Mediekommnuikation
9.00 Historia A
11.15 Idrott A, hjärt och lungräddning
13.10 Samhällskunskap B
14.00 Köpa en dator och mobiltbredband till mig
17.00 Hoppträning
Hem, äta och göra mig iordning.
Senare på kvällen, umgås med folk och fota




Det här kommer bli min nya bäbis.

29 april, En miljon äpplen




28 april, Saknar dig Britney

Att helt plötsligt minska till 1 eller 2 från 4 dagar i veckan känns. Helt plötsligt har jag hur mycket tid som helst.
Men på lördag ska vi ut på årets första tävling.

Foto: Lotta Andersson







28 april, Together


28 april, Om man ändå hade så långa ben


27 april, Fylking och Aschberg är här

I förmiddags vid 10 när jag stod och väntade på bussen så åkte en bil förbi som det stod Ystad - Haparanda på och jag tänkte att då kan inte Gert Fylking och Robert Aschberg vara så långt härifrån. Lite senare så åker bussen förbi dem, saktar in och tutar.
Sen när jag kommer med bussen till byn för att gå på möte klockan 18.00 så står bilen på busshållplatsen och jag passar såklart på att fota. Sen upptäckte jag att det var sjukt mycket folk en bit bort. Jag mötte upp syrran och vi gick dit för att kanske få en skymt av vandrarna och mycket riktigt, där var de. Småungar som bad om autografer,  tv-team , kommunalråd och hela bunten. Tänk att det kan hända något i den här lilla byn också.



27 april, Surprise

Lite kul att hitta sitt inlägg när man tittar på första sidan på morgonen. Men som sagt, Pleasantville är en bra film.


27 april, Dagens planer

9.00 Dusch, göra mig iordning och promenad med hunden
11.10 Buss
12.20 Mediekommunikation
13.30 Engelska B
15.00 Bak hos Ida
17.20 (senast) Buss
18.00 Möte
20.00 (cirka) Hem, middag, plugg


26 april, Koncentration


26 april, Föl i travstallet




26 april, Bilder från idag






26 april, Vårblommor

Tussilago


Backskärvfrö


Tibast


Vitsippor





26 april, Vi skyller bloggtorkan på solen

Jag har upptäckt att flera av mina favoritbloggare har börjat skriva färre och färre inlägg, även jag också. Jag har en förklaring till det. SOLEN! Det är helt klart solen som ligger bakom det dåliga bloggandet. Folk har inte tid att sitta inne vid datorn och skriva 5 inlägg om dagen när man kan vara ute och njuta av solen, helt förståligt. Alla människor behöver solen såhär års, efter en lång mörk vinter.

Jag kommer inte sluta blogga, jag kommer fortfarande bjuda på massa bilder (så fort jag har fotat), men solen och sommarlivet kommer gå före datorn och så kommer det vara hela sommaren och hösten. Man kan nog säga att vintern är årets bloggperiod. 

Visst håller ni med mig?


25 april, Några gamla bilder









24 april, Gymnasiebacken


23 april, Hittade en gata på gatan

Är det inte helt otroligt? Jag har bott på den här gatan i 2 år och i går upptäckte jag en genväg till gatan som går parallellt med våran. En riktigt bred stig bara några hus bort. Kanske är jag ute och ser mig omkring i grannområdet för lite, men ändå har jag ju gått förbi där hundra gånger. Lekte ju i närheten som barn. Kan skylla på att de nyss röjt lite längs genvägen, ja så är det. Bra då var det löst.


23 april, Designfix

Har precis fixat till Julias design. Inget avancerat, men färger, en ny header och lite små pill. Hon har inte sett det än, men hoppas hon blir nöjd.
När jag pysslade med hennes så blev jag sugen på att göra lite små ändringar på min egen blogg, så de ska ske nu. Pytteändringar så jag tror inte ni kommer märka något. Men vem vet, ni kanske har supersyn och superminne så vi får väl se om ni lägger märke till något lite senare.

Julia's nya header.

22 april, Promenad med Nickolina i kvällssolen




22 april, Får jag bjuda på en stilla promenad på sjön?


22 april, En blomma

3

19 april, Jag och Britney

Det är svårt att få osuddiga bilder i ridhuset eftersom de är så pass mörkt där inne.
Foto: Lotta Andersson













19 april, Hon la sig ner när jag red!













Foto: Lotta Andersson

19 april, Träning i ridhuset i dag

Om några timmar ska jag möta Lotta för att åka till stallet och göra iordning Britney och packa alla saker jag ska ha med. Sen kommer Britneys ägare med transporten så vi kan åka iväg och träna i ridhuset. Lotta ska fota när jag rider. Massa nya bilder på mig och Britney.
Får se hur allt går. Kommer inte hem förens senare ikväll och då ska jag lägga in bilderna, duscha och plugga.


19 april, Gårdagen

I går var jag i Sundsvall och shoppade. Hittade ett par klackskor, en tunika, 5 par nylonstrumpbyxor (välbehövligt) och 5 par strumpr. Lite nödvändig shopping bara. Åt även en jättegod sallad på en restaurang i köpcentret. Den var verkligen supergod, men de var nog för att jag fick välja innehållet själv. Tog sallad, gurka, majs, morötter, kyckling, oliver och några bönor, tomat fick jag också med men den petade jag åt sidan, + ett stort glas vatten till det. Nyttigt!
På hemvägen stannade jag i stallet och red Britney. Lite senare på kvällen så grillade vi och åt ute på verandan för första gången i år, mysigt.
Kikade på robinson på kvällen. Sjukt äckligt när de dödade en varan!


17 april, Städat och ätit ananas

Satans vad det blåser ute idag. Så bra, då kan snön blåsa bort. Det är inte mycket snö kvar på våran gård nu. Tack och lov att snön som kom i går natt bara stannade några timmar. Den smälte fort bort alltså.

Det jag gjort nu på förmiddagen. Jo jag har dammsugit hela nedervåningen utom mammas rum som jag råkade glömma bort. Hon trodde mig inte såklart, men det är fakiskt sant. Alltså har jag dammsugit hallen, köket, badrummet, vardagsrummet och mitt rum. Eller ja, mitt rum räknas nog inte för jag föste fram dammsugaren lite hastigt så att alla kläder trycktes upp mot väggarna. Det blev fint på mitten iallafall, stolt. Har även smakat färsk ananas för första gången i mitt liv och det är ju faktiskt gott. Inte alls samma sak som äcklig inlagd ananas man köper på burk och som jag smakat på pizza, ingen bra kombination.

Nu ska jag se till så att lunchen blir lagad någon gång. Currykycklingwook och ris. Senare blir det middag hos pappa. Blir där i helgen.

17 april, Tidningsfredag

Vaknade av skrammel i huset. Insåg att det var fredag och blev superpigg och rusade ut till köket och slet upp tidningen till ungsidan och mycket riktigt, min artikel och mina bilder var publicerade. Alltid lika roligt. Så en bra start på dagen och nu har jag all tid i världen på mig. Jag har ingenting speciellt inplanerat idag och klockan är bara 8. Jag ska faktiskt krypa ner i sängen igen och dra mig, kanske somna om, vem vet.
Men magen kurrar, frukost och lusläsning av tidningen, sen sängen. Näe tvärtom, jag vill inte gå härifrån än.
Så godmorgon.


16 april, Vilodag

Idag har jag fasiken suttit/legat i sängen hela dagen, men gud så skönt det är. Bara få vila en dag och inge behöva göra någonting. Det enda vettiga jag gjort idag var när jag smorde in benen med brun utan sol, sånn där från dove som man stegvis bygger upp en fin bränna med. Superbra enligt mig.

Nu ska jag fortsätta sitta i sängen och lyssna på musik. Känner inte för något annat idag. Kan ju hoppas att ni har gjort något vettigare idag.


16 april, En sjö av bärbara datorer

Jag ska snart skaffa en ny dator. En laptop som ska klara av photoshop CS3 och illustrator CS4 + mina tusentals bilder, och mer bilder kommer det ju hela tiden. Men frågan är ju, vilken dator ska jag ha? Lyckligt ovetande tjej som jag är så kan jag ingenting om datorer. Ringer till mitt ex när den här datorn krånglar och så kan jag ju inte hålla på.
Läre fråga mina kära datakunniga killkompisar och söka information tills jag kan allt om datorer. Men känner jag mig rätt så kommer jag ändå inte vara nöjd med den dator jag till slut bestämmer mig för.

Någon datakunnig får gärna ge mig tips!



16 april, God morgon

Vaknade nyss till 2 nyheter. En bra och en dålig. Börjar med den dåliga eftersom man ska spara de bästa till sist. Det har snöat! Det var brun/gul/grönt på våran gräsmatta, nu är det vitt. Tråkigt, riktigt tråkigt!
Den bra nyheten är att jag har fått läkartid och slipper vänta 2 månader till.

Nu är superhungrig. Det var jag redan när jag gick och la mig igår, trots att vi åt grillat och jag var proppmätt. Så nu blir det frukost. Sen får jag ser vad jag hittar på idag. Har faktiskt inget planerat, tråkigt nog.

15 april, Grillkväll hos Lotta

God mat, trevligt folk och en stor mängd skratt. Tack för en bra kväll.

Lotta, Stina och Thina.


Min mat. Satans vad mätt jag blev, och ändå lämnade jag mat kvar.


Lotta och Stina snålade inte på kycklingen, det här är allt som blev över.


Karin och Lotta


Stina, Lotta och Thina.




Amanda.

15 april, Grillkvälls outfit

Min lugg ser helt knäpp ut på bilden, men den är rak och fin i verkligheten.
Så här ser jag ut nu, redo för en grillkväll hos
Lotta med massa brudar.
Stina fick bestämma hur klädseln skulle vara och det blev kjol/klänning.
Nu ska jag packa ner kameran och fläskfilén och kila iväg till bussen.

Hörs senare.

15 april, Klart jag hjälper till

För någon dag sedan så frågade en killkompis om jag kunde hjälpa honom med ett litet photoshopobjekt. Och snäll som jag är, ibland, så sa jag ja.

Han ville ha de här bilderna ihopslagna.
    

Såhär gjorde jag den.

Och nu skickade han resultatet och tackade.


15 april, Frukost sen stallet

Att vanka av väckarklockan på lovet är ingen höjdare. Man är alltid lika seg när man vaknar av pipandet istället för att vakna av sig själv eller att solen strålar en rakt i ansiktet. Men idag var det väckarklockan för att jag ska hinna med de jag ska idag och inte sova bort halva dagen. Men nu sitter jag här och segar mig och gäspar och ser knappt något. Ändå gick jag trots allt och la mig klockan 9 i går så jag har säkert sovit 11 timmar.

Nu ska jag äta frukost och läsa tidingen. Sen byta om till stallkläder och faktiskt ta moppen till stallet. Det är här min absolut sista moppesäsong, då jag får körkort i höst. Men idag har jag inget annat val, även om jag ser att det verkligen inte är moppeväder. 4 grader varmt och grått. Usch vad jag kommer frysa. Tur att det bara är en mil. Men iallafall, stallet var det. Jag ska rida, sen hem och fixa lite småsaker, duscha och göra mig iordning för grillkväll.

14 april, Pigg ponny

Har nyss varit hos Britney. Hon har superpigg idag! Ridturen tog mycket längre tid än planerat eftersom hon fjantade sig när vi skulle gå förbi fyra grisar. Massor med bilar kom det och det slutade med att jag fick hoppa av och leda henne förbi grisarna medans hon korvade ihop sig allt vad hon kunde.

Eftersom hon var så pigg så fick jag ta en extra sväng och låta henne springa av sig lite, men de hjälpte inte mycket.
Första galoppen vi tog var hon nära att slänga av mig. Bockade och sparkade bakut som en tok och jag som red barbacka åkte fram på halsen och satt nästan på öronen. Jag såg gruset och ville inte smaka på det. Allt bara swichade förbi i huvudet. Ramla av eller hålla mig fast? Berätta för ägaren att jag "äntligen" ramlat av Britney för första gången, nej hon kommer springa hemåt på vägen och bli påkörd, bäst att hålla sig kvar, håll uppe huvudet så hon inte kan bocka, driv på henne frammåt. Allt på samma gång. Men jag fick snabbt ordning på henne och jag kunde sätta mig tillrätta och rida vidare.

 

För övrigt så ska Lotta fota nya bilder på mig och Britney någon dag. Har inga nya när jag rider henne.

14 april, Solar på altanen

Just nu sitter jag ute på altanen med datorn i knäet och solar i uppvikt tshirt och har kavlat upp pjamasbyxorna så magen, armarna och benen får sol på sig. Det är 23 grader varmt här i solen, riktig sommar värme och jag känner hur solen faktiskt bränner. Lyssnar på musik gör jag också. Fortfarande Kevin borg. Hans skiva är faktiskt bra.

Grannen skottar snö, ser lite roligt ut. Men han lägger den i solen så den smälter fortare och jag förstår att han vill ha vår. Nästan all snö i våran trädgård är borta. Om några dagar finns det nog ingen snö alls. Skönt! Då kan man börja kratta så det kommer grönt gräs, underbart. Den dagen jag kan börja ligga på gräsmattan och sola den dagen är alltid guldvärd varje år. Och snart är den här. Jag älskar sommaren!


14 april, Hjorstavallen










14 april, Dagens planer

Idag tisdag mitt på påsklovet ska jag:

Tvätta kläder
Städa mitt rum
Skiva klart artikeln
Skriva romananalys
Göra något åt mina trasiga naglar
Övningnsköra till stallet, rida Britney
Gå en promenad med min hund Nickolina
Titta på andra avenyn

Hur ser eran dag ut?


13 april, Upptäckte de som inte finns

Måste bara berätta en rolig grej innan jag går och lägger mig.

Idag när jag och Lotta åkte i hennes bil, hon körde.
Jag: Det börjar bli varmt om rumpan, har du rumpvärmaren på?
Lotta: Det finns ingen rumpvärme på min bil.
Jag: Men va? Joho, vad är det här för knappar då? (pekar på ett par knappar mellan sätena)

Hon har haft sin bil i evigheter och jag hittade rumpvärmen åt henne. Sen provade vi om den verkligen funkade och de gjorde den. Superroligt enligt min humor och vi skrattade en bra stund.


13 april, Skönt med bärbar

Nu när jag inte är i skolan på dagarna så upptäckte jag att det är trevligare att sitta med datorn i köket än uppe i arbetsrummet. Så jag flyttade ner helt enkelt. På eftermiddagen vid 6 tiden tänkte jag gå ut och sätta mig på verandan med datorn och njuta av eftermiddagssolen, men då började det regna, typiskt. Men i morgon, om det är bra väder (hoppas) så ska jag sitta ute i solen med datorn och skriva på artikeln. Vad skönt det ska bli! Det enda tråkiga är att jag inte har något trådlöst internet, men tur att jag har en sladd som räcker runt hela huset (upptäckte jag idag). Så just nu sitter jag faktisk i min säng, vilket jag aldrig gjort med internet förr. Superbra enligt mig.


13 april, Sol + regn = regnbåge








13 april, Vald till veckans blogg

Fick nyss en kommentar om att jag blivit utvald till "veckans blogg" hos Flippi så jag kikade in och såg ett helt inlägg om min blogg. Jättefint skrivet och hon har plockat ut några av mina bilder också. Ni hittar inlägget här. Supergulligt tycker jag. Tack så mycket.

13 april, Mina favoriter

Lotta älskar min hund. Lotta åkte precis hem och nu ska jag ta och laga någon form av middag. Fotograferingen gick bara bra och jag har även redigerat bilderna.


13 april, Kissemiss


13 april, På väg till stan

Nu ska jag hastigt och lustigt iväg till stan och möta en kompis och åka iväg och fota. Jobb. Sitter med tandborsten i munnen och bussen går om 10 minuter. Lägger in dagens outfit samt lite annat när jag kommer hem. Hörs senare.

12 april, Borta bra men hemma bäst

Nu är jag hemma efter en toppen dag. Strålande väder och bra sällskap. Fast nu är jag ruskigt trött efter att ha kört bil i 1½ timme. Huvudvärk har jag också, men de är jag van vid.
Har inget speciellt att göra uppe heller så jag vet inte varför men jag känner att jag vill vara uppe länge ikväll. Jag har ju trots allt lov. Ska se om det går någon bra film på tv, troligtvis inte. Mycket mer händer faktiskt inte i kväll.

12 april, Från Jasmines altan

Just nu sitter vi ute i solen på altanen med hennes kanin Nemo som är helt knäpp. Vi lyssnar på musik och har de superskönt. Klockan är fasiken snart snart 5 och det är varmt ute. Härligt.

Jag övningskörde hit, e4an. 110 kilometer i timmen. Ska även få övningsköra hem sen. Tog tyvärr inte med mig kameran, vilket jag ångrar lite.

Nu kom Jasmine med godis så jag ska fortsätta umgås med henne och lägga ifrån mig hennes dator nu. Ni får ha de så bra tills jag kommer hem ikväll.

12 april, Redo för Söderhamn




11 april, Solig ridtur

Vi tog oss en supersolig och varm ridtur. Årets första utan täckjacka!
Bilden är från idag, så det är såhär hon ser ut nu min strålande blondin Britney.



11 april, Utflykt till Hjorstavallen






















11 april, Ankor

Det bor 3 ankor i dammen vid stallet. Supersöta och nästan tama.








11 april, Tack för träningsvärken


Britney har gett mig en rejäl träningsvärk i låren. I går var hon superpigg och galen. Bockade, sparkade bakut och galopperade runt som en tok innan jag fick stopp på henne. Trippade mest hela ridturen och låtsades vara rädd för vad som helst. Så jag som red barbacka fick använda mina lår för att inte flyga av i bocksprången. Därav en fin träningsvärk. Men den bästa botemedlet mot träningsvärk är att träna ännu mer har jag hört. Det passar ju bra eftersom jag ska ut och rida lite senare.

Bilden är från en hopptävling i juni 2008. En felfri clear round och så kom vi 6a i en klass. Därav 2 vita rosetter. Duktig ponny!

11 april, Planer för påskafton

Utflykt med mamma, lilla syster och hunden. Grilla i en mysig dunge på en fäbovall. Det var tänkt att vi skulle njuta av solen, men just nu är det dimmigt ute, får hoppas den lättar. Annars blir vi nog inte där länge.
Jag övningskör såklart. Har även med mig kameran så jag kommer kunna fota massa mysiga stugor och gärdsgårdar och annat som kan bli fint.

Påskmiddag. Prinskorv, köttbullar, potatis allt sånt man har på julbordet fast nu råkar det vara påskbordet.
Ska även till Britney och rida.

Sen finns det nog inte så mycket tid över. Den tid som finns kommer jag tillbringa vid datorn och redigera bilderna från dagen.
 Ni får ha en bra påskafton.


10 april, Galen blandning

Det är ju nästan så att jag skäms för att jag bor här. Syrran satte ut påskfjädrar i våran gamla julgran som har frusitfast och inte går att flytta på. Alla som gått och åkt förbi har glott som fasiken och en liten unge stannade och sa: Pappa titta!

Inte okej! Absolut inte okej att ha påskfjädrar i julgranen. Jag ska nog gå och plocka bort dem när ingen i familjen ser.


10 april, Uppiggande musik och sol

Har precis gjort en ny spellista med massa musik som jag blir glad av. Glad är jag redan pga av det fina vårvädret. Strålande sol från en klarblå  himmel. Jag vaknade till och med av att det var för varmt för att kunna sova i rummet, är inte det härligt?
Nu ska jag äta frukost sen åka till Britney och rida en långtur i solen, gud vad härligt det ska bli!



9 april, Dags för en promenad i dimman






9 april, Hobbyfrisören Elise

Som vissa av er kanske redan vet så klipper jag hår lite då och då. Mitt eget men även andras. Mamma brukar jag få klippa lite då och då. Har även klippt en föredetta pojkvän samt hans bror och min lillasyster några gånger förut. Idag kom hon och frågade om jag kunde klippa henne och visst kunde jag det.
Hon ville ha lite rundat i topparna bak samt en halvlång snelugg som hon kan blanda in i håret om hon vill.
Klippte 3-4 centimeter på längderna och nästan en decimeter av luggen. Hon blev nöjd, tur det!





9 april, Påskkärringar


Det skuttade förbi 3 små påskkärringar och jag hann slänga fram kameran. Som tur är kom de inte hit och ringde på, för vi har inget godis, haha.

9 april, Intervjufika med Lotta

Nu är jag hemma från stan och intervjun gick superbra. Jag känner ju bruden sen förr så det blev en hel del flams och skratt, men lyckades få några porträtt och en del information så nu återstrå bara de största arbetet, att skriva ner allt till en intressant artikel. Vi gick en runda på stan också. Träffade en underbart glad brud som jag tycker om och som jag inte träffat på evigheter så det var roligt. Pratade ett bra tag. Sen åkte vi lite bil, bland annat till statoil för att tanka innan jag fick skjuts hem.

Supersöta Lotta på Dackås.






9 april, Dagens planer

Nu ska jag iväg till skolan på mediadag. Några gånger per termin har vi speciella dagar så de 3 klasserna på media gör saker tillsammans för att förbättra genemskapen. Klasserna turas om att ordna mediadagarna. De brukar innehålla lekar, tävlingar och massa fika. Men den här gången är det lärarna som ordnar och det skulle vara något med en journalistisk dag om jag inte har helt fel. Får väl se hur det blir. Slutar absolut senast 14.00 sen har jag påsklov.

När jag slutat kommer Lotta och hämtar mig på skolan. Vi ska åka ner på stan och sätta oss på ett fik så att jag kan intervjua henne om au pair, en artikel till Hudiksvalls tidning som ska publiceras på fredag nästa vecka alltså den 17e april. För er som inte vet var au pair är så kan jag tala om för er att Lotta ska åka till USA och vara där i ett år och ta hand om en familjs barn, som barnflicka ungefär.
Intervjun kommer nog gå bra och jag vet att vi kommer snacka om mycket annat också. Lite skvaller sådär som vi alltid har. Och eftersom jag har kameran med mig för att jag måste ha en bild till artikeln också så kanske det blir några övriga bilder från dagen som jag lägger upp senare.

Sen ska jag kika på en regnjacka som jag ska få av mamma. Om jag nu hittar någon jag vill ha. Får se hur det blir med det.
På kvällen händer nog inte så mycket. Har inga planer än, men är helt öppen för förslag. Får se vad som dyker upp, annars kanske jag bara njuter lite av lovet eller börjar skriva på artikeln medan jag har all information färskt i huvudet, det kommer jag nog göra.

Så ser min skärtorsdag ut, utan planer på att skära mig.


8 april, Jag börjar bli en riktig bilförare

Nu ska jag strax stänga ner datorn, torka håret och gå och lägga mig, men först ska jag skriva klar detta inlägg och berätta för er vad som hänt ikväll.

Övningskörde till stallet och var där i över 2 timmar. Hann rida en sväng. Tränade på tempoväxlingar, igångsättningar, halter, halvhalter och skänkelvikningar. Det gick superbra. Sen städade och pysslade jag lite i stallet i väntan på att mamma skulle komma tillbaka.
Sen övningskörde jag igen, runt lite på byn och letade upp en bra backe där jag skulle lära mig stå på kopplingen. Till en början skrattade jag bara och rullade bakåt. Men när jag skärpte till mig så lärde jag mig supersnabbt och nu kan jag stå på kopplingen. Sen lekte jag runt lite på smågatorna i byn tills jag hittade en parkering med kanske 10 bilar på som jag körde runt på och parkerade på olika ställen. När jag parkerat på säkert 5 ställen så sa mamma: Nu måste någon tro att vi har beslutsångest för vilken parkeringsplats vi ska välja. Någon dum idiot som åker runt och provar alla.

När jag väl bestämde mig för att köra hemmåt så tog jag mig en dusch och gjorde inpackning. Vek även lite tvätt innan jag fikade med mamma. 2 ägg och en korvmacka med saft till, härlig kombination, haha men gott var det.
Dags att stänga ner datorn och hjärnkontoret för idag.

Lyssna på denna låt, ni som fortfarande är vaken. God natt säger jag.


8 april, Ska ut och rida

Vilket jag inte gjort på säker 1½-2 veckor. Så nu ska jag tillbringa resten av kvällen i stallet hos Britney.  


8 april, Jag väntar och väntar

Kan det ge fan i att vara så grått. Jag blir ju deprimerad! Himlen ska vara klarblå och hur hög som helst, inte grå, tung och sluta vid trädtopparna. Nej nu får allt solen ta och komma tillbaka innan jag fryser ihjäl. Skakde tänder i dag också och så ska det inte behöva vara på våren!

Lagade nyss mat. Skulle koka potatis så jag hävde på plattan och gick och gjorde annat tills de hade börjat koka. När jag gick tillbaka till spisen efter 5 minuter kokade det inte än och jag svor åt spisen. Sen upptäckte jag att jag bara hade vridit till 1an i stället för 12an. Det kokar bäst på 1an har jag hört, inte.
Nu sitter jag här med superont i magen. Ajaj. Och ändå har jag bara ätit ett äpple och en banan till lunch så jag borde ju vara hungrig.

Just nu väntar jag på att mamma ska komma hem. Hon slutade liksom jobbet för 2 timmar sedan, så hon borde ha varit hemma för länge sen. Jag vill ju iväg till stallet. Eller vill och vill, jo jag vill fast det är inte så fint ridväder. Men Britney måste motioneras!

Haha! 2 söta småflickor gick precis förbi med sin mormor. Stampandes på rad i rosa och gula galonbyxor och bärandes på en hov. Plötsligt stannade den som gick först och skrek: haaaaaaaaaaaalt! Så den andra flickan gick in i den första. Så gulligt.


7 april, Close your eye


7 april, Feber?

Undra om jag är påväg att bli sjuk? Har frusit som en nakenhund hela dagen. Kunde inte ens vara utomhus utan att skaka tänder. Måste ha varit minusgrader ute i dag. Nyss var jag supervarm utan att ha klätt på mig och nu fryser jag utan att ha tagit av mig något. Feber på gång? Hoppas inte! Har även gått och gäspat hela dagen.

Dagen började med en nästan 2 timmar lång lektion klockan 8, skapligt trött. Sen hade jag matte B. Slutade vid halv 12. Då tog jag och en klasskompis bussen ner på stan och gick till butiken Olika som har 30% utförsäljning pga konkurs. Lite synd för det är en mysig butik, dock första gången jag var in där i dag. Gick även lite på stan. Sen försökte jag få tag i mamma så jag kunde få övningsköra hem, men utan framgång så jag fick ta bussen hem. Kom hem vid 2 och kände mig superstressad, men nu är den stressen nästan bortblåst och jag sitter här fast jag borde plugga till svenskaprovet som är i morgon.
Får ta mig i kragen och gå och göra det nu.


7 april, Stresdjävulen är här, igen

Min superglada strålande period är tyvärr över nu och den stressade perioden har tagit vid. Jag går inte längre med ett stort leende på läpparna hela dagarna och skuttar fram på rosa moln, utan går gäspandes omkring och beskymrar mig över allt jag har att göra men får ändå inget gjort.
Det börjar bli mycket i skolan igen. Stora prov titt som tätt, svåra obegripliga inlämningsuppgifter, ungefär hundra nationella prov, det är idétommt på ung-redaktionen på tidningen och jag har tagit på mig en artikel som måste vara klar senast tisdag, om en vecka alltså och det är ju lov och jag har planerat in annat. Just nu känns det som om hela mitt lov kommer gå åt till att plugga, skriva och fota en sjuktkrånglig fotouppgift som jag inte har en aning om vad och vem jag ska fota, suck.
Nu hoppas jag bara att den här perioden går över fort som fasiken så jag har tid att njuta av våren och solen (som idag är spårlöst försvunnen).


6 april, Klippte topparna

Oj, suddig bild, men iaf. De jag tänkte berätta var att jag tog fram saxen och klippte topparna 3-4 cm. Lite rakare blev det.


6 april, Skynda långsamt

Några av er ligger nog och sover nu, ni som har lov. Några skyndar sig till skolan, sitter på bussen. Några har redan börjat skolan, eller väntar på första lektionen. Själv sitter jag med datorn vid fönstret och ser då och då någon springa eller gå sakta eller snabbt förbi fönstret, på väg ner mot skolan. Jag försöker faktiskt vakna till liv. Har duschat och tvättat håret, men ögonlocken är ändå tunga och jag känner hur slö kroppen är. Vaknade vid 8 men låg kvar och drog mig en halv timme. Jag har inte bråttom än på en och en halv timme. Så jag ska ner och äta frukost och läsa tidningen i lugn och ro. Prata lite med mamma som precis kom hem nu (hörde bilen på nedfarten), torka håret, välja kläder och packa väskan.

Dagens planer:
11.00 Allergimöte
12.20 Skolan, mediekommunikation samt engelska B.
15.30 Möte på HT, (tidningen)
16.30 eller 17.15 buss hem.
Äta middag, åka till stallet, hem och plugga till svenska provet på onsdag. Sen sova!


5 april, Fortfarande hos Jasmine

Skriver lite snabbt från Jasmines dator nu. Vi har varit vakna ett bra tag faktiskt, men bara slöat hela dagen. Småpysslat lite och tagit det lugnt. Även roat oss i tvättstugan, kul va?

Jag kommer hem vid 8 ikväll. Då ska jag fixa bilder på skorna och de jag köpte. Ha de så  bra så länge!

4 april, Hos Jasmine

Sitter vid Jasmines dator nu. Tog just en paus i fixandet av mitt hår för att jag kom på att jag saknade bloggen lite.
Var ju som sagt i Gävle och shoppade idag. Hittade ett par supersnygga klackskor, ett diadem och ett par örhängen. Ni får självklart se senare när jag kommit hem, i morgon eller på måndag.
På tåget hem var det proppat med folk. Bredvid oss satt ett gäng killar som var jätteleriga och lortiga. De hade tydligen spelat amerikans fotboll. Satt även bredvid två skogsmullar som inte alls luktade gott. Blä. Nu är vi i alla fall hemma hos henne, såklart, har ätit kycklig och ris som vi själva handlade och lagade, supergott.

Ni får ha de så bra ikväll, de ska vi ha. Pusspuss.



3 april, Blir borta i helgen

Nu har jag kommit hem från Edsbyn. Det var helt okej, lite kallt pga att det var i en ishall, men vi överlevde. Nästan 4 timmars bussresa dessutom. Jag håller på att laga mat nu, kan kännas välbehövligt eftersom de enda jag ätit idag är lite yoghurt, 2 mackor, ett äpple och en halv nektarin och en godis. Men nu blir det mat.

Vid 9 i morgonbitti
hoppar jag på tåget mot Gävle. Jasmine kliver på efter vägen och vi möts på tåget. Väl framme i Gävle så kikar vi väl runt i affärer, vår/sommarskor måste jag kolla efter. Kläder är jag faktiskt inte i behov av. Iallafall, vi ska ha superroligt på stan. Även att Idol är där just i morgon! Stan kanske svämmar över av audituonfolk.

Sover hos henne och kommer hem på söndag eller måndag, någon gång. Kanske skriver något inlägg från hennes dator, men annars får ni ha det så bra i helgen! Vissa börjar ju sitt lov nu, själv har jag 3 dagars skola + en mediadag kvar. Sen får även jag lov.


3 april, Företagsmässa i Edsbyn

Good morning friends!

Ännu en toppen dag. Riktigt varmt och skönt ute, eller iallafall +6 grader så här klockan 8 på morgonen när jag var ut och hämtade tidningen. Sen läste jag nyss i tidningen att det ska bli 12 grader varmt och ännu varmare till veckan.
Yes! VÄLKOMMEN VÅREN!
Ska strax gå och göra mig iordning, fixa håret och ta på lite smink. Sen vid 9 tar jag bussen in till skolan för att sedan ta en annan buss till Edsbyn med massa folk från skolan. Vi ska på företagsmässa! 

Där den röda pilen pekar ska jag åka idag. Kommer hem senare i eftermiddag.


Ni får ha en bra fredag och början på en fantastisk helg, det ska jag ha!

2 april, God morgon torsdag

Sitter här och kämpar med att hålla ögonen öppna, vilket inte är det lättaste såhär på morgonen. Har över en och en halv timme på mig innan bussen går så jag snart ner och äta frukost och läsa tidningen i lugn och ro. Behöver inte fixa iordning mig nått heller eftersom jag ska ha idrott direkt på morgonen, så på med mjukisarna och en slapp tshirt.
Tar med mig jeans och ombyte sen såklart.
Som sagt, ska till skolan mitt på dagen och ha idrott och prov i samhällskunskap B. Får se hur de går, känner att jag kanske kan behöva ett lycka till.

Ni får en bild på mig från igår, bjuder på den såhär på morgonkvisten och ni får ha en bra dag.



Ikväll klockan 19.00 avslutas outfit-tävlingen jag är med i. Så in hos Elin och släng in era röster.

1 april, Kortleks lek






RSS 2.0