29 september

I morse gjorde jag allting baklänges. Jag vet inte varför, det bara blev så. Jag började med att äta frukost och sedan fixa håret och klä på mig och sist sminka mig, det brukar vara tvärtom. Jag hann iallafall med 11.10 bussen in till stan och sedan 11.45 bussen till skolan. Lektion från 12.20 till 14.15. Åkte jag hem och åt, sen bar det av till stallet. Någon hade tagit bort den döda grävlingen och blodet och alla inälvor så låg på vägen igår, tur det annars hade jag fått kväljningar igen.
   Britney var superduktig i dag med, dressyrponnyn, kul nu när hon börjar komma igång på riktigt. Snart får jag galoppera. Efter stallet så pluggade jag faktiskt till engelskaprovet, duktiga jag. Sen var jag ute och sprang 2 kilometer innan jag duschade. Det är ju coopertest på idrotten om 2 veckor, och jag ska ha förbättrat min tid sen förra gången så det är lika bra att röra på sig!

Jag bara går och väntar på att det ska bli onsdag så jag får min efterlängtade systemkamera! Har så otroligt många idéer och platser som jag bara måste få på bild. Nu innan hösten försvinner, åh, och bara för att det är jag med min maximala otur så kommer jag inte få kameran på onsdag, utan kommer bergis behöva vänta en vecka till. Gah, jag vill fota!

Hört på busshållplatsen vid bowlinghallen.

Kille 1: Har bussjäveln kört i diket eller?
Kille 2. Det finns ju många diken på väg från stationen och hit har jag hört.

Det finns inte ett enda dike, mitt i stan liksom. Jag kunde inte låtabli att skratta.

Med Emma och Sandra

Mamma skjutsade mig ju till Emma på eftermiddagen. När jag kom dit så var Emma och Sandra i köket och bakade äppelpaj. De åt middag och sen satt vi och pratade och tittade på bilder på Emmas dator. Sen kollade vi på Fear factor och åt äppelpaj och vaniljvisp. Emma's katt Cesar låg på min mage och gosade hur längen som helst. Jag vill verkligen ha en katt, synd att min lillasyster är allergisk. Vi gav Emma's häst Annie kvällsmat och la på henne ett täcke, ruggigt kallt och blåsigt ute på kvällen nu. Sen satt vi och pratade lite till innan vi gick ut till bilen. Emma skulle övningsköra, skjutsa hem Sandra så jag åkte med en bit. Mamma kom och hämtade mig och jag berättade för henne att jag var sugen på att övningsköra jag också. Nog för att jag kört typ 200 meter förr en gång, vilket inte alls gick bra. Men vi åkte iallafall iväg och körde efter en grusväg och det gick faktiskt väldigt bra! För att vara andra gången jag kör, och jag körde långt in i skogen, vände och växlade till och med upp till 3an, känner mig faktiskt stolt och låt mig vara stolt. 
  
När jag kom hem pluggade jag lite engelska och litteraturhistoria och kollade på Idol. Nu ska jag bara sitta och här och prata med Victor en liten stund till sen ska jag krypa ner i min sköna säng och sova riktigt länge. Börjar ju inte förens 12.20 i morgon, skönt!

Godnatt!

28 september

Jag tog mig en välbehövlig sovmorgon i morse, iallafall till 11. Men det är så knepigt på morgonen, från klockan 7-9 kan jag inte sova. Har varit så i 2 dagar nu, sedan jag försov mig så hemskt i fredags. Menmen, det går väl över.
   Mitt på dagen var jag i stallet hos Britney. Hon var superduktig i dag. Red iväg och klättrade och det var verkligen bra för henne, mjuk och fin blev hon, kul!

Det blåser jättemycket ute, det var inte lätt att köra moped, blåste hit och dit. Jag såg även en död grävling eller något sånt djur på vägen till stallet. Det var blod och inälvor över hela ena körfältet, måsta över på andra sidan för att inte köra i det. Äckligt var det, stackars lilla djur. Nu när det blåser så mycket ute så yr löven omkring överallt och man får passa sig för att ha munnen öppen för mycket för då får man smaka på naturen.

   Efter stallet var det dusch och mat som gällde. Nu har jag precis gjort iordning mig till hälften. Har sminkat mig och fixat håret, men har kläderna kvar. Sitter här och väntar på att Emma ska ringa och säga att hon och Sandra har kommit hem så jag kan åka dit. Vi får se vad vi hittar på, nått spännande blir det nog. Jag kommer hem senare i kväll, jag har ju sovmorgon i morgon så för mig spelar det ingen roll hur sent vi umgås i kväll men Emma och Sandra börjar nog tidigt så det blir nog inte så sent ändå. Nu ska jag gå och välja kläder. Jag borde även plugga till engelskaprovet på onsdag, suck. Aja, det får jag göra i morgon helt enkelt.

Presenter

Tänkte att jag skulle visa lite bilder på en del av det jag fått idag.
Pärlörhängen och fotlänk av lillasyster.
Blommor, skjorta, väst, strumpbyxor och 2 par varntar av mamma.
500 kronor av storasyster med familj.
200 kronor av Ingrid och Lennart.
Halsduk och vantar av Carola.
Snopp-ljus och klubba av Andreas.
Min systemkamera får jag på tisdag eller onsdag, yes!
Snart kommer Abbe och Lotta, får se vad de har med sig, spännande!


Verkligen tack för alla gratulationer! Hur många som helst, kul!

Min födelsedag!

Såklart den bästa dagen på  hela året.

Det är precis som när man var barn. Från klockan 7 i morse kunde jag inte sova. Låg och väntade och väntade, till slut måsta jag springa på toa för att inte kissa på mig.
Vid 9 åt jag frukost och gjorde mig iordning och öppnade det första paketet. En snopp-klubba och ett snopp-ljus från Andreas. Som jag skrattade! Sen kom lillasyster med ett paket. Stora pärlörhängen och en fotlänk. Jag fick massa gula rosor av mamma. Sen åkte vi till stan. Gick på Expert och kikade på systemkameror, min kommer på tisdag eller onsdag :) Det blir en Sony. Jag fick en del från h&m. Svart skjorta, en beige väst, strumpbyxor, och 2 par vantar svarta och vita.

Sen åt vi på mitt favorit ställe, Noj's. Friterad kyckling med ris och sötsursås, absoluta favoriten och mätt blev jag!
   Nu väntar jag på att pappa och Carola ska komma och fika. Mer presenter såklart. Senare kommer Abbe och Lotta. Massa fika resten av dagen. Tack för alla gratulationer!

26 september, nära!

Skapligt jag försov mig i morse alltså. Vaknar halv 9 och tittar på väckarklockan, känner på knappen och upptäcker att den är på off. Skyndar mig att kolla mobilen och den är ju givetvis också halv 9. Flyger upp ur sängen och får fram "jag har försovit mig, kan du skjutsa mig till skolan?" till mamma. Har första lektionen 9.10 och det tar 20-25 minuter att åka bil till stan, snacka om att jag hade bråttom. Stod framför garderoberna och bara stirrade på kläderna, klädvalet brukar ju ta 20 minuter varje morgon och idag gick det på 2. Fick sminka mig och äta frukost i bilen. Men jag hann till lektionen iallafall!
   Fotolektionen gick bra. Jag fick bakelse av Linnea och Ida och de sjöng för mig eftersom jag inte träffar dem i morgon, tack flickor! Jag fick ett lustigt paket av Andreas, ett inslaget med en snopp-klubba fast tejpad utan på. Jag skrattade, nog för att jag inte har öppnat det än men jag tror inte att jag vill öppna det heller och jag vågar inte heller gissa vad som är i, återstår att se, det visar sig i morgon.
   Slutade faktiskt 12.30 i dag eftersom vi inte hade någon praktiskmarknadsföring. Stan en sväng, se men inte ta med hem. Gah, jag blir galen om jag inte får shoppa!
Det märktes hur tydligt som helst att folk har fått lön nu för gud vad många det var på stan trots att klockan bara var 1. Trängsel i affärerna och proppat på fiken.

Hösten är verkligen här nu. Fler och fler löv har börjat falla till marken. Det prasslar sådär mysigt när man går. Det är fint väder på dagarna, inte alls kallt och jag gick faktiskt i klänning idag utan att frysa. Än så länge tycker jag om hösten. Men vänta bara tills det blir mörkt och kallt, jag har en känsla av att jag kommer klaga en hel del då. Men just nu ska jag passa på att njuta av det fina höstvädret och ta mig en ridtur i höstskogen. Luffsa fram bland löven. Det är bara skritt och trav som gäller än men snart, snart kan jag börjar lägga in galopp.


25 september, inte alls långt kvar nu

Med 2 fjuttiga dagar kvar så har jag börjat planera vad jag ska göra på min dag och vad jag vill ha att bjuda på.
Mamma bad mig göra en lista på vad jag ville ha.

Jordgubbstårta att bjuda på (eftersom jag själv inte äter tårta)
Bullar, köpta och hembakade
Kakor, chokladrån, singoalla.
Läsk, sprite, fanta, INTE coca-cola
Carola's snacks (jag måste ringa till henne och fråga om receptet)

Sen har jag inte hunnit skriva ner mer på listan. Jag satt och rabblade upp massor nyss vid matbordet men nu har jag glömt bort hälften.
Mamma avslöjade iallafall att vi ska åka till stan och shoppa (mycket troligt att det blir en systemkamera som jag tjatat om) och luncha på ett ställe som jag får välja. Men jag vet absolut inte vart jag vill gå och äta. Min första tanke var Subway, men det kanske inte är så roligt på ens födelsedag ändå. Så jag kan ju dra till med något bättre som Kina. Men jag får se, har väl inte ens ätit på hälften av alla matställen i stan.
  Sen på eftermiddagen hade jag tänkt att det skulle vara fikabjudning. Ska ringa och bjuda pappa och Carola senare.
Och Lotta och Abbe skulle komma de också. Får se vad det ramlar in för folk. Fika blir det iallafall (: Men det är ju som sagt på lördag, någon dag dit.

I morse blev jag tvungen att kliva upp klockan 6. Börjar skolan 8 så jag måsta ta 06.57 bussen. Men snälla Andreas ringde och erbjöd mig skjuts till skolan. Så han och Joakim kom och hämtade mig strax innan 7, inte för att jag var klar då så de fick stå i hallen och klia min hund och sucka en stund medans jag sprang runt och gjorde mig iordning.
Skolan var hyffsat lättsam idag faktiskt. Mediekunskap, historia och idrott. Klassikern skoljoggen på idrotten, men eftersom våran lärare är bäst så gick vi ett varv på 3 km slingan. Duschade och gick ner på stan till närmaste busshållplats. Satte mig på bänken, smsade med Jimmy och väntade på bussen. Efter någon minut kommer snuskgubben (han som en gång suttit och smygrunkat och sedan slängt en ihopkunten kondom en halv meter från mig och en kompis, när vi stod på samma hållplats) och ställer sig en meter ifrån mig, tittar sig omkring och sedan sätter han sig på bänken 2 dm ifrån mig. Han är stor, jätte stor, har äckliga tår, ja han är barfota i sina tofflor, och så luktar han uteliggare. Nog för att han är en uteliggare men iallafall. Som tur är så kommer bussen innan han hinner våldta mig, äckelgubben.

Jag har nyss ätit stekt potatis och köttbullar som mamma lagat åt mig och om en timme ska jag kila ner till sjukgymnasten på behandling. Jävla rygg. Nu har det börjat bli så illa att jag får ont av att sitta i skolan. Ska fixa en mjukare stol i morgon. Det borde vara förbjudet med trästolar, eller hur Linnea?
   Efter besöket ska jag åka till stallet och ta mig en tur på Britney och utforska nya ridvägar. Igår hittade jag en bra runda och jag blev riktigt förvånad när jag märkte vart jag var någonstans efter att ha haft absolut noll koll mitt ute i skogen. Tur att hästen hittar hem igen.

Jag tittade en snabbis på Idol igår, och jag måste säga att Johan Palm, den lilla långhåriga blondinen, han är grymt bra och jag skulle lätt kunna se han som sångaren i något band. Inte för att jag är någon fan av idol, men HEJA JOHAN!

Jo en sak till var det. Mitt hår! Det är ju så slitet, jag borde klippa mig, men jag vill ha långt hår. Men nu har jag kommit på att jag ska försöka sluta platta det. Eller ja, luggen får jag platta och den måste jag platta. Men annars har jag faktiskt klarat mig ungefär en vecka nu och fler ska det bli. Det är även inpackningar och serum som gäller nu. Friskare hår, kämpakämpa. Får väl se hur det går när jag åker utomlands och det bleks av solen.


24 september

Var är orken?
Var är den glada Elise?
Jag förstår inte. Jag är sjukt trött och blek, hemskt blek!
Har ett 3 nyanser ljusare puder på mig idag än vad jag brukar ha och det syns ändå en "kant" om man säger så. Ni fattar.
Då är jag blek kan jag lova. Bara på väg att bli sjuk kanske? Det ska iallafall bli rikligt med sömn i natt så kanske jag mår bättre imorgon.
   Eftersom orken försvann så okar jag inte blogga heller. Får göra det en annan dag helt enkelt.
Nu ska jag gå och byta om till ridkläder sen åka iväg till Britney och ta en lång härlig ridtur medans solen är uppe någon timme till. Utforska nya ridvägar, det är alltid lika roligt.
  Puss på Lotta som orkade med mig en sväng på stan idag, åka bil, snacka och fördriva tiden tills bussen går.
Har även skickat in den lilla lilla lappen om att jag vill ha hem skolfotografierna och katalogen, så det är bara att hoppas på att de kommer så fort som möjligt så jag och Lotta har något att titta i.

23 september, det närmar sig!

Lagomt sur jag blev i morse eller? Slog näven i väggen och hade god lust att skrika allt jag kunde.
Varför? Jo, just för att jag kom till skolan före 8 för att ha lektion 8, trodde jag ja. Men nejdå, den lektionen vart det inget av och jag började 10.15. Dåligt förbannad jag var då. Men Nico räddade situationen lite iallafall. Vi drog ner på stan och fotade, rätt mys i förmiddags solen.
  Shit vad mycket pantbukar det finns i vattnet vid Möljen alltså! Där har uteliggarna enorma mängder pengar. Lite svårt att komma åt dem kanske men ligger där gör de. Överallt. En cykel hittade vi också i vattnet och en och annan vägskylt. Nico  berättade att någon dykare hittat 36 cyklar där. Ja man kan ju lista ut själv vart alla stulna cyklar tar vägen.
  Sen blev jag lite mer sur på fotolektionen. Vi är ju så sjukt beroende av solen och i dag skulle vi fota porträtt i motljus. Självklart så hinner 2 personer fota sen är solen borta. Och självklart så var jag en av de som inte hunnit fota eller stå modell, livet suger. Mycket småkryp var det också, som flög. Vidrigt! 
  Det enda + med skolan i dag var att jag hittade 1,50 kr på golvet. Så bra var den skoldagen.

Sen på bussen hem lyckades jag sätta mig bredvid en "dam" (tant skulle jag vilja säga men jag ska vårda mitt språk, men hon var väl runt 50 år) som stank, verkligen stank, bajs. Ni vet så som det luktar på äldreboenden, tant och gubbajs. Det luktar inte gott alls. Jag satt och luktade på min jacka och försökte sitta så långt ifrån henne som möjligt hela vägen hem.

Jo föresten, igår klagade jag ju på att det klirrade dåligt i kassan. Men det klirrar lite mer nu. Mamma klagade på ett litet hål i mina strumpbyxor och sa att det såg horigt ut, men jag lovar hålet är inte större än en halv cm i diameter. Men jag fick iallfall en hundring, antagligen för att kunna köpa nya. Tack mamma.
Och i natt tog det en evighet innan jag kunde somna, men under den evigheten hann jag fundera ut en hel del. Det ploppade upp en superbra början till min rapport om reklamfabriken, så den kladdade jag snabbt ner på ett papper. Och när jag la mig ner och blundade igen så kom jag på ännu mer bra meningar till rapporten. Sen så vet jag precis vad jag ska göra i projektarbete! Fast jag tänker inte avslöja allt än. Några vet, och några kan säkert lista ut det redan.

Dagens låt: Pussycat dolls - when I grow up. Har sjungit på den hela dagen. Och puss på Ludde som var snäll och laddade ner den åt mig eftersom torrent spökar för mig.

Nu ska jag försöka lära mig matte med hjälp av dvd-skivan.



22 september

Jag kan inte annat än säga PUSS på måndagar. Fetaste sovmorgonen till 12.20, slutar 14.30. 
Hade tid hos min sjukgymnast klockan tre. Hon gillar mitt hår. "Är det äkta? Det är så fint" .
Fick massage.
Stan sen en sväng. Träffade Emelie och Tom en snabbis.
Det blev ett impulsköp på gina tricot. En svart/vit tubtop för 74,50 kronor. Värt det, även om det klirrar dåligt i kassan för tillfället.

Bussen hem, att läsa Metro på bussen har blivit ett måste. Ett bra sätt att få en snabb överblick över omvärlden, och man har faktiskt tid att läsa på bussen.
Bankade in några engelska glosor i skallen och såg 1½ avsnitt av The Hills.

Jo, Andra Avenyn hade ju säsongsstart igår kväll men jag måste säga att jag blev riktigt besviken. Mina förväntningar var snäppet högre än vad som visades i det 104 avsnittet. Hoppas det blir bättre såsmåningom iallafall.

Dagens outfit:
Vita skor, Wedins
Vita leggins, h&m
Brun klänning, USA
Svart korfta, h&m
Vita pärlöghängen och halsband.
Frisyr: Den klassiska knuten, stilrent, snabbt och enkelt.


Dagens maträtt: Pasta-sallad, gott, nyttigt och enkelt. Helst när mamma har gjort iordning så att det står i kylskåpet när jag kommer hem.


20 september

Idag fyller Ludde 17 år och jag har namnsdag, så grattis på oss :)

Klar blå himel, 17 grader varmt och en mysig höst skog. Jag red världens mysigaste ridtur på 2 timmar.
Britney är bara bäst.
På kvällen åkte jag med pappa och lilla syster till Sundsvall och gick på bio.
Vi såg Mirrors. Den var bra, läskig.

Även att jag har pajat en toalettstol här hemma idag. Den läker vatten som fan, plaskigt i hela badrummet.
Det var ju mindre bra.
 
Pappa vid fika bordet: Den här osten är från 60-talet.
Vi: Jaha?
Pappa: Det är fläckar på den.

19 september

Det känns som jag har gått upp 2 kilo på bara en timme nu. 2 stora potioner tacos och Rio's blodapelsin läsk till det.
Magen sväller upp kan jag lova, känns det som iallafall.
Om jag ber pappa snällt så kan vi nog åka på modevisningen som är i Sundsvall på IN i morgon klockan 2.
Jag vill dit.
Sen ska jag nog be pappa åka på kiosken och köpa godis åt mig, det är ju ändå fredag.

Fotolektionen idag var mindre lyckad, föresten den enda lektionen för idag. Vi skulle ut och fota skuggor, men när vi kom ut så var såklart solen borta.

När jag gick ner på stan för att ta 34an hem så blev jag lite smått tokig på mig själv.
Jag kan verkligen inte sluta titta på hur folk matchar sina kläder och accessoarer.
Idag såg jag en tant, 50 års åldern, med en blå cykelhjälm, grön jacka och en röd cykel. Jag menar, jag borde inte bry mig om hur andra ser ut . Okej om jag vill inte vill se ut så, men att jag går på stan och stör mig på andra människor stör mig faktiskt en aning.

Min lilla syster har slarvat bort min cykel. "Någon har snott den".

16 september

Tisdagar är faktiskt den värsta dagen på hela veckan.
Och allt har varit emot mig hela dagen.
Ingenting gick som jag ville på fotot och jag fick inte till en enda bra bild.
Lite kul blev det iallafall när Sofia råkade släcka det röda lyset i mörkrummet, och eftersom det bara var tjejer där så skreks det en hel del.
Enda bra med dagen var att vi slapp engelskan och fick sluta vid halv 2.
Men även att jag spilde ut en lärares kaffekopp så det blev kaffe överallt, men jag gick bara därifrån, busigt.
Nog för att jag har dåligt samvete nu och är rädd för att hon ska skälla på mig i morn, attans!
   Det blev donken med Emelie, Towa och Tom efter skolan, Tom bjöd.
Tack så mycket :)
Sjukt mycket plugg när jag kom hem.
Fortsätta plugga hela kvällen, så blir det när man skjuter på allt till sista dagen.
Jag får skylla mig själv helt enkelt.

Tur att jag har skönaste låten iallafall, Rihanna - good girl gone bad

15 september

Dagens sovmorgon var iallfall uppskattad.
Fick skjuts av Andreas till skolan.

Det var inte alls kul att komma till skolan idag.
Flaggan på halvstång och minnesstund i cafeterian, det är för hemskt, vila i frid Robin.

Stan med Nico och Emma en stund efter skolan.
Frös ihjäl, det är verkligen dags att ta fram höstkläderna nu och lägga ballerina skorna på hyllan.
   Jag har sjukt mycket läxor och uppgifter som bara måste göras, men gör jag dem?
Nej, verkligen inte, jag knäppte bilder på mig själv istället.
Sen åkte jag till stallet och red ut i skogen en timme.
Var sjukt rädd för att jag skulle se en björn, men jag såg ingen som tur var.
Har ju börjat trava nu, det går framåt.
Det sprang en räv på våran gräsmatta när jag kom från stallet.
Man kan ju undra vad en räv gör mitt i ett villaområde.
   Även att min digitalkamera har lagt av totalt nu, efter 10000 bilder strejkar den rejält med en trasig display och evigt suddiga bilder.
Men det gör ingenting. Det är bara 11 dagar kvar tills jag får en systemkamera.
Den kommer jag vara rädd om kan jag lova!
Nu ska jag dricka min kopp varma oboy, ett dagligt måste, beroende?



15 september

Nu har måndagen precis börjat och jag sitter fortfarande klistrad vid datorn.
Eftersom min blogg är ny så tänker jag skvallra lite om vad jag hade tänkt att den ska innehålla.
Jag kommer utgå ifrån vad jag själv tycker och tänker, egoist? äh, vem är inte det?
Det kommer bli en del smakprov på bilder som jag fotat och redigerat.
När min födelsedag har passerat så äger jag en systemkamera, då är det verkligen ut och fota som gäller,
sen in i värmen till en kopp varm oboy och photoshop.
Ser verkligen fram emot en bra höst i år.

Eftersom jag är galen i kläder, skor och väskor så kommer ni få se mina inköp och även dagens outfit lite då och då.
Kan redan nu avslöja en liten hemlighet, nog för att några av mina vänner redan vet om den men, jag måste matchar kläder, skor och väskor. Jag skulle aldrig gå med t.ex ett par vita leggins, en blå klänning, silverskor och en svart väska och guld accessoarer. För mycket färger, det går absolut inte. Jag går heller inte ut bland folk i mjukisbyxor. Fåfänga säger vissa. Men nog om det.



14 september

Igår var det en tung dag för många.
Hoppas du har det bättre där du är nu.
Vila i frid Robin Berg.
Våra tankar är hos dig.

Det känns som att det inte är värt att göra någonting just nu.
Mormor och hennes sambo är här nu, för att fira min födelsedag som är om 2 veckor.
Vi har fikat och ska äta middag senare och jag får väl någon present.
Jag borde plugga, men jag har bara lagt det åt sidan.
Det känns inte som att det är viktigt nu.
Ska iallafall ta en skrittur på Britney i kväll, det blir nog skönt att få komma ut en sväng.


RSS 2.0