31 december, sista inlägget 2008

Nu är middagen avklarad med sin förrätt, varmrätt och efterrätt. Jag fick mina specialgjorda rätter, medans de andra åt av de vanliga. Vi har tittat på Hemsöborna, några goda skratt fick jag mig. Några av grannarna har redan skjutit raketer. Säkert för de mindre barnen som går och lägger sig tidigt.

Nu är det bara 1 och en halv timme kvar på detta år. De känns som de kommer bli ett bra år faktiskt. Jag har redan hunnit få massor av gott nytt år sms, och har även skickat en del, men några till blir det innan tolvslaget. Hoppas bara batterierna på mina mobiler håller, glömde såklart båda laddarna hemma. Och ingen har en telefon av lika märke som mig heller, typiskt. Jag glömde även min jacka hemma, hur man nu kan glömma den! Jag får åka och hämta laddarna och jackan i morgon helt enkelt.

Gott nytt år allihopa!
För de ska jag ha.


31 december, ta det lugnt ikväll

Nu är väskorna packaed och stallkläderna på och jag är redo att åka hemifrån. Ska till stallet och rida en sväng först, inviga min nya pannlampa om jag inte hinner ut medans det är ljust, men eftersom de redan hunnit börja skymma så kan det bli svårt. Måste bara köpa batterier till den. 
 Sen blir det middag hos pappa och filmmys i soffan med nå gott tilltugg, äppelbitar är aldrig fel. Men de kommer nog finnas chips också. Vi ska såklart gå ut och skåla vid 12 slaget och titta på fyrverkerierna.
Får se om jag bloggar något mer ikväll, annars så hörs vi nästa år hörrni!

Ta de lugnt ikväll nu, det ska jag göra.

31 december, år 2008

Givetvis kommer man inte ihåg allt man gjort under ett helt år. Men man har ju sina minnen och favoriter. Även tragiska minnen och tråkigheter.

År 2008

Januari: Tillbringade mycket tid på ridklubben med mina stallkompisar som jag nu har glidit ifrån. Det var fortfarande tomt efter min favorithäst Celyn, men jag tränade mycket med lilla Britney.
Februari: På alla hjärtans dag var jag med om en olycka i stalle. Britney bråkade med shettisen Frida på stallgången och jag hamnade emellan. Britney knuffade mig så jag ramlade och sedan klev hon mig på smalbenet med broddarna. Allt snurrade runt och jag kunde inte gå på benet. Har fortfarande 2 blåa "hål" in i benet som ömmar.
Mars: I slutet av månaden åkte jag till Göteborg och roade mig, shoppade och träffade trevligt folk. Såg och pratade även med hon som spelar Linda, Roxannas mamma i Andra Avenyn. Var även nära att missa tåget eftersom jag helt glömt bort att man skulle ställa fram klockan en timme till sommartid.
April: Tillbringade en del tid i solariumet, ville inte vara blekast på våren. La ner mycket tid på skolan, spelade in film och gjorde 10tals intervjuer. Försökte även fixa sommarjobb, utan framgång.
Maj: Vann min klass på en dressyrtävling. Började gå hos min sjukgymnast. Även slutspurten med allt skoarbete som skulle vara inlämnat. Men många härliga soltimmar.
Juni: Firade skolavslutningen med omprov klockan 8 på morgonen. Slutade alltså 1an och sa välkommen till en underbar sommar. Var mycket i Söderhamn hos Jasmine. Firade midsommar i myggiga Kalix med en del av släkten. Britney blev halt och var det hela sommaren och halva hösten.
Juli: Spenderade nästan all tid med min dåvarande pojkvän. Blev även vittne till en misshandel och sjukt orolig när en när och kär hamnade på akuten. Även solade massor såklart. Och åkte på semster till Malmö och Danmark där jag shoppade och gick på Tivoli och åkte sjukt läskiga men roliga karuseller. Var såklart med kompisar så ofta jag hann. Eftersom Britney blivit halt så känndes de som jag hade all tid i världen.
Augusti: Hade mina galenskaper och fick för mig att jag skulle motionera en kväll, och sprang 12 varv runt villan. Och att jag skulle öka ett varv för varje dag, haha. Jag sprang aldrig mer runt huset, det var för tråkigt. Njöt av de sista veckorna på sommarlovet. Var på Cityfesten med Jasmine. Shoppade massor hela sommaren, förstår inte vart jag fick pengarna ifrån när jag inte hade något sommarjobb, haha. Började 2an.
September: Den årliga marknaden spenderades med många goda vänner och jag hade superroligt. En kompis tog körkort, till mycket nytta för mig som får skjuts till skolan. En kompis dog, mycket tragiskt. Började rida Britney igen. Får inte glömma att jag fyllde 17, men de var inget märkvärdigt med det, bara ett år närmare 18 såklart.
Oktober: Fick min systemkamera i början av månaden så var ute och fotade en hel del. Gick på en dryg kurs för att få övningsköra. Tog flyget till Gran Canaria och solade och badade 7 dagar, superhärligt! Där jag åt världens godaste pizza.


November: Det hände inget speciellt utan allt rullade bara på som vanligt. Skolan, Britney och fika på stan med kompisar. Gick även på möten på Hudiksvalls Tidning och planerade upp artiklar som jag ska skriva.
December: Fick reda på att jag är allergisk mot vetemjöl, mjölkprodukter och nötter, även massa mer. Firade jul utan att titta på Kalle Anka. Var inte alls mycket i skolan. Jullovet tillbringar jag hemma i förkylning som vägrar ge sig. Träffade Kevin, Robin och Alice från Idol.


31 december, sista dagen på året

God morgon allihopa

Vaknade nyss med ett ryck och började tänka igenom de jag skulle göra idag och jag har fortfarande inte fixat skjuts eller något sånt, så jag får se hur det löser sig.
Har fortfarande ont i halsen. Men hoppas lite varm risgrynsgröt, ett par korvsmörgåsar och ett glas persiljevatten hjälper halsen, haha. Frukost ska det iallafall bli inom kort.

Jag kommer ihåg i mileniumskiftet, 1999-2000, då alla trodde att världen skulle gå under, att datorerna skulle krascha och gud vet vad. Men ingenting hände. Bara att det var svinkallt den natten. Bara för att vi byter siffra på året så betyder de ju inte att vi kommer dö i en stor katastrof, nej de där tror jag inte på. Jag ser bara fram emot det nya året, verkligen. För så fort vi hoppar över till 2009, så närmar vi oss våren och sommaren. Sedan hösten då jag fyller 18 och kan ta mitt efterlängtade körkort. Jag ska ta körkort 2009.
Senare idag kommer jag lägga in
någon form av lista/inlägg om de 2008 och 2009, men mest om mina framtidsplaner för 2009.

Tittade ju på Paradise hotel finalen igår. Marre vann och jag blev sur. Camilla hade varit den värdigaste vinnaren, men inte mycket jag kan göra åt saken. Jag vet att det är en flera år gamal serie, men de visar den ju. Då kan man lika gärna kolla.

Nu är det frukost på gång, sen bär det av till stallet. Kommer äta middag och fira hemma ikväll med familjen. Det blir nog trevligt det med. Och det känns som om det är ett klokt val att vara hemma och vila så jag blir frisk någon gång!

30 december, skippar nyårslöftet

De där med dagliga promenader höll jag i en dag. Men jag skyller på att jag är förkyld nu så de är därför jag inte går ut och går, men ändå är jag ute och rider. Ajaj, de går inte riktigt ihop för mig. Fast åandrasidan så kan jag skylla på att det skulle vara ett nyårslöfte och än är det ju inte årsskifte. Men jag är inte så sugen på att ge de som nyårslöfte eftersom jag vet att jag inte kommer hålla det. Så det får nog faktiskt bli ännu ett år utan löften att hålla. Har ju aldrig haft några förut som varför ha några nu helt plöstligt? Nepp, inga nyårslöften i år heller.


Dags för finalen på Paradise hotel. Marre, Daphe, Camilla och Patrick är kvar. Jag tror och hoppas att Camilla och Patrick vinner, men jag vet inte. Återstår att se!

30 december, jag vet

Tack för kommentarerna, men nu vet jag anledningen till de ökade antalet besökare. Hade inte kikat in på Kissies blogg idag så jag hade inte hunnit se att hon länkat till mig. Men nu vet jag det och jag vet att det är anledningen, men jag är superglad ändå. Det är ju kul att få vara med på kissies blogg, min lilla blogg och hennes superstora liksom.


30 december, persiljevatten

Har ni druckit grönt vatten någon gång? Persiljevatten, jätteäcklig smak. Jag ska dricka en liter om dagen i 4 dagar. Det ska tydligen vara utrensande och bra för kroppen. Man kokar en halv buske persilja i 2 liter vatten och låter de dra i 10 minuter innan man tar bort persiljan och låter vattnet kallna.
De går bra att svälja om man håller för näsan, blundar, sväljer snabbt och tar något gott efteråt, som en kaka.


30 december, är detta ett skämt?

Jag sitter och bara glor på datorn! Är detta ett skämt ? Eller har jag verkligen 512 unika besökare klockan 16.00 på denna tisdag? Jag som annars har haft runt 50 de senaste dagarna. Jag var tvungen att klicka på statistik 3 gånger för att verkligen se om de stämde och de gjorde de. Ja de är väl bara att tacka och säga att jag verkligen tycker det är super roligt. Hur glad som helst, verkligen. =D


29 december, tacochips får duga

Nu sitter jag här och smaskar på en hög tacochips och hoppas att förkylningen är borta i morgon när jag vaknar. Vilket den troligen inte är men inbilla sig kan man ju alltid.
Tacochipsen är trösten för allt jag inte kan äta pga min allergi. Och jag blev nyss sjukt sugen på godis. Men tacochipsen får duga. Haha, jag skrev tacochinosen istället för chipsen. Galet de kan bli på nattkröken. Dags att sova snart? Men nej, jag vet ju hur det är. Jag bara ligger och snurrar och vrider i sängen. Det är totalt omöjligt att somna, riktigt irriterande och de gör så att jag tappar lusten av att sova. Men sen när jag väl lyckas somna så vaknar jag vaje timme och på morgonen när jag sover som bäst, ja då måste jag kliva upp i något ärende. Inte alls bra.

Lyssnar fortfarande på Lady Gaga - paparazzi. Har lyssnat på den på repeat hela kvällen nu, och konstigt nog så har jag inte nött ut den än. Refrängen är bara så himla skön.

29 december, enklaste och snyggaste frisyren

Hur stilrent som helst och passar till allting. Jag pratar om hästsvansen såklart. Till vardags till jeans och en tröja eller till fest till klänning. Det passar alltid in med en hög hästsvans. Eller som min just nu, lite slarvigt uppsatt medans jag bakade.





Haha, kolla min västerarm. Den ser jättekonstig ut. Men de kanske bara är musklerna som visar sig, right?
Även att man ser att brunheten fortfarande sitter kvar sen Gran Canaria i höstas, även om jag har börjat blekna nu. Blir solarium till veckan, helt klart.

Linnet är från en affär på drottninggatan i Sthlm, kommer verkligen inte ihåg vad den heter. Linnet har en söt sidenrosett på framsidan på högersida precis där axelbandet börjar. Också har de resor längst ner så de blir sådär pösigt, inte som andra vanliga linnen.
Pjamasbyxor som jag haft sen jag var 13, haha. Men sköna att bra luffsa omkring i här hemma om kvällarna.


29 december, jag körde bil genom byn

Nu är jag hemma. Mötet gick bara bra och jag köpte shampoo, balsam och halstabletter på stan. På hemvägen övningskörde jag längre än någonsin och genom byn till och med! Och det gick bra trots att jag fick sladd på bilen, haha.Tänka sig att jag sitter och kör bil, helt otroligt, men roligt är det iallafall.

Magen kurrar jättemycket, den är nog inte mätt på den lilla yoghurt som jag åt till frukost. Så ska laga kycklingwook med ris nu snart, mums.
Köket nu, sen dagens outfit när jag är mätt i magen.


29 december, full fart trots förkylning

God morgon mina läsare!

Jag lyckades somna till slut igår kväll. Jag har jättesvårt att somna, kan ligga och vrida och snurra i 4 timmar innan jag somnar. Väldigt irriterande. Men nu är jag ganska pigg och har duschat och ätit frukost. Ska torka håret lite bättre och klä på mig. Ska vara i stan till klockan 12. Ska på ett möte, sen hinner jag nog kolla rean en sväng, om de nu finns något kvar. Återstår att se.
Sen ska jag övningsköra, hej och hå. Ska även hinna med stallet en sväng, får se om jag rider i mörkret idag eller om jag låter henne vila eftersom jag är så pass förkyld nu. Har knappt någon röst kvar och torrhostan är väldigt irriterande.
Nu tror jag att jag kom på varför de heter förkyld, förkylning. Man blir ju förkyld när man varit kall, frusit, kyld. Jag var ute och red i torsdags, svettades och tog sedan av mig jackan och blev kall. Dagen efter vaknade jag upp och var förkyld. Det måste ju vara därifrån ordet kommer, eller så är jag ute och cyklar med mina tankar, funderingar och lösningar på allt igen.

Lägger upp dagens outfit lite senare. 

28 december, sjuk mitt på lovet

Åh! Jag bara snorar, nyser och har torrhosta! Huvudvärk fick jag nyss också. Dumma förkylning. Jag blir inte sjukt många gånger per år, kanske 2 max 3 liksom, men varför just nu på lovet? Jag hade väl kunnat vara sjuk när som helst annars på året, men nej då, jag ska vara sjuk precis när det är lov. Det kallar jag surt!

Nu ska jag stänga av mediaplayer så lady gaga får sluta tjata poker face och vila rösten en stund! Så ska jag klicka igång ett avsnitt av One Tree Hill innan jag går ut och går med Nickolina. Sen blir det faktiskt sängen rätt tidigt, försöka sova bort förkylningen, hoppas jag lyckas.

28 december, 2 mobiler 2 nummer

Nu har jag 2 mobiler med 2 nummer, hur onödigt det än låter, men en för varje hand/öra eller nått. Mitt gamla nummer med halebop på den ena och ett nytt med comviq på den andra. Tänker självklart inte lägga ut mina nummer här, vill ni ha dem så får ni kontakta mig på valfritt sätt så kanske ni får tag i dem. Anledningen till att jag har 2 mobiler är för att jag har gratis sms på comviqen och ringer gratis till de flesta kompisar från de med halebop på. Haha, jag är lite omständig ibland, men de funkar hur bra som helst.
Och det är inte så svårt för mina vänner att lägga till ett till nummer i sin kontaktlista.

Jävlar, nu nös jag 6 gånger i rad! Nästan så man börjar tro att ögonen ska ramla ut! *snorar*

28 december, småpyssel

Nu har jag kommit hem från stallet. Allt gick bra som vanligt. Red en timme i snön. Rätt uppfriskande trotts min snoriga näsa som envisas med att rinna hela tiden. I morgon är det jag som pallrar mig iväg och köper halstabletter och nässpray!

Nu ska jag fippla med lite ny musik och några redigera några bilder i photoshop. Men för tillfället har jag idétorka och bildbrist för att kunna göra någonting. Så om det är någon som vill ha ngt gjort i photoshop så kan ni kommentera det till detta inlägg.
Senare ska jag även städa upp lite i mitt rum och sen kolla på One Tree Hill.

27 december, en upplevelse

Åh jag är fortfarande alldeles sprallig efter att ha träffat Idolerna så jag bara måste få skriva av mig, men de klagar väl inte ni över, eller hur?
Robin och Alice sjöng en låt var och Kevin 2. Efter att de sjungit var det dags för skivsignering och ni kan ju bara gissa hur j*vla lång kön var! Säkert 150 meter, sjukt! Tur att jag inte stod i den iallafall. Det var sjukt syrefattig luft som jag fick andas där bland allas axlar. Ni som är som mig, medellängd ungefär 164 cm, vet hur de är när alla är ungefär lika långa eller längre och man står där och kan knappt andas. Blev så yr och de kändes som jag var nära att svimma, och inte hade jag druckit något på hela dagen heller. Men som tur är så höll jag mig på benen och glömmde totalt bort de när Robin klev upp på scenen.

Har hunnit duscha och ska faktiskt laga mat nu, hur onormalt de nu låter när klockan börjar närma sig nio på kvällen, men jag har inte ätit mycket idag. Det är ju så svårt att hitta glutenfri och mjölkfri mat på stan liksom. Iallafall för mig nu i början, sen kommer jag säkert hitta mina stammis ställen.

Föresten så har jag blivit halvsjuk,
om man nu kan vara de. Men liksom snorig och ont i halsen, men känner mig inte febrig eller speciellt slö liksom. Bara sådär halvsjuk. Får säga krya på mig till mig själv så känns de nog lite bättre.
Nu kurrar magen, så jag blir i köket i en halvtimme eller så nu.

27 december, shoppat på mellandagsrean

Mellandagsrean var som sagt i full fart. Gjorde massor av fynd. 2 par skor för 250:-, 2 par jeans för 500:-, en kofta för 98:-. Enligt mig är det kanonfynd, med tanke på att ett par skor kostade 100 kronor och jenasen 250:- paret, sjukt. Och än är inte rean slut.

Inte så jättebra bilder, men de duger.









27 december, sundsvall avklarat

Nu är jag hemma och håller på att ladda in bilderna på KEVIN, ALICE OCH ROBIN! Vänta en liten stund bara så ska ni få se. Ni kommer även få se vad jag fyndat! Och det är inte illa kan jag lova. Allt om en liten stund bara

26 december, jag lyckas med allt

En dag avklarad, jag tog alltså min promenad som utlovat. 3,5 kilometer. Alltid en början, eller hur?
Fast det kanske var mindre smart att gå ut i kylan när jag inte är nå bra i halsen eller näsan. Bara säga till mig själv att jag inte är sjuk, hur lätt som helst. Sen om de funkar var en annan femma.

Har ätit middag i flera timmar. Förrätt, varmrätt, efterrätt och kaffe med dopp. Puh, de sitter fortfarande vid bordet, men jag smet iväg för att blogga.

Imorgon klockan 9 bär det iväg till Sundsvall. Shopping + träffa Kevin, Robin B och Alice, det kommer bli sjukt nice!

Pudeln Essi, hon är hur gosig som helst.


26 december, det ska bli så spännande

Vaknade upp vid 1 med superont i halsen och massa slem och snor, förkyld? Nej tack. Jag har inte tid. De första jag tänkte vad: NEJ, jag får inte missa Kevin och Robin i morgon! Hoppas bara halsontet försvinner så fort som möjligt.
Jag har till och med drömmt att jag kommer missa dem, pga för mycket folk så jag bara hörde musiken, men när jag sprang dit så gick det inte springa, ni vet säkert hur det brukar kunna vara i drömmar. Jobbigt. Hoppas nu att ingenting händer och att jag får se dem, vore världens lycka.

Har hunnit tagit en lång, varm dusch, så lång så att jag började blöda på långfingret, vet inte varför. Har även ätit en tallrik risgrynsgröt och 2 korvsmörgåsar. Packade lite snabbt också, åker till pappa lite senare. Jag har inte glömt kameran som ska med i morgon självklart. Det ryktades om kalvstek till middag, undra hur det blir. *rynkar på näsan*

Nu får ni hålla er inomhus för nu ska jag ut och ö v n i n g s k ö r a, haha.

25 december, nattläsning

One Tree Hill börjar hyffsat, hoppas på mig själv att jag fortsätter följa serien.
 I morgon börjar mellandagsrean, ska ni ut och fynda? Såklart ni ska! Själv hinner jag inte till stan i morgon, men på lördag blir det Sundsvall och på måndag Hudiksvall. I Sundsvall ska vi även se på Kevin, Alice och Robin B från Idol som ni kommer ihåg att jag nämnde för ett tag sedan. Kameran ska givetvis med, även om jag får släpa på min systemkamera på stan sen, men det är lätt värt det. Så ni kommer få ta del av bilderna på lördagkväll här på bloggen. Självklart att jag delar med mig av godbitarna. 

Det här är första gången på hur länge som helst, förmodligen hela mitt liv, som jag inte känner behov eller sug efter att köpa kläder! Det är helt sjukt, jag har ju alltid varit galen i kläder och garderoberna svämmar ju över. Men just nu lägger jag hellre pengarna på väskor och skor. Är inte alls den där bruden som kom hem med nya kläder 3-4 dagar i veckan längre. 
 
Nu är det snart dags att sova, börjar faktiskt känna mig trött. Men när jag lägger mig i sängen så kommer jag ändå inte somna före 4. Kommer förmodligen sova till minst 12 i morgon, sen på eftermiddagen ska jag till pappa. Ska äta middag med dem och ta en kvällspromenad, det lovar jag mig själv nu, får se hur det blir med den promenaden sen. 
Nu kom jag på en dumsmart idé. Från och med i morgon så ska jag ta en promenad varje dag. Där ser ni, nu får jag inte fuska. Det blir säkert jobbigt att pallra sig ut i början, men sen när man väl är ute brukar det vara skönt och jag kommer säkert komma in i rutinen efter någon vecka. Det är inte för att jag är tjock eller så som jag bestämmer mig för att ta dagliga promenader, utan för att det är bra att få friskluft och komma ut och röra på sig. Samla tankarna, vissla eller sjunga precis hur man vill i skogen eller titta på andras hus i de olika villaområdena. Sen kan man ju alltid ta med en kompis så blir det genast mycket roligare och lättare. Även att jag tror att min hund Nickolina kommer att bli glad över att få komma ut på minst en längre promenad om dagen, beroende på om någon annan i familjen hunnit gå någon längre runda. Det blir bra, och jag börjar alltså i morgon. Eller vänta nu! Nu kom jag på en ännu s m a r t a r e idé.
HÄR HAR JAG JU MITT FÖRSTA NYÅRSLÖFTE NÅGONSIN!
Jag har aldrig gett något nyårslöfte, men nu ska jag!
Ett kliv in i vuxenvärlden kanske, med dagliga promenader. Men jag fyller ju ändå 18 år nästa år, 2009, så lite vuxen måste man ju vara. Ett nyårslöfte alltså. Får se om jag kommer på fler löften, som jag tror att jag kan hålla, innan tolvslaget på nyårsafton.

Nu väntar ett telefonsamtal och sängen. Vi hörs i morgon när jag sovit min skönhetssömn. Godnatt,
Elise.

25 december, ny design

Då var den nya headern på plats, med en ny bakgrundsfärg såklart. Slut på det juliga redan på juldagen, haha men som ni förstår så är jag inte så mycket för julen.
Efter mycket krångel i photoshop och annat så blev de bra till slut. Sofie skrattade åt mig, men utan hennes tips på att jag kunde printa så hade de inte gått. Haha, där kände jag mig rätt blond faktiskt.
Nå väl, den är på plats.
Hoppas ni gillar den nya designen lika mycket som ni gillade den gamla!

Och Tack för alla kommentarer, puss på er.

25 december


25 december, Penydre Britney

Ridturen som jag planerat så bra blev helt superbra. Nästan lika bra som igår, nära men inte riktigt. Britney blev svettig iallafall. Kanske lite jobbigt att pulsa i djupsnö, men roligt var det.
Ofta när jag är ute så möter jag en farbror som alltid säger samma sak. "Blir hästen rädd tror du? Vad fin den är". Samma varje gång jag rider förbi när han är ute och skottar, bär in ved eller vad han nu gör. Jag bara flinar och säger nej på den första frågan och ja på påståendet.

Jag bjuder på några vinterbilder på Britney. Bilderna är från förra vintern, så hennes man har växt otroligt mycket nu. Tänkte fota nya bilder på henne någon dag på lovet, så då får ni se hur hon förändrats.









25 december, mina julklappar

Julklappar är en del av julafton och självklart fick jag julklappar. Jag fick ett stativ till kameran, pengar, sängkläder, en tavla, Björn Borg trosor, ljus, kokbok, necessär, almanacka/filofax och massa mer som jag inte kommer ihåg just nu.
Har inte bild på allt, orkade inte springa runt och fota det. Var helt upptagen med stativet som inte fungerade som jag ville. Jag skruvade bara ur skruvarna hit och dit, sen när mamma kom och provade gick de hur bra som helst. Man skulle tydligen skruva på båda samtidigt, men tror de att man har 3 händer? 2 som skruvar på skruvarna och en som vrider kameran, puckon. Så hade inte jag konstruerat stativet iallafall.

På bilden: Necessären, trosorna, ett av ljusen (änglaspel), filofaxen och kokboken.


25 december, härligast i stallet på julafton

Jag förstår inte. Jag kan inte sova på nätterna. Somnar inte före 3. Sen tjatar mamma upp mig vid 11, men det är då jag kan sova som bäst och vill bara ligga kvar i sängen hela dagen. Rätt jobbigt faktiskt. Vet inte vad jag ska göra åt det riktigt.

Nu har jag iallafall ätit en god risgrynsgröt, smakade som den på skolan, inte alls som de äckliga färdigförpackade. Hämtade till och med mer. Så en riktig frukost som jag kommer kunna klara mig på ett tag. Ska snart iväg till stallet och rida en minst lika mysig ridtur som jag tog igår. Den var verkligen superhärlig. Red långt och det var sådär lagom kallt, -8 kanske. Tog superhärliga galopper i djupsnön. När jag kom tillbaka var Britney alldeles frostig på benen och magen, hur sött som helst. Även att jag fick en julklapp av Britney (eller hennes ägare). När jag öppnade ryktlådan så låg det ett guldigt paket där och det stod "God jul Elise önskar Britney". Det var en pannlampa, precis vad jag behöver nu i vintermörkret då mina andra försvunnit spårlöst.
Nu ska jag iallafall ta en lång härlig ridtur idag med.

Jag lägger upp lite bilder senare. Berättar om vad jag fått i julklapp och lite annat roligt.


23 december, snart julafton

Nu är den nästan klar. Artikeln som ska publiceras i Hudiksvalls Tidning fredag vecka 2.

Dags att sova snart, så det blir julafton någon gång. Har en del att hinna med i morgon, men ändå kommer jag hinna ha tråkigt, det är jag väldigt säker på.
Just nu längtar jag mest till julritten och julklapparna. Ska ta med några extra äpplen och morötter till Britney också ska hon få ha sitt juliga ländtäcke när vi rider ut och glitter på tränset. Haha, visst låter de fjantigt, men är det julafton så är det. Även i stallet.

Har även tittat på Top Model 9 idag. Tyvärr vann inte Chantal, utan Salisha, vilket jag tycker var helt fel.

Ni får ha en jättebra jul allihopa.

23 december, ännu en jul

Det blev en julgran till slut. Tack och lov för det.
Har precis klätt den. Har även laddat kylen full med mat, julmat och annat gott så nu kan julen börja på riktigt.
I morgon på morgonen ska jag till stallet och ta en julaftonsritt på Britney, som varje år. Det är så mysigt, hoppas på fint väder. Helst ska de vara så att snön hänger kvar i träden och de är alldeles vitt överallt. Så de får gärna snöa litegrann i natt. Efter stallet blir det jullunch och förmodligen Kalle anka, vilket är dötråkigt. Men sen middag och julklappsöppning, wiho. Sen ska vi spela spel och bara ha det trevligt tillsammans. Men som jag sa tidigare, alltså bloggfritt.



De stora paketet på vänterkanten (kanske inte syns så bra) är till mig, hihi!

23 december, julen kan börja

Julafton i morgon och jag har fått lite lite julstämning.

Klev upp vid 2 idag, har lagat 2 olika rätter till lunch. Spisen är min nya bostad känns de som. Sen fick jag besök så det bjöds på kaffe och pepparkakor. Har precis burit in minst 20 hinkar pellets, så mina stackars armar är slut nu.
Har hunnit lägga fram alla julklappar och ska julpynta alldeles strax. Julgranen ska in idag och kläs såklart. Ni får se hur den blev senare. Bloggar alltså lite senare ikväll. Men sen blir det en bloggfri jul. Jag ska bara umgås med familjen och mysa.

God jul allihopa.

22 december, julruschen är förjävlig

Fy bubblan vad mycket folk det var på stan. För mig som har klaustrofobi, cellskräck, var det rena mardrömmen. Folk knuffades och armbågades hit och dit. Tjejerna från fotbollsklubbarna slog in paket för fullt. Det kan inte var roligt i denna stress. Köerna var kilometer långa och inte gick det snabbare för att alla skulle fråga om öppetköp osv, typiskt julstressen. Osmarta människor som sparar allt handlande till sista dagarna.
Och varför i hela världen ska folk ställa sig och prata mitt i vägen när det är massor med folk runt omkring, förstår de inte att de blockerar?
På systembolaget var det också hur mycket folk som helst. Folk kom därifrån med flera plattor och tiotals kassar. Ska de verkligen drickas så mycket på jul? Jul är, för mig, en högtid då man ska umgås med familj och släkt, inte dricka nubbe som man gör på midsommar. Nej, en stressig stad är ingenting för mig.

Jag köpte faktiskt ingenting idag, och de är ovanligt för att vara mig. Men syrran köpte iallafall sista julklappen sen gick vi till sjukgymnaste. Jag fick massage och det gick bara bra.  

Ibland, och det är idag, så känner jag mig som en hemmafru! Jag har diskat och plockat i och ur diskmaskinen och lagat både lunch och middag till mig och min syster. Jag är ungefär som hennes extra mamma, det är ju alltid jag som får stå för maten. Jaja, jag lurade henne till att bära in pellets iallafall, hihi.

Ikväll ska jag bara koppla av. Ska basta med en kompis. Gud så skönt det ska bli. Nästan som att sola solarium, man får riktigt tina upp i kroppen. Det kan behövas efter dagens bitande kyla och blåst.

Ni får ha en bra kväll allihopa.

22 december, sista julruschen på stan

Idag är det sista svängen till stan som gäller, innan jul då alltså. Jag och syrran ska åka in om ungefär en timme. Det kommer nog vara grymt mycket folk på stan. Jag har ingenting nödvändigt på inköpslistan så den är faktiskt tom idag, men jag ska till sjukkgymnasten en sväng och få massage. Hoppas iallafall på lite bättre julstämning från och med nu. 
Nu ska jag laga lunch. 
Lägger upp en dagens outfit senare i eftermiddag. 
Ha en bra dag allihopa!  

21 december, glass och pepparkakor

Vissa dagar är det helt okej att äta glass direkt ur paketet. Iallafall på söndagar. Jag förstår inte varför det är mycket godare från paketet än en tallrik. Nog för att Tofuglass aldrig kommer bli lika god som vanlig glass, men tur att det finns iallafall.
Sitter här med glasspaketet och en hög pepparkakor och ska kolla igenom forever21's hemsida igen. Ska ju snart beställa därifrån. Efter jul, då pengarna har ramlat in på kontot.

21 december, var är våran julgran?

3 dagar kvar till julafton och vi har ingen gran än! Detta är katastrof. Det har aldrig varit så förr, förutom de året vi valde att ha enris istället för julgran. Men i år, ingenting. Lite deprimerande faktiskt. Hoppas verkligen vi hinner köpa en. Om de fortfarande säljer några, men de borde de ju! Klart man måste ha en julgran. Var ska man annars lägga julklapparna?  

Så här såg våran julgran ut förra året. Lite gles bara. Måste erkänna att plastgranen är finare, haha. Nej då, men den var så mysig så, mycket bättre än om de vore tomt där!

20 december

Tänk att det är julafton om 4 dagar, det känns verkligen inte som det.

Allt gick bra i stallet, även om Britney var lite fjantig under ridturen. Nu ska jag fika om en liten stund. Undra om det går någon bra film på tv ikväll. Ska bara ta det lugnt ikväll med. Ska försöka lägga mig i tid för en gångs skull.

20 december, missar ljuset

Jag har snurrat lite på dygnet, vilket inte är så smart eftersom jag får leva i ett ständigt mörker. Klev precis upp och klockan är nu 2. Ja om en timme eller så så är det mörkt. Jag sover alltså de ljusa timmarna på dagen, inte bra. Får helt enkelt se till att lägga mig i tid ikväll och snurra tillbaka, så jag kan gå upp vid 10 istället för 2 och lägga mig vid 12 iställer för 4. Som normala människor, men det är ju lov och så fort det blir lov så snurrar jag lite på dygnet.

Nu ska jag iallafall äta "frukost" i from av potatisgratäng och kött, alltså kan man säga middag. Sen blir det stallet, får rida i mörkret idag igen, men jag har bara mig själv att skylla.


19 december, jag kan inte hantera vatten

Jag känner mig som världens klantigaste. Hämtade nyss ett stort glas vatten och ställde bredvid mig här vid min laptop. Jag flyttade på min systemkamera ifall jag skulle råka spilla ut vattnet, så kameran inte ska gå sönder eller så. Sekunden senare så välter jag ut glaset och allt vatten hamnar på tangentbordet! Vatten överallt och jag har ingenting att torka med, så jag sliter av mig byxorna, men de sög inte upp nå vatten så jag fick springa och hämta en handduk och försöka skaka ur vattnet ur datorn. Men det plaskar när man skriver på tangenterna. Lyckat.


19 december, vill du få presentkort från gratismode.se?


www.gratismode.se är en jättebra sida för dig som vill snabbt och enkelt samla poäng och få presentkort på valfri affär. Jag själv har ett konto och du kan registrera dig supersnabbt och enkelt här.

19 december, dags för en promenad

Nu ska jag klä på mig och gå ut för första gången idag. Ska ta en liten promenad med hunden. Kanske köpa chips eller något annat gott till kvällens film. Det blir nog bra. Ska bli skönt att få friskluft faktiskt.

19 december, tillbaka

Japp, då var jag tillbaka. Och blir här resten av kvällen. Har faktiskt inget bättre för mig. De flesta jag känner är väl på gymnasiefesten på stadt senare ikväll, gör sig förmodligen iordning nu och sånt, men jag ska inte dit. Så det blir en lugn hemma kväll.

Lägger upp smyckena om några minuter, håll ut.

19 december, fortfarande huvudvärk

Förlåt för dålig uppdatering idag, men jag har precis vaknat och ätit middag Eller vaknat, klivit ur sängen. Har fortfarande en sjukt jobbig huvudvärk och alla ljud känns som de är hur höga som helst. Jobbigt med andra ord. Så jag ska vila någon timme till, men sen ikväll ska jag lägga ut smyckestipsen som jag pratade om igår. Bra va?
Ni får ha det så bra så länge så hörs vi ikväll när jag förhoppningsvis är lite piggare.

18 december, sena brevbärare?

AAH, skitskraj! Det lät precis som om någon stoppade ner något i våran brevlåda och smällde igen locket, men när jag tittade ut genom fönstret så ser jag inte en människa, konstigt. Aldrig att jag vågar gå ut och titta om det verkligen ligger något i brevlådan. Jag får hoppas att det var blåsten och ingen nattbrevbärare.

Men nu till något helt annat. Syrran har ritat familjen. Rätt likt faktiskt! Förutom att jag ser skitsur ut, tack för den syrran.

18 december, kortspel och smyckestips

Jag är en bra dålig förlorare. Hör hur konstigt det låter, men ikväll är det faktiskt sant. Jag och mamma spelade kort, femkort. När mamma var 2 poäng ifrån att vinna och jag 10 så gav jag upp. Sa helt enkelt, du vann och gick därifrån utan sura miner. Alltså var jag en bra förlorare, trotts att jag brukar bli jättesur!

Planerna för kvällen/natten är att redigera bilder i photoshop, såklart. Har fotat en del av mina smycken som jag tänker lägga upp i natt eller i morgon mitt på dagen, får se hur jag gör. Det blir lite smyckestips alltså! Missa inte det.

18 december, besökarrekord!

Ni har gjort det! Min blogg har besökarrekord idag, första gången de är 3 siffrigt. Senast jag kollade så var det 107 besökare. Och dagen är inte slut riktigt än, så några till hinner det nog bli. Och så många kommentarer, riktigt roligt. Tack så mycket alltihopa.

18 december, ett gott skratt förlänger livet

Lite då och då brukar jag titta igenom tjuvlyssnat.se för att få mig ett skratt. Jag hittade nyss dessa och de faller min humor in väldigt bra.






18 december, brev

Gissa vad jag sitter och gör.
Skriver brev. Hur länge sen var inte det? Jag kommer ihåg när jag var mindre och hade några brevvänner. Kommer inte ihåg vilka de var just nu, men min halv kusin Maja är den som jag skrivit till längst av alla. Har faktiskt kvar alla brev i en låda. Det kommer vara roligt att läsa när jag blir äldre. Synd bara att jag inte vet vad jag har svarat på alla brev.
Men nu ska jag alltså knåpa ihop ett igen. Varför och till vem är hemligt. Hinner inte posta det idag ser jag, då klockan blir 17.00 om några minuter och postlådan töms. Får bli i morgon helt enkelt.

18 december, en rubrik

Ridturen gick bra. Mamma vågade till och med galoppera, så det var roligt. Har precis ätit och hängt och vikt tvätt och så där. Ganska tråkigt, men måste göras det med.
En kompis ringde och frågade om vi skulle hitta på något, men jag sa ifrån. Jag orkar verkligen inte. Huvudvärken kommer och går hela tiden, vägrar ge sig liksom.
Nu ska jag ta och försöka svara på lite kommentarer, kika lite bloggar och sedan fortsätta med mitt meningslösa spel på mammas gamla dator, haha.


18 december, dags för en ridtur

Helt sjukt glad såhär efter den glada överraskningen i tidningen. Men iallafall så har jag precis ätit frukost. Mamma hade köpt fel yoghurt så det var naturell istället för vanilj, smakade jätteäckligt, blä. Nu ska jag byta om till ridkläder och åka till stallet. Mamma ska följa med mig ut och rida idag. Shit, får väl se hur det går.

Verkligen jätteroligt att så många kommenterar. Idag verkar jag bara bli positivt överraskad.

17 december, god natt

Ojoj, nu är klockan väldigt mycket och jag har bara svammlat bort tiden till ingenting. Suttit och tittat på bilder och tänkt på gamla fina minnen. Dags för mig och min dunkande huvudvärk att krypa ner i sängen, verkligen på tiden.

Idag har jag haft kommentarrekord. Fått massa kommentarer som jag försökt svara på så gott det gått. Superroligt hörrni, fortsätt så. Godnatt på er så hörs vi i morgon.

17 december, kärlek till soyayoghurt

Man kan nog säga att jag har en ny förälskelse. Soyayoghurt med glutenfrimüsli och russin. Frukost, mellanmål och kvällsfika, ja allt. Jag lever nog på soyayoghurt, och kyckling såklart.

17 december, headers

Just nu är det väldigt många som gillar min julheader och juliga design, vilket verkligen är jätteroligt! Men jag kommer ju inte ha jul design året om, haha. Som tur är!
Så jag har suttit och pillat med nya headers i photoshop nu. Säg gärna vilken ni tycker bäst om. Jag gillar båda! Lite variation på dom liksom. Kommer nog slänga upp båda såsmåningom, men en måste jag ju välja att ha direkt efter jul. Eller nu vet jag! Aah jag fick en ny idé. Men den håller jag hemlig ett tag till!

 


17 december, angående fotoreportaget

Kommer ni ihåg att jag sa att ni skulle få se hur mitt fotoreportage som jag gjort på skolan ser ut? Ja, jag skrev ju det för någon dag sedan, måndags tror jag. Men det har inte blivit så att jag har hämtat det på skolan och nu kommer jag inte komma till skolan nå mer det här året. Hör hur det låter! Men jag lovar att ni ska få se det nästa år, haha. Nej men när skolan har börjat igen en bit in i januari. Läraren måste ju bedömma det också. Men håll ut, det kommer, nästa år.

17 december, en dagens helt enkelt

DAGENS VILL HA :  Sommar, en till utlandsresa vore inte fel
DAGENS KLÄDSEL :  Mysbyxor och en tshirt, även stallkläder
DAGENS FRISYR :  Utsläppt med diadem
DAGENS LÅT :  Paramore - Decode
DAGENS PLANER :  Tvättstugan och blondinbellas tv-dagbok om några minuter
DAGENS DUMMASTE : Att jag inte kan äta knäck!
DAGENS MISSLYCKANDE : Att rensa ur garderoben, blev en tröja som försvann
DAGENS DROG : Spelet memory på mammas dator
DAGENS KÖP : Har inte köpt någonting
DAGENS GODIS : Får väl säga fruktsallad
DAGENS HUMÖR : Trött
DAGENS CITAT : Antagligen inget
DAGENS ROLIGAST : Träffa Britney

17 december, städat och fint

Nu är det fint i mitt rum. Plockade upp från golvet och dammsög och vipps så var det fint. Rensade även i min ena garderob, den jag har koftor och andra tröjor. En puma tröja som är för kort i ärmarna fick syrran. Ja resten är kvar i garderoben. Insåg att jag inte använder allt, men vill använda det, så de fick bli kvar. Typiskt mig.

Före.

Efter.



17 december, stenålders datorn

Försökte nyss uppdatera från mammas dator från stenåldern, vilket inte gick så bra. Skrev ett inlägg 2 gånger till och med. Men de bara försvann och ville inte publiceras. Tänkte iallafall berätta att jag har kommit hem från stallet. De gick bara bra. Red inte idag, men gav dem mat och mockade och fixade i stallet. Britney har fått världens lurvigaste vinterpäls på halsen, så gosig.
Har precis ätit. Det blev biffar, potatis och sås och som jag åt. Haha, inte var jag speciellt hungrig heller och jag har aldrig varit stor i maten, men gott var det så jag hävde i mig 2 potatisar och 5 biffar. + efterrätt, fruktsallad med vaniljsås, men det var inte så gott.
Jag har inte så många planer för kvällen. Bara vila och ta det lugnt. Ska iallafall ner till tvättstugan och köra någon maskin. Borde också städa mitt rum.  Eller städa och städa, det räcker att jag plockar upp kläderna från golvet så är det fint igen, en liten stund iallafall. Jag tror inte att jag är ensam om att sprida kläder runt omkring mig trotts att jag har flera garderober. Man vill ju prova och byta om, och man har ju inte tid att hänga in allt i garderoben igen? Känner ni igen er?


17 december, saknar sommaren

Nu är jag på väg till Britney, även om det inte märks så mycket än när jag sitter här i pjamas. Ska väl kila iväg och byta om så fort jag skrivit klart. Eftersom jag längtar till sommaren så bjuder jag på en grön härlig bild på en sommarfet Britney. Tänk vad härligt det är att kunna rida i tshirt eller bara en tröja iställer för 2 tjocktröjor, dunjacka och täckbyxor och ändå frysa. Att mocka i stelfruset spån är inte det lättaste. Och alla frusna vattenhinkar, och för att inte tala om alla snöstyltor i hovarna som jag fått hoppa av och knacka bort minst 10 gånger under varje ridtur. Så blir det när man glömmer snösulorna när hovslagaren är där. Usch, nej vinter är inte någonting för mig. Tacka vet jag sommaren då man kan rida och bada och bara mysa i solnedgången. Sommar året om tack.

















































Foto: Lotta Andersson se hennes blogg här

17 december, vekling

God morgon allihopa.

Idag känner jag mig som en vekling. Jag somnade med världens huvudvärk i natt och den är inte borta idag. Har sovit oroligt fram tills nu då jag blev upptvingad för att dricka och äta någonting. Så jag ska nog göra en bra frukost med ägg, yoghurt, frukt och annat nyttigt. Sen tippar jag nog i säng igen. Eller i soffan framför tv:n, men tv:n ger mig oftat ännu mera huvudvärk. Får se om det kanske blir bra av lite friskluft i stallet, men stallet blir bara en snabbis idag. Orkar inte alls göra nå ansträngande. Frågan är om jag börjar bli sjuk lagom till jul. Har faktiskt inte varit sjuk på bra länge, så de förvånar mig inte om det är dags nu. Typiskt va?
Jaja, ni får ha det så jättebra idag iallafall, medans jag lullar på här hemma och äter frukt och dricker massor med vatten.

16 december, god natt

Åh, huvudet dunkar och värker, vilket de gjort hela dagen. Jag är spänd och stel i nacken och hur trött som helst. Sitter och tittar på ingenting egentligen. Ögonen känns sådär otroligt tunga och som att de ska ramla in i hjärnan eller nått. Gäsp. Jag somnar nog i stolen vilken sekund som helst. Måste verklige dra mig mot sängen nu.
Sängeeeeeeeeeeeeeeeeeen. Gud så skönt det ska bli!
I morgon ska jag rida och få friskluft! Kan behövas.
God natt!


16 december, konstig i huvudet

Nu är båda slingorna på plats. Mycket finare nu. Haha, fint med den gula hinken mitt på bron, men är det halt så måste man grusa. De kan ni ju fråga de som kör fast i hala backar om. Förresten så vad jag helt säker på att jag skulle dö idag. Vet inte alls varför, men när jag åkte buss på eftermiddagen så kändes de som att den gled ner i diket fast den inte alls gjorde de, utan körde rakt på vägen liksom. Men i min hjärna gled den ner i diket och in i ett träd och eftersom jag satt på trädsidan så fick jag ett träd på mig och dog. Undra om det var för att jag är så trött och helt frånvarande för tillfället eller om jag blivit galen. Haha, tur att jag kom hem utan att ha varit i något dike.

Just nu har jag en dunkande huvudvärk som jag varken har beställt eller hälsat välkommen, så den kan ju bara dra någon annanstans.

16 december, Nickolina fick smaka knäck

Knäck-koket blev inte så lyckat i år. Eller de var väl min knäck som inte blev så lyckad. Den tjocknade inte ihop liksom. Är väl något som fattas när man har soyagrädde istället för vanlig grädde. Vi ska iallafall se om de går att göra till en annan sorts kola. På bilden är det iallafall den vanliga knäcken, kokandes i grytan. Mamma gav en knäck till våran hund, som ni vid det här laget vet heter Nickolina, och herregud vad hon tuggade och tuggade. Jag hann inte se, men jag hörde ända upp hur hon smaskade och ännu mer hördes de hur mycket de skrattade åt henne, stackarn. Sen den andra knäcken hon fick svalde hon nästan utan att tugga. Hon lärde väl sig att de inte var så bra att tugga knäck, lillgumman.
.


16 december, knäcken gör julen

Vad är en jul utan knäck? Ingen jul alls! Just därför hålls det på med knäck-kok i köket. 2 stora grytor med bubblande beige smet, mums. Känner faktiskt den söta doften ända hit upp. Alltså luktar det i hela huset, mysigt.
Vi har inga nötter i våran knäck. Det har vi aldrig haft. Jag tycker att det är godare utan nötter och det är ju bra nu när jag inte tål nötter. Den enda nackdelen med knäck är väl att de fastnar i tänderna, inte att rekomendera om man har tandställning alltså. Inte för att jag har det, men ändå. Sen kan man ju få hål i tänderna av allt socker också. Bara borsta tills tandborsten går sönder, haha.

Tänkte lägga upp en dagens outfit om en stund, även resultatet av ljusslingorna på verandan. Har ju fixat en till nu så det blir "helt". Mer om det om en stund alltså.

16 december, träffat Sofie

Hejhej

Nu är jag hemma. Satt på Dackås med Sofie och Malin och pratade om lite allt möjligt i livet medans de fikade. Jag och Sofie hade inte setts på 6-7 år så de var roligt att träffas.
Den här bilden är från när vi var i Sofie's mormors stuga en dag en sommar då jag kanske var 9-10 år. Jag har varit rätt liten jag med.


Har precis ätit middag, stark korvstroganoff med ris, det brännde i munnen. Haha, undra om mamma tappat pepparkaret. Pepparkar, pepparkakor har jag tryckt i mig 3 stycken också. Mina gultenfria pepparkakor då såklart, knapriga och ganska goda faktiskt. Lite hårdare än vanligt, men de går att äta.

Har skickat iväg ett paket idag också. Hoppas de kommer fram i tid bara.

16 december, på väg till skolan

God morgon allihopa.

Ska strax springa ut och ta bussen till skolan. Har bara två lektioner idag, matte och foto. Sen ska jag vara med Sofie på eftermiddagen.
Måste skynda mig nu.

15 december, god natt

Gäsp.
Jag vet att klockan inte alls är speciellt mycket, men jag har ingenting att göra och tänker krypa ner i sängen. Men bara för det så började alla skriva till mig på samma gång. Jaja, jag blir väl kvar en stund, även om sängen lockar väldigt mycket.

Planerna för morgondagen är inte många. Ska till skolan en stund mitt på dagen. Ska lämna in en fotouppgift och ta hem mitt reportage som jag fotade i höstas. Ni får alltså se det i morgon eftermiddag! Spännande!


15 december, julfixat

Nu är det julfint på bloggen, som ni ser. Hoppas ni trivs med det. Om inte så kan jag glädja er med att de försvinner efter jul, såklart.
Idag fick jag även årets första god jul hälsning. Nu har det börjat.
Och i morgon måste alla paket vara skickade med posten. Bara en liten påminnelse, jag måste springa iväg med ett i morgon.

En timme kvar till Blondinbellas tvprogram, spännande!

15 december, dags att åka

Har varit ute och gått en halvtimme med Nickolina. Väldigt grått och töigt ute. Har även hunnit laga lunch och ätit den.
Nu ska jag bara göra mig iordning och sen åker jag och mamma till stan i några ärenden. Kommer hem frammåt 6 tiden. Ni får ha det så bra såläng så hörs vi när jag kommer hem.

15 december, färgade linser



Har du också bloggat aktivt i mer än 2 månader? Då kan du ta del av gratis färgade linser, bra va?
På deras hemsida www.fargadelinser.com hittar du erbjudandet, följ bara de enkla instruktionerna så får du gratis färgade linser utan styrka.

Shit vad spännande att testa hur man passar i en annan ögonfärg. Jag tror jag ska välja brun. Jag har ju redan blå/gröna så något helt annat vore roligt att testa och se hur många som märker skillnaden.

15 december, Grattis Jasmine

Vill börja dagen med att säga grattis till Jasmine som fyller 16 år idag!

Vaknade upp för en stund sedan. Har släppt ut Nicklina och hämtat tidningen, eller rättare sagt tidningarna. Lördagens tidning också, sega tidningsbud?

Idag är vädret supergrått. Känns som att himlen ligger på hustaket, trist.

Dagens planer är inte många. Nu mitt på dagen har jag ingenting alls planerat. Ska äta frukost om en stund sedan ta en promenad med Nickolina. Vid halv 3 ska jag och mamma in till stan. Sen har jag inget annat planerat. Känns som att jag har all tid i världen nu när jag inte har något att plugga till.

Har iallafall fått svar på min fråga om andra avenyn, tack för det.





14 december, överraskning

Vad glad jag blev när jag kom hem idag och upptäckte att mamma köpt en ny ljusslinga, eller vad man ska kalla det.
Jättemysig! Det var hennes lilla överraskning som hon pratade om.
Fast hon skulle ha köpt en till, så att det räckte till hela verandan. Men alltid något.


14 december, fiskbensfläta

Har nästan fått en ny favorit sen jag lärt mig göra en fiskbensfläta. Vilket inte alls är svårt. Det tar lite längre tid att göra än en vanlig fläta men det blir lite ovanligare och mycket snyggare. Nu är den på bilden slarvig och inte alls fin enligt mig men jag raffsade bara ihop den lite snabbt för att kunna ta en bild. Hahah, den ser verkligen ut som fiskräns nu när jag tittar noga. Men jaja, den får vara så.

14 december, nykomlingar till min garderob

Här kommer bilderna på vad jag köpte.

Jeansleggins från bikbok 149 kronor.


Tshirt från Cubus 99 kronor. Skit söt tycker jag, "Ring my bell i belive in santa!" haha, inte för att jag tror på tomten men jag gillar den.




Här är även ett av halsbanden jag köpte för någon dag sedan men inte fick någon bild på.
Från H&M 20 kronor, ett riktigt fynd. Fast det klirrar irriterande mycket. Hörs iallafall vart jag är.

14 december, vila middag?

Egentligen är det inte så konstigt att jag är trött. Varit uppe sen 8 i morse. Ögonlocken blir bara tyngre och tyngre, jag ska faktiskt krypa ner i sängen och vila en stund nu innan jag åker hem.
Söndagar är slöa och så som jag rännt på idag så förtjänar jag en stunds vila.
Som när man var barn, sova middag.

13 december, sköldpadda i badrummet

En gång när jag var hos en kompis och skulle gå till badrummet så sa hon "akta sköldpaddan bara". Jag ba vad då? Så ser jag en sköldpadda sitta under tvättstället. Jag menar hur normalt är det att man har en sköldpadda i badrummet.
Förlåt Lotta, men det är bara så roligt, haha.


13 december, morgondagens shopping

Passar på att blogga nu eftersom jag inte kommer ha så mycket tid för det i morgon.
Ska upp tidigt, duscha och göra mig iordning och äta frukost. Sen bär det av till Sundsvall, ska försöka vara där rätt tidigt på förmiddagen, runt 10.
Ränna i affärer hela dagen. Äta på något mysigt ställe.
Ska försöka att inte göra av med alla mina pengar. Försöker även tänka ut om det är något speciellt jag behöver, men jag kan inte komma fram till något.

Ska fika om en stund sen slöa framför tv:n.
Har lullat runt i mina nya mjukisar och en tshirt hela dagen, mys!

13 december, lucia utan firande

Sov och slöade i sängen tills middagen var klar.
Har vuxit ifrån det där med att lussa för familjen tidigt på morgonen. Var några år sedan nu, haha. Så det känns inte om att det är lucia idag, utan vilken vanlig lördag som helst.
Ska bara ta det lugnt i kväll, titta på tv och inte göra någonting alls.

I går tittade jag på filmen P.S I love you. Faktiskt ganska bra.


12 december, äntligen en lugn helg

Äntligen hemma! Bussresan hem var en plåga eftersom jag var så grymt kissnödig! Man ska inte hälla i sig en halv liter julmust. De rann bara rakt igenom kroppen och jag trodde blåsan skulle spricka med alla gupp på den dåliga vägen.
Så där kissnödig har jag inte varit på evigheter.
 
I morgon vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Förmodligen bara ta det lugnt för en gångs skull. Fota lite och bara mysa.
På söndag bär det av till Sundsvall och birsta för shopping. Känns lite surt när pengarna börjar ta slut och det snart är jul. Men som tur är så har jag de flesta julklapparna klara och har hunnit köpa en hel del till mig själv också. Men jag kan garantera att jag inte kommer hem tomhänt på söndag. Ni får självklart se senare vad jag hittade. Men jag ska faktiskt till Sundsvall på mellandagsrean också, så det känns som jag vill spara lite pengar tills dess. Får se hur jag lyckas. Nya jeans vore ju inte fel. Fast egentligen, om man tänker efter, så behöver jag inget nytt alls. Tänk alla barn som inte har kläder, eller kanske bara har en tröja och ett par byxor. Så sitter jag här hemma och klagar över mina proppfulla garderober.
Nej man ska nog vara tacksam för det man har och inte klaga så mycket.

12 december, dags för fika

Fick skjuts till skolan av mamma i morse.
Har precis slutat skolan och ska bara vänta på att Lotta kommer och hämtar upp mig, sen ska vi ner på stan och ta en fika och prata. Det var hur länge sen som helst, så det ska bli skönt.
Har med mig egna lussebullar, kommer kännas sjukt pinsamt att äta dom på fiket, men jag ska fråga om de har något fikabröd som jag tål, får se hur det går.

Blir hos pappa i helgen så det kommer inte bli så aktivit här på bloggen.

Ikväll ska jag nog vara med Emma, Lina och säkert massa fler, får se vad vi hittar på. 

11 december, fast i snön

Andreas körde fast i snön på våran branta nerfart. Den var oplogad med hur mycket snö som helst men han backade ner ändå, (skyll sig själv). Han kämpade i 30 minuter, men bara slirade och sånt, men sen kom jag med grushinken och allt gick hur bra som helst, förutom att jag råkade knäcka hans vinge lite grann när vi skulle knuffa på men klena jag och syrrans tyngder hjälpte ju ingenting, haha. Men gruset gjorde susen och nu har han åkt hem.


11 december, lussebullar på g

Stallet gick bra. Har tittat på Laguna Beach såklart, nu är det lussebullsbak som gäller!
Hoppas verkligen det blir bra!
Ni får se resultatet senare ikväll.

11 december, äntligen gjort

Då var det hemska provet, som jag gruvat mig så för, gjort! Satt i nästan 2 timmar, men jag fördrev tiden ganska mycket genom att sitta och fundera på andra saker, äta macka och halstabletter och sträcka på ryggen. Men jag skrev iallafall på alla 21 uppgifter. Får se hur det går.

I tidningen i morse såg jag en annons från jc. Det är halva priset på hela butiken endast idag. Super! Jag som tittat på en klänning flera dagar i rad, men inte tagit mig tid att prova och köpa, men nu när det är halva priset så bara måste jag dit. Ni får se senare vad jag kommer hem med.

Ska snart äta lunch, får se vad jag får för något. De andra äter lassange idag.
11.30 MK-möte
Sen skyndar jag mig allt vad jag kan till jc och hemköp, måste ju köpa russin!
Tar nog 13.30 bussen hem och byter om lite snabbt till stallkläder.
Hem och laga middag, sen baka lussebullar.
Absolut inget plugg nu, har ingenting mer att göra innan jul. Känns så skönt.


10 december, sängdags

Nu har jag fikat och tänker faktiskt borsta mina tänder och krypa ner i sängen. Vill kunna känna mig pigg och utvilad till provet. Kommer vara på skolan strax efter halv 8 så bäst jag sover en stund.

God natt så hörs vi i morgon efter provet!

10 december, inga russin och morgondagens planer

Nu har jag och mamma varit till Britney. Vi gick en sväng runt den lilla byn som är där. Britney var pigg,  sprallade till, bockade och kutade på, haha. Sen åkte vi på ica och köpte alla ingredienser till morgondagens lussebak, förutom russin. Hur kunde vi glömma russin? Aja, jag får springa in på någon affär i stan i morgon innan jag åker hem.
Har bjudit över en kompis att baka lussekatter med mig så det ska nog bli riktigt roligt, hoppas på bra julstämning då.

I morgon blir en kort men jobbig skoldag. Från 8 till ungefär 11 har jag provtid. Den hemska mediekommunikationen som jag har tjatat så mycket om. Nu är stunden inne. Så ni får alltså hålla tummarna för mig i 3 timmar i morgon, hoppas ni inte får allt för ont bara. Har pluggat så hjärnan är proppfull nu och jag vill verkligen klara provet. Behöver nog all lycka i världen.
Efter provet, när kommer vara helt tom i huvudet, ska klassen samlas och planera MK-dagen som är om en vecka. Vem som ska göra vad och lite sånt. Skulle gissa på att vi är klara vid halv 1.
Ska iväg till stallet direkt efter skolan, men sen hem och baka. Men det är i morgon det.

Ikväll ska jag bara ta det lugnt. Läsa lite till, fika lite gott senare, men annars roa mig med att läsa lite bloggar och ta en dusch.

Jo, jag hittade ännu några julklappar idag. Börjar bli klart snart, och än är det 2 veckor till julafton. Så här snabb har jag nog aldrig varit med julklapparna. Det brukar ju alltid bli en himla panik sista dagarna, men i år är jag först i min familj med att skaffa alla julklappar. Känns skönt.

10 december, julpyntat på mediatorget

Så här såg det ut på mediatorget efter att treorna pyntat. Supermysigt.
Har tyvärr inga bilder från luciatåget, då jag glömde mobilen i klassrummet. 
Min mobilkamera tar verkligen sämst bilder, men ni ser ju vad det är iallafall.




10 december, äntligen lite julstämning

Skriver fortfarande november istället för december, skärpning!

Men nu känns det lite mer som jul! Äntligen fått lite julstämning, tack vare skolan. Kan låta konstigt men det är sant.
På engelskan berättade vi om julminnen, myste med stearinljus och lyssnade på musik.
Sen när vi kom upp till mediatorget (vårat område på skolan) hade treorna julpyntat! Julgran, ljus, glitter, kulor och blinkande girlanger.
Superfint.
Alla blev jätteglada och genast på bättre humör.
Och vi fick reda på att klockan 1, alltså om en timme, ska det komma ett luciatåg till mediatorget. Får se om det är sant och om de blir ännu lite julstämning av det.

Har bara en lektion kvar nu, svenska B. Slutar senast 13.45. Får se om jag hinner titta på lite mer julklappar idag innan jag ska hem och övningsköra, åka till Britney och rida, köpa saffran och andra ingredienser till mina lussebullar som jag tänkte baka i morgon kväll.

10 december, Grattis Nickolina




Grattis till min hund Nickolina som fyller 8 år idag!
Hon fick en hel hög med hundgodis.
Inte för att jag tror att hon förstår att det är hennes födelsedag, men vad gör man inte för sina djur.
Hon kommer säkert få något smaskigt (enligt henne) köttben sen.

9 december, lussekatter för mig

Sitter och letar efter recept på vetemjöl och mjölkfria lussekatter. Ja, för jag vill ju också ha lussekatter såhär års. Helst till lucia som är redan på lördag.
Ska nog lyckas hitta något recept och kunna baka lussekatter i år med.

9 december, skolkatalogen är här

När jag gick från bussen så bara kände jag på mig att skolkatalogen låg i brevlådan, så jag sprang så gott jag kunde i mina klackar och skyndade mig att öppna locket till brevlådan och mycket riktigt där var massor med post och även skolkatalogen.


9 december, lång föreläsning

Nu är jag hemma. Mycket tidigare än vad jag hade trott. Föreläsningen var rätt dryg. Fotografen som hade föreläsningen var lite koko som han själv sa. Hans bilder var rätt konstiga, mycket nakna kvinnor och sex, det blev några pinsamma fniss i lokalen då och då. 2½ timme pratade han och fipplade med utrustningen. Var tillbaka i stan strax före 1 efter en lång, kall kvarts väntan på bussen.
Hann prova lite byxor på H&M och träffa Lena en stund innan jag åkte hem.
Eftersom vi inte fik någon lunch idag och jag inte kunde ta del av fikat så har jag bara ätit ett äpple sedan frukosten som bestod av lite yoghurt, så jag är rent ut sagt jävligt hungrig nu.
Så jag måste faktiskt gå och laga någon form av sen lunch innan jag bloggar vidare.
Tänkte lägga upp en dagens outfit och lite annat smått och gott. Men det får bli om en stund, nu är det köket som gäller.


9 december, dagens början

God morgon

Eller mindre god kanske, jag är jättetrött och ville helst av allt bara ligga kvar i sängen, den var så gosigt skön. Men jag är på fötterna och väntar just nu på att platt och volymtången ska bli varm. Ska äta en frukost snart, blir nog yoghurt, orkar inte anstränga mig att göra så mycket annat.
Strax efter 8 går bussen och jag skulle gissa på att jag kommer hem vid 4 tiden.

Magen skriker, dags för frukost.

8 december, hittade mina gamla noveller

Har ätit tofuglass, legat i soffan med mediekommunikationsboken i knäet och tittat på tv. Såg en dokumentär om välrdens kortaste mamma, härligt att de var lyckliga. Zappade mellan massa olika kanaler samtidigt som jag målade naglarna, så jag skriver sådär försiktigt på tangenterna nu för att inte nagellacket ska förstöras.
För en stund sedan så satte jag mig vid mammas gamla dator och läste några av de 30-tal hästnoveller som jag skrev för 5 år sedan, alltså när jag var 12. Jag skrev massor och hela tiden kommer jag ihåg, kul att ha kvar när man blir äldre. Så jag ska verkligen spara dem.
Satt även och klurade med ett tankespel på den datorn.

Men nu säger jag god natt för i dag och vi hörs i morgonbitti innan jag åker iväg till den där högskolan på föreläsningen.
Sov gott allihopa.

8 december, hungrig

Jag är klar med de 17 frågorna och är redo att plugga in allt i skallen, samt läsa alla sidor några gånger till.
Nu vill jag ha middag!
Fixa middag och sen plugga och kanske slappa lite framför tv:n låter som en bra kväll.


8 december, vi ska på äventyr

Jag har tömt uppochner på brevlådan, men ingen skolkatalog. Konstigt, lärarna på skolan har ju fått den, jaja.

Min fotolärare ringde nyss till mig och förstörde morgondagens sovmorgon. Fick reda på att vi ska ta bussen till en högskola i närheten och lyssna på en föreläsning av en känd fotograf tror jag, fika skulle det bjudas på också. Säker på att det är någonting som jag inte kan äta, som lussekatter och pepparkakor. Det ska iallafall bli skönt och lite spännande att få lämna skolan och åka ut på äventyr med den lilla fotogruppen. Så det blir 8.07-bussen för mig i morgon, ingen sovmorgon alltså.

8 december, mitt på dagen

Orkar verkligen inte plugga mer. Sitter bara och väntar på att posten ska dimpa ner i brevlådan, i hopp om att skolkatalogen ska vara där, så jag och Lotta kan sätta oss på Dackås och ta en fika och bläddra i katalogen.

Nu vill jag bara ta en varm härligt dusch och tvätta håret med mitt blondshampoo som jag hittade i helgen som varit borta ett bra tag. Eller borta och borta, de var bara i den andra duschen som jag inte duschat i på länge, lite dålig på att leta kanske. Men visst blir man glad när man hittar något som varit så borta så att man glömmt bort det. Men det är bara ett shampoo.
Men okej, jag säger så här: jag pluggar 4 frågor till så kan jag gå och duscha sen.
Laga någon form av lunch också.
Så får det bli.

8 december, vore härligt med vår

God morgon

Vaknade för en kvart sedan av ett sms av en kompis, har precis ätit frukost. Yoghurt och müsli, får ta något mer om en stund.
Det snöar massor idag med. Det är på två vis det där med snön. Visst blir det ljusare och mysigare vinter, men tänk vad härligt det vore med vår nu. Jag vet att vintern bara har börjat och att jag kommer få många kalla, snöiga vinterdagar framöver, men vår, gud så härligt.

Nej nu ska jag inte drömma mig bort för mycket. Måste tvinga mig själv till mediekommunikationsboken, vilket långt ord. Bara måste plugga järnet idag, nu när jag väl är hemma och inte har något annat på planeringen. Kanske en promenad för lite friskluft bara.

7 december

Nu har jag ätit upp min kycklingsallad och mina riskakor, tittat på 3 avsnitt av Andra Avenyn, vad ska jag göra nu då?
Mediekommunikationsboken och alla anteckningar ligger här bredvid mig, men pluggar jag? Nej. Det är ju helg, och jag har sagt åt mig själv att inte plugga på helgen om det absolut inte är nödvändigt, och det skulle vara om jag har ett prov på en måndag. Men eftersom jag är ledig i morgon så har jag inget prov, vilket betyder inget plugg. Så jag ska roa mig med att vara social med mina vänner en stund till. Sen ska jag mysa ner mig i sängen och läsa en bok.


7 december, extra lång helg

Har fått reda på att jag är ledig i morgon. Vilken lycka! Extra lång helg liksom.

Nu är det bara en kvart kvar tills jag ska dra mig till soffan. Nu hälsar huvudvärken på mig igen, åh gå hem igen!
Även att jag har jättestora blåmärken på insidan av låren. Barbackagjorden var inte så skön som jag hade hoppats på. Jaja, jag får väl skylla mig själv, det var iallafall inte Britney's fel. Hon var jätteduktig, men pigg, jäklar vad hon galopperade snabbt, kul! 
 
Snart mina vänner, snart har jag pengar på mobilen igen. Sorry för alla sms jag inte kan svara på just nu.


7 december, missade visst andra advent

Blev precis påmind om att det är andra advent idag, det hade jag helt glömt bort. Har inte tänt något ljus, men äh jag vet inte ens om vi har någon adventsljusstake med stearinljus på bordet.

Måste bra tipsa om en sjukt bra låt.


Britney Spears - circus

 

Från klockan 8 och frammåt så sitter jag och kollar på 3 avsnitt av andra avenyn.

7 december, längtar till jullovet

Hela tiden när jag ska skriva datum på rubriken till inläggen så råkar fingrarna slinta till november istället för december, de har helt enkelt inte riktigt vant sig vid att det faktiskt är en ny månad.

Satt och bläddrade i min kalender, som börjar ta slut, och upptäckte att det inte alls är många dagar kvar på året. Och jag som nyss tyckte att jag fick ändra från att skriva 07 till 08 på alla papper i skolan och sånt. Shit vad tiden går fort, eller vad tycker ni?

På onsdag fyller Nickolina år och på lördag är det lucia.
Om dagarna fortsätter ramla iväg så här snabbt så är det ju jullov när som helst, men egentligen är det ju inte så långt. 10 skoldagar. Vi slutar den 19e. Fast sista dagen är det MK-dag, en dag fylld med lekar och fika som vi 3 årskurser och klasser på media har tillsammans. 4-5 gånger per år brukar det bli. Och den här jul-MK-dagen ska våran klass ordna. Någon kom på idéen att vi skulle beställa pizza till skolan efter lekarna och sånt, och bara vi i klassen skulle äta tillsammans, men jag hoppar över det där med pizzan. Får gå till matsalen och äta skolans julbord istället, eller en lunch på stan föresten! Det ska jag ta, för att välkomna jullovet.
Men nu tillbaka till kvällens planering.
Magen kurrar riktigt mycket, så jag ska gå ner och ta mig lite fika nu. Sen svara på en hög med mail. Får ni mycket skräppost? Reklamer och annat onödigt?

7 december, jag är tillbaka

Min lördag var fri från dator och jag hann med en hel del. Bland annat bada min hund och gå på en långpromenad, äta gått och umgås.

Idag är det söndag, en faktastiskt fin söndag. Jag var uppe redan halv 9. Har tagit en lång men kall ridtur mitt på dagen. Brr, fryser fortfarande.
Har ätit en god kyckling och pastasallad som mamma gjorde till mig. Mycket gott i den, men dressingen smakade majonäs så den skippade jag.

Resten av kvällen ska jag läsa lite bloggar, pilla i photoshop, en kompis bad mig göra julkort till henne så de ska jag pilla lite med, annars ska jag ägna mig åt mediekommunikationen. Provet närmar sig.

Några bilder från min balkong, som jag tog i morse. Det glittrade sådär härligt som det bara kan göra en solig vinterdag.



5 december, vardagslyx

Sitter och tuggar på ett snart smaklöst tuggummi och tittar på klipp på Björn gustafsson på youtube. Det känns som jag har sett alla klippen flera gånger, men jag kan inte få nog. Han är ju bara så charmig.

Syrran drällde nyss in genom dörren med 2 killar i släptåg. Och här sitter jag i leggins och ett långt linne med en stor toffs mitt på huvudet, haha. Syrran kommenterade min frisyr men jag sa bara att jag duschat och det var därför håret är som det är.

Fick även  mamma att dammsuga mitt rum, tack för det mammsen.

Jag tycker det är lite vardagslyx att ha datorn vid fönstret. Sitter alltid och tittar ut medan jag funderar. Inte för att jag har den roligaste utsikten. Massa träd och några hus, men alltid går det förbi någon eller grannarna släcker en lampa. Det händer något hela tiden. Något annat som jag tycker är lite vardagslyx är att vi får gatan plogad, nu när det är så mycket snö. Tänk om vi inte fått det och jag fått trussa i snön till bussen, då hade jag varit blöt om fötterna resten av dagen. Så tack till dig som plogar våran gata.

En kompis sa idag att jag såg blek ut. Brydde mig inte så mycket då, men när jag kom hem och tittade mig i spegeln så upptäckte jag att jag såg ut som ett lik. Hur kunde jag bli så blek helt plötsligt? Dags för solarium.

5 december, en glad elise

Tjingeling.

Jag är på bra humör!

Hade bara foto idag eftersom matteläraren var sjuk. Fotade mina personliga saker i studion och framkallade rullen. Det såg bra ut. Får se på tisdag hur bilderna blev. Då får ni också se.

Efter skolan gick jag på stan en stund och faktiskt så köpte jag en hel del julklappar! Årets första och jag har inte så jättemånga kvar nu.
Kom hem för en timme sen, men har suttit i köket och pysslat med att slå in julklapparna i fina presentpapper. 5 paket blev det.
Mamma håller på laga mat, kyckling, ris och currysås. Känns som jag äter det varje dag, men gott är det. Och jag gillar ju kyckling.
Ska hoppa in i duschen efter maten och sen göra iordning mig innan jag och mamma åker till stan. Ska handla mat och sånt och ränna i affärer. Lite mys är det faktiskt att gå på stan när det är mörkt ute. De har ju satt upp all julbelysning i stan, så de lyser upp på ett mysigt sätt.

Nu ropade mamma att maten var klar. Vi hörs senare. Ha det bra, för det ska jag ha.


5 december, god morgon

Om 5 dagar fyller min hund år. 8 tror jag, fast kan vara 7 också. Kommer verkligen inte ihåg just nu.

Klockan är snart 8 och jag ska ta på mig ytterkläder och kila i väg till bussen. Det blir andra dagen jag går till skolan den här veckan. Ja, man får vara lite slö ibland.

I dag har jag bara foto och matte, fredagar är bra. Slutar vid halv 1 då måste jag på stan en stund innan jag åker hem. Är nog hemma vid 3.

Risdryck är ingen höjdare. Åt det med flingor, men nej usch, fy och blä.


4 december, nu gör jag kväll

Klockan är inte mer än nio, men jag ska faktiskt göra kväll nu. Fixa lite i tvättstugan, borsta tänderna, släppa ut Nickolina på en kvällskissning, sedan krypa ner under mina dubbla duntäcken. Det ska bli skönt.
Ni får sova så gott allihopa!

Föresten har besökarantalet ökat med 60% på bara några dagar, kul!

4 december, planer för nyår

Det hade inte alls slutat snöa. Det var bara som jag trodde. Har lite ont i öronen nu, men så blir det när man lämnar mössan hemma. Fick trussa i djupsnö bara för att jag var dum och skulle gå på stigar i skogen.

Under promenaden gick jag och funderade på vad jag ska göra på nyår. Förra året var jag med Jasmine, vi åt gott och tittade på fyrverkerierna på Rådhustorget. Det var massor med folk där. Har tänkt många år att  jag ska vara i stan med ett gäng vänner, men det har alltid kommit annat i vägen. Så i år kanske jag ska ta och ägna min nyårsafton i stan för en gångs skull. Det blir nog bra. Säkert kallt som vanligt.

 Vad ska ni göra på nyår?

4 december, kvällspromenad

Att sitta med en varm laptop i knäet är verkligen varmt. Puh. Nog för att jag har 3 tröjor på mig men varmt är det.
Ska ta en promenad med Nickolina och titta på folks julbelysningar nu såhär när det slutat snöa, men snön fortfarande hänger kvar i träden. Det blir nog lite mysigt. Skönt med frisk luft.
 me

4 december, röriga anteckningar

Nu är jag hemma, eller det har jag varit ett tag. Det gick bara bra i stallet. Hann rida och göra allting medans det var ljust. Skottade till och med fram spånhögen, tungt. Dagens stycketräning.
Har även ätit middag som mamma lagat. Stektpotatis, mums.

Satt framför tvn i över 2 timmar, tittade på Top Model och Laguna Beach samtidigt som jag pluggade mediekommunikation. Har tusen papper med anteckningar och alla anteckningar är olika och jag har absolut ingen koll på vad som hör till vilken fråga, jobbigt. Klantigt av mig att göra så, måste skaffa bättre ordning.
Håller på tvättar kläder också, och måste röja upp lite i mitt rum innan jag går och lägger mig.
Ska sova hyffsat tidigt idag eftersom jag ska till skolan med 8.07 bussen i morgon.


4 december, på väg till stallet

Nu har min skjuts kommit, ska springa ner och byta om till stallkläder, med äpplet i munnen och åka iväg till Britney nu. Hörs när jag kommit hem, snöig och hungrig.

4 december, massor av ny snö

Jag vet att det inte bara är jag som har problem med att ladda upp inläggen. Men de löser sig nog snart.

När jag vaknat och dragit mig i sängen i någon timme så gick jag till fönstret och tände adventsljusstken och vred upp persiennen och fick blinka till av allt det vita. Så mycket snö och stora flingor fallandes från himlen.


Hade tänkt åka til stallet och rida nu medans det är ljust och mysigt, men vart tog min skjuts vägen? Får hoppas den kommer tillbaka innan det blir mörkt.
Ska slå mig ner i soffan med mediekommunikations boken och plugga som en galning till det största provet i tvåan. Vill verkligen klara det.





3 december, tiden bara rinner iväg


Idag har jag faktiskt kännt mig pigg. Klev upp strax efter klockan 6 och började inte förens klockan 9, superduktigt av mig tycker jag, morgon trött som jag är! Nu kunde göra mig iordning i lugn och ro. Äta frukost och läsa tidningen.

Var på en föreläsning i en timme, sen hade vi engelska och vi fick reda på provresultaten,  hade jag haft 2,5 poäng lägre så hade jag haft ig. Men jag klarade mig som tur var, men faktiskt så var bedömningen ganska konstig och flera andra hade funderingar om den, men ett prov är inte hela världen. 
Sen hade vi svenskaprov. Det gick hyffsat bra, och ändå hade läraren gett oss det lättare provet. Puh. 
Hann inte annat än att komma hem och byta om och ta lite fika innan jag åkte iväg till stallet. Pysslade lite och red en sväng i mörkret, mysigt. Såg något konstigt men fint på himlen. Ångrade mig att jag inte hade kameran med, men hur ofta släpar man omkring på en systemkamera när man är ute och rider? Inte ofta alls.  Nu har jag precis tittat på bonde söker fru och ätit middag. Gjorde en kanalsökning också för tydligen så skulle vi få mer kanaler, men jag la inte märke till några nya, äh. 

 

2 december

Sitter och gruvar mig inför provet i morgon. Har försökt plugga hela dagen men det har inte gått så bra. Matt i kroppen och vill bara sova. Ska sova många timmar i natt.

Släpte nyss ut Nickolina för att kissa och upptäckte hur sjukt mycket snö det kommit.


1 december, vinter på riktigt

Magen kurrar. Mamma lagar mat till mig och jag ska gå och göra iordning håret och klä på mig. Blir inge smink i dag, orkar inte.

Det märks faktiskt nästan att det är december nu. Snön faller lätt från himlen. Sådär tunt så att det knappt lägger sig på marken. Men senast i natt när jag släppte ut Nickolina för att kissa så var det ingen snö alls på marken och det kändes som plusgrader i luften.
De som bor i ett hus i närheten har pyntat lite väl, i år igen. Röda och blå slingor i inget mönster alls. Skillnad om man har en gran med ljus i eller en girlang eller så, men nja inte så det skriker rött och blått i hela kvarteret. Men det lyser upp iallafall, haha.

Föresten så har ni säkert märkt det redan, men känner att jag måste få säga det. Jag tycker faktiskt inte om vinter överhuvudtaget.

1 december, bra början på vintern

Till en början var inte dagen allt för bra. Vaknade vid 10 av väckarklockan och en tjatande mamma. "Din klocka har ringt flera gånger nu, ska du inte kliva upp?". Kände mig inte alls pigg och huvudet bultade. Orkade inte ens röra armen en decimeter. Blev kvar i sängen i 45 minuter till innan jag kunde kravla mig till badrummet. Duschade nog i 20 minuter. Åt frukost otroligt långsamt, kunde bara få i mig lite yoghurt med dadlar. Ringde och sjukanmälde mig och har inte gjort någonting alls idag.

Posten kom nyss och med den mitt körkortstillstånd! Så nu äntligen får jag ut och köra på vägarna. Jag och mamma ska till stan senare. Ska springa in på trafikskolan och köpa en övningskör-skylt bara så är det klart. Spännande! Kanske tar mig en tur redan i kväll. Jag är glad över att de brevet från vägverket äntligen har kommit efter 6-7 dryga veckors väntan.

Nu ska jag försöka äta lite mat. Ska prova kycklingkorven, ris till det. Berättar sen hur det smakade. Inte allt för äckligt hoppas jag.

RSS 2.0